Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=4]Po upływie niecałej doby od założenia wątku Grafi pojechała do domu :) :multi::multi::multi:
Domek wyczarowała Ellig ;)

Kolejny okruszek z radomskiego schroniska[/FONT].
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Tak jak w przypadku Reksia z bajki - potrzeba ogłoszeń.
Ale nie pogardzimy domem tymczasowym, jeśli ktoś chciałby przygarnąć na trochę tę fajową sunieczkę. Sunia źle znosi schroniskową rzeczywistość, zaczyna gubić sierść, jest to wynikiem stresu. Szkoda jej, bo młodziutka, maleńka - bardzo adopcyjna.[/FONT]
[/FONT]

Tak o niej pisze opiekunka:

[FONT=Times New Roman]Grafi ma 1,5 roku. Jest malutka, waży około 6 kg. Jej sierść ma grafitowy połysk, dlatego nazwałam ją Grafi. Jest juz wysterylizowana.[/FONT]

[FONT=Times New Roman]
[/FONT]

A tu z nowego domku :smile:

[quote name='Ellig']Beata napisał(a):
„Grafi to wspaniały pies. Teraz wykąpana, najedzona, wybiegana i mma nadzieje - szczęsliwa wypoczywa po dniu pełnym wrażeń na swoim posłaniu. Co pewien czas przychodzi "sprawdzić", czy jesteśmy,uspokojona wraca na posłanie. Jest nie tylko piękna, inteligentna i wspaniała, ale w sposób najcudowniejszy na świecie okazuje swoją psia wdzięczność. dla takich chwil warto żyć .”

Beata napisał(a): „Wygłaskana , pozdrawia serdecznie ! ona ma taki świetną , śmiejącą się mordkę :smile: gdy uda nam się zrobić zdjęcia- załączę ,ale nie jest to takie proste z uwagi na ruchliwość obiektu :smile:))”[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]

[/FONT]
[/FONT]

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mmd. dziekuje bardzo zaraz robie wydarzenia na FB, na stronach fundacyjnych oglosilam juz wczoraj:)Gdzie jest jakis dobry bazarek z ogloszeniami , ostatno na wiekszosci slychac tylko narzekania?

Posted

"
GRAFI - w schronisku spędziła najlepsze miesiące swojego życia - praktycznie całe dzieciństwo. Gdy była przyjmowana miała zaledwie 7 miesięcy - teraz ma ok. 1,5 roku i wciąż nie doczekała się na człowieka, który doceniłby jej niebanalną urodę i wspaniały charakter.

Swe imię sunia zawdzięcza grafitowemu odcieniowi sierści. Jest maleńka, waży zaledwie 6 kg. Ale to jej charakter sprawia, że jest psem absolutnie wyjątkowym. Jest żywa, energiczna i wesoła. Bardzo lubi dzieci. Świetnie się czuje w towarzystwie innych psiaków. Jest całkowicie niekłopotliwa, nie sprawia żadnych problemów.Jest wysterylizowana.

No, może ma jedną wadę - nie potrafi żyć bez człowieka. Potrzebuje bliskości, pieszczot, zainteresowania. W schronisku zajmują się nią wolontariusze, a sunia każde rozstanie z nimi, kiedy po krótkim spacerze wraca do boksu, bardzo przeżywa, tęskni... Izolacja i tęsknota sprawiają, że zaczęła gubiić sierść Dlatego pilnie szukamy dla niej domu, gdzie odnajdzie spokój, będzie bezpieczna i wreszcie będzie miała u boku swojego człowieka, który sprawi, że już nigdy nie będzie samotna. Odwdzięczy się za to całą sobą.

[FONT=Times New Roman]Zapraszamy do zapoznania się z Grafi - kto raz ją zobaczy i przekona się jak bardzo kocha ludzi, odda jej serce na zawsze!"

tekst Nutusi
[/FONT]

Posted

[quote name='kasumi']super! dzięki za założenie wątku :) a tak swoją drogą, to mamy w Radomiu prawie identyczną sunię jak Rudi :)[/QUOTE]
Tez łaciata?:)

Posted

[quote name='mmd']Jak Rudi - on nie jest łaciaty :)
Ale szalejesz od rana, już u mgie byłaś... :)[/QUOTE]
A jak Rudi!!!!!!!!!!!No szaleje , juz obiad skonczylam prawie robic bo dzieciaki przyjezdzaja o 14, jada nad morze z Antkiem i nie bede Ich widziala prawie miesiac. Wstalam jak zawsze o 5 i do roboty sie wzielam, teraz swieci u mnie slonce ale byly dwie burze i lal deszcz:)

Posted

Zmieniłam tekst Nutusi - bo lepiej nie pisać o schronie w pierwszym zdaniu. Wiek zmieniłam na 18 miesięcy.

Grafi swe imię sunia zawdzięcza grafitowemu odcieniowi sierści. Jest maleńka, waży zaledwie 6 kg, ma ok. 18 miesięcy. Ale to jej charakter sprawia, że jest psem absolutnie wyjątkowym. Jest żywa, energiczna i wesoła.
Bardzo lubi dzieci.
Świetnie się czuje w towarzystwie innych psiaków.
Jest całkowicie niekłopotliwa, nie sprawia żadnych problemów.
Jest wysterylizowana.

GRAFI - w schronisku spędziła najlepsze miesiące swojego życia - praktycznie całe dzieciństwo. Gdy była przyjmowana miała zaledwie 7 miesięcy - teraz ma ok. 1,5 roku i wciąż nie doczekała się na człowieka, który doceniłby jej niebanalną urodę i wspaniały charakter.
No, może ma jedną wadę - nie potrafi żyć bez człowieka. Potrzebuje bliskości, pieszczot, zainteresowania. W schronisku zajmują się nią wolontariusze, a sunia każde rozstanie z nimi, kiedy po krótkim spacerze wraca do boksu, bardzo przeżywa, tęskni... Izolacja i tęsknota sprawiają, że zaczęła gubiić sierść Dlatego pilnie szukamy dla niej domu, gdzie odnajdzie spokój, będzie bezpieczna i wreszcie będzie miała u boku swojego człowieka, który sprawi, że już nigdy nie będzie samotna. Odwdzięczy się za to całą sobą.

Telefon 606 916 915 (Magda)
[FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]wulkiewiczm@op.pl[/FONT][/FONT]

Posted

[quote name='Nutusia']Jestem i ja Grafi, Ciotki ruszyły pełna parą - nie ma zmiłuj, domek się MUSI znaleźć![/QUOTE]
Dobrze jest, wszystkie Wedle w komplecie :) A u Czekoladki tym bardziej powinny być.

Posted

[quote name='ataK']Namówiłaś mnie na założenie profilu, to teraz mogę oglądać wydarzenia ;) Tylko tyle umiem :user:[/QUOTE]
Cudnie a moj link pamietasz? mozesz tez komentowac i wpisywac swoje zdanie na temat wypowiedzi innych tzw. komentarze albo posty
Koniecznie kliknij w "Wezme udzial" na gorze po prawej stronie wydarzenia:)