Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nie no, nie było mnie tu wczoraj cały dzień i jestem wielce zawiedziona, że dwie kolejne kandydatki jeszcze nie znalazły domów! :) Skoro Ellig twierdzi, że to wina tekstu...
Ellig każe, Nutusia pisze :)
Dla Demi:
Czy pies zasługuje na dom tylko wtedy, gdy jest, a jakoby go nie było? Czy maleńka sunia była wiernym i miłym towarzyszem tylko do czasu, gdy - przez ludzką bezmyślność i nieodpowiedzialność - zaszła w ciążę? Czy jej opiekun tak mało się nią interesował, że tego nie zauważył i "problem" pojawił się dopiero, gdy na świat przyszło szczenię? Bo właśnie wtedy, i mama i dziecko zostały zapakowane do samochodu, a następnie z niego wyrzucone w szczerym polu... Na szczęście pomoc przyszła w porę - jednak psiaki trafiły do schroniska.

Dzielna mama - Demi - ma ok. roku. Jest nieduża - sięga do połowy łydki. [tu trzeba napisać coś o jej charakterze, stosunku do innych psiaków, kotów, do ludzi...]

Sunia jest zaszczepiona, przed opuszczeniem schroniska zostanie wysterylizowana [nie wiem czy tak jest, ale trzeba wspomnieć o tych dwóch sprawach]

Z utęsknieniem czeka na swojego Człowieka, dzięki któremu pozna świat od tej lepszej strony.

Dla córci:
Od momentu, w którym przyszła na świat, jej życie nie przypomina beztroskiego życia wesołego szczeniaczka. Wraz ze swoją mamą, została wyrzucona z samochodu w szczerym polu. Aż takim była problemem? Na szczęście pomoc przyszła na czas, ale oba psiaki trafiły do schroniska.

Mała Loret ma obecnie ok. 2 miesięcy, a każdy dzień w schronisku niesie ze sobą groźbę zachorowania na choroby wirusowe, które - pomimo wysiłków pracowników - dziesiątkują małych pensjonariuszy.

Loretka jest wesoła i energiczna [tu jeszcze może kilka słów o niej]. Wyrośnie na sunię średniej wielkości - jej mama sięga do połowy łydki.

Mała bardzo pilnie szuka domu, gdzie będzie bezpieczna i wreszcie pozna co znaczy beztroska zabawa i szczęśliwe życie.

Kontakt w sprawie adopcji:
Kinga - 511 732 514
j.kinga@op.pl

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ustalcie wspólną wersję tekstu, bo od mmd dostałam coś innego. Radzę ich ogłaszać osobno. Ludzie nie będą chcieli rozdzielać maleństwa od mamy. Ten pakiet będzie 2 w kolejności jaki mam do zrobienia więc powinien być najwcześniej wieczorem.

Posted

Mgie ma chyba rację. To podeśle jej szczeniaka. Niech mała idzie pierwsza do domu - lepiej żeby to nie ona została w schronisku.
[quote name='Nutusia']Ups, przepraszam - zdaje się, że się wcięłam mojemu imiennemu klonowi :)
Też uważam, że bezwzględnie trzeba je ogłaszać osobno.[/QUOTE]
nie wcięłaś się :) fajny tekst.
Wczoraj wysłałam na PW do mgie wieczorem, co było.

Czy jakis wątek dziewczynki mają?

Posted

[quote name='Nutusia']No chiba nie, skoro nie założyłaś - a tylko Twoje wątki gwarantują domy, zanim się ktokolwiek zorientuje:)[/QUOTE]
Watek moze kasumi zalozy, my bedziamy mialy zaraz kolejna "robote":)

Posted

[quote name='Ellig']Watek moze kasumi zalozy, my bedziamy mialy zaraz kolejna "robote":)[/QUOTE]

Brzmi interesująco... :) Jakieś szczegóły?... Szczeniorki od mojego kolegi mają dopiero 10 dni ;) a on zamiast je focić, to nad nimi pieje! :evil_lol:

Posted

[quote name='kasumi']no, masz dobrą rękę do zakładania wątków! :)[/QUOTE]
Kasumi napisz wiecej o suni i co z tym transportem , kto w razie co bedzie pomagal w transporcie?

Posted

Ja bym proponowała nie pisać o pomocy w transporcie. Jeśli się okaże, że trzeba będzie pomóc, to będziemy myśleć. Po co od razu wszystko tak "na tacy" podawać?...

Posted

[quote name='Nutusia']Ja bym proponowała nie pisać o pomocy w transporcie. Jeśli się okaże, że trzeba będzie pomóc, to będziemy myśleć. Po co od razu wszystko tak "na tacy" podawać?...[/QUOTE]Kasumi tak napisala w swoim ogloszeniu ja sie tylko pytam nie mowie,zeby dopisywac:)

Posted

Skoro dwa psiaki, to chyba i dwa wydarzenia. Zawsze ewentualnie można wspomnieć, że jest i mama i córka i mogłyby iść do jednego domku, ale to byłoby jak szóstka w totku (choć i takie się przecież zdarzają :))

Posted

A w ogóle zmieniłam tytuł wątku :) bo zapomniałam.
Musze się dziś ogarnąć, pozbierać psiaki, które mają mieć ogłoszenia, bo zaczyna mi się wszystko zajączkowac ;) Zamówiłam pakiet tym jasnym dziewczynom, a do Ellig napisałam że Norce, Nowy Sącz przeniosłam do podkarpackiego i nie wiem, co jeszcze zmalowałam :)