LittleMy Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 czy duzo osob ma problem z budzacym sie np o 4 czy 5 rano psem? Co wtedy robicie, udalo sie wam moze "nauczyc" psa, by spal do jakiejs bardziej przyzwoitej godziny? Ja mam wlasnie z tym problem, bo Myszka moja potrafi wlasnie o 4 czy 5 (a czasami jeszcze wczesniej) wskoczyc do lozka (bo spi tuz obok na poslaniu) i potem wierci sie niemilosiernie, jak sie budze to sie bardzo cieszy i zaczyna mnie wylizywac, a jak ide spac dalej to albo na chwile sie uklada i zasypia (na chwile) albo zaczyna sie bawic i dalej wiercic... Pare razy z nia tak wyszlam raniutko, bo myslalam,ze jej sie bardzo chce wyjsc, ale sie okazalo, ze wcale nie.. Ranny ptaszek po prostu ;) Quote
puli Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 LittleMy napisał(a):czy duzo osob ma problem z budzacym sie np o 4 czy 5 rano psem? Co wtedy robicie, udalo sie wam moze "nauczyc" psa, Jeżeli to dorosły pies,to najprawdopodobniej ma zbyt mało ruchu.Wybiegany,zmęczony pies spi jak kamień dopóki mu pęcherz pozwoli. Quote
LittleMy Posted November 25, 2006 Author Posted November 25, 2006 ma 2 lata mniej wiecej, jest dosc ruchliwa, ale ma dziennie 2-3 dlugie spacery, na ktorych biega niczym petarda. niestety na wieczor po ciemku juz sie boje jej spuscic, wiec pozniej ma tylko taki zwykly spacer po okolicy...w takim razie pomysle nad zwiekszeniem jej dawki biegania.. dzieki. Quote
Behemot Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 dla porównania opiszę, jak to jest u nas. sonia budzi się rano ok. 7 - bo wtedy wychodzi z nią mój mąż. Rzadko budzi nas nieco wcześniej. po Po powrocie (spacer jest krótki, 10 min, tylko na siusiu i kupkę), sonia włazi do mnie do łóżka i śpimy jeszcze o 10-tej, a czasami i 11-tej :cool3: W ciągu dnia ma dość dużo ruchu, jest b. żwyiołowa, ostatni spacer też jest b. aktywny (aportowanie piłeczki), Sonia już koło 22-23 śpi i spokojnie przesypia całą noc. B. rzadko się zdarza, że w nocy budzi nas, bo chce jej się siusiu albo kupkę. (No, akurat ostatnie 3 dni są wyjątkowe, bo sonia ma biegunkę, więc i 4 wyjścia w nocy się zdarzają). Quote
puli Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 Może jeszcze jakieś rozrywki umysłowe? To jest bardzo męczące.Wieczorna nauka sztuczek,kula ze smakołykami.Coś,co długo nie pozwoli jej zasnąć. Sa takie bestie,które sie błyskawicznie regenerują i szukaja ciągle zajęcia.Im później zasnie tym później wstanie... Quote
Recommended Posts