Jump to content
Dogomania

Castor może spokojnie spać w swoim nowym domu

Recommended Posts

• Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Castor już jest w swoim nowym domu. Podróż nie bardzo przypadła Mu do gustu (nic dziwnego - było naprawdę gorąco), ale za to dom Gitty i samą Gittę polubił i całkiem swobodnie się po nim już porusza.
Jutro zrobię i wstawię zdjęcia.
:)

• 4 weeks later...
Posted

Najnowsze wieści od Castora są takie, że schudł straszliwie :( Dostaje specjalną karmę dla seniorów, mokrą i suchą, wcina, ale nie przybiera na wadze. Zbyszek podpowiedział mi, że Castor miał swoje przyzwyczajenia żywieniowe: chleb zamoczony w zupie lub sosie, surowe mięso. Gitta od jutra będzie serwować te specjały, żeby podtuczyć misia:)
A oto fotorelacja z wyjścia na pole z udziałem Castora (ostatnie zdjęcie prezentuje kolejkę pod karmialnią - tam są psie smakolyki i codzienne posiłki):

Posted

Uczestniczyłam w tym spacerze i z radością obserwowałam wigor naszego staruszka: biegał, bawił się z Bellą (nieśmiałą suczką Gitty), węszył, wąchał ostatnie jesienne kwiaty:)

PS: przepraszam za słabą jakość zdjęć - strzelałam z komórki - następnym razem wezmę ze sobą fotoaparat;)

Guest Ryniu123
Posted

schudł biedaczek rzeczywiście. Zmiana karmy musi pomóc. Mimo wszystko może trzeba jakieś badanko zrobić?

Posted

kurcze, zeby to nie bylo cos powazniejszego niz zmiana karmy.... spadek wagi jest widoczny... a gosciu juz przedtem nie nalezal do otylych....
niech go doktor obejrzy , tak dla spokoju....

Posted

niech obejrzy - pewnie w poniedziałek-środę. Albo zawiozę Castora, albo Daniel się pojawi.
To, co mnie uspakaja, to wigor Castora. On naprawdę wydaje się szczęsliwy i pełny życia. Dzisiaj hasał po łące, jak młodziak :) W domu też jest żwawy.
Tak, czy siak, lekarz Castora obejrzy dokładniej!

• 2 weeks later...
Posted

Castor jest po oględzinach.
Chudy jest bardzo, ale humor i kondycję fizyczną ma na najwyższym niemal poziomie.
Je wszystko bardzo chętnie i nie wzbrania się przed dodatkowym dokarmianiem. Ma, jednak, biegunkę, której przyczyn jeszcze nie znamy. Aktualnie Gita podaje mu lekarstwa na powstrzymanie biegunki. Na efekty trzeba chwilę poczekać. W piątek i sobotę będę u Nich. Postaram się dowiedzieć jak najwięcej.

Posted

Rzeczywiście widać nawet na zdjęciach, że schudł.

Niezłe stadko ma Gitta, wyglądają jak owieczki na łączce ;).

Jako, że mam bzika na punkcie obróżek, to zauważyłam u Castora, że ma bardzo ładną z krowami :).

Żeby tylko był zdrowy...Niech sobie pożyje jeszcze u boku Gitty, bo na starych śmieciach, pewnie brakowało mu człowieka, bo to taki pro- ludzki pies.

Posted

Casto. od pięciu dni nabie.a mas.!!!
Gitta gotuje Mu codziennie mięso ind.ka, ziemniaki, inne wa.z.wa, do tego dodaje chud. twa.óg - taka papka w.chodzi:]
Dzisiaj Go widziałam - b.zuszek znacznie Mu się zaok.ąglił. I, co ważniejsze, p.awie ustała biegunka:]

Posted

zawsze twierdzilam: nie ma to jak saomrobne i samogotwane.....
choc uciazliwe przyznam, i nie kazdej sie chce..... ale coz.... co trzeba to trzeba.... w deszcz tez musimy na spacerek...czy sie chce czy nie.... taki nasz psi los

• 2 weeks later...
Posted

Dziś jestem posłańcem ba.dzo smutnej wiadomości: nasz kochany staruszek Castor umarł :-(.
Miał coś w rodzaju ataku serca. Gitta zauważ.ła w noc., że coś złego się dzieje z Castorem i zadzwoniła po Daniela wete..na.za. P.z.jechał ba.dzo sz.bko i, po zbadaniu Castora, stwie.dził, że t.zeba Go uśpić, bo coś pękło w se.duchu i może się w efekcie tego udusić :-(.
Umarł w spokoju i bliskości kochającej go osoby. A w nasz.ch se.cach pozostanie na zawsze.

Guest Ryniu123
Posted

[SIZE="4"]Biegaj Castorku szczęśliwy za tęczowym Mostem