wiosenka Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 [quote name='Asia & Ginger']Spanielki rude nazywa się złotymi, odcienie sierści mogą być różne. ;-)[/QUOTE] Jeśli to do orzecha to miałam na myśli oczy ;). Quote
shy Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 Ależ piękny banerek :) Szkoda tylko , że nie umiem się nim "poczęstować":oops: U nas pomału zaczyna być w miarę normalnie , tzn maluch zaczyna więcej jeść , nie muszę już karmić go z ręki , wczoraj nawet sam z siebie , beż żadnej zachęty z mojej strony podszedł do miski i pochrupał karmy . Mam nadzieję , że pomału nadrobi zaległości i nabierze trochę ciałka . Niestety mamy za to nowy problem , skubaniec w nocy wali kupska w domu . Zdarzyło się to już 3 noce po kolei :angryy: Rano oczywiście zbiera ode mnie opiernicz , ale ..... ten wariat się z tego cieszy , przylatuje wywijając tym chudym tyłkim i patrząc mi słodko w oczy zdaje się mówić : "no i czego się czepiasz? nic się nie stało , zaraz to sprzątniesz i będzie ok ". No i co ja mam z nim zrobić :razz:? A tak już poważnie to może ktoś ma jakieś pomysły jak skubańca tego oduczyć ? Quote
wiosenka Posted March 3, 2012 Posted March 3, 2012 (edited) A o której je kolacje? Co do banerka to najłatwiej z "liska " kopiuj wklej, z innymi przeglądarkami gorzej. Wchodzi się do ustawień, po lewej stronie sygnatura, wklejasz i zapisujesz. Proste? Edited March 3, 2012 by wiosenka Quote
jostel5 Posted March 3, 2012 Author Posted March 3, 2012 Co to znaczy "z liska"??? Bo też jakoś nagle nie umiem....:( Quote
arabiansaneta Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Nie każdy to ma. A czy on chętnie bierze przysmaki z ręki? Bo jeśli tak, trzeba go nagradzać, ilekroć zrobi to, co trzeba, na dworze. I to natychmiast. Opiernicz po fakcie nic nie da. Quote
Bazyliszek Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Zapraszam na bazarek ogłoszeniowy 50 ogłoszeń 10 zł 25 ogłoszeń 5 zł http://www.dogomania.pl/threads/2240...-do-20.03.2012 Quote
wiosenka Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 Warto mieć różne przeglądarki, Jostel, a jaką masz to wyśle co masz wkleić. Quote
wiosenka Posted March 4, 2012 Posted March 4, 2012 I co nie udaję Ci się? Kopiujesz mój banerek wklejasz sobie do sygnatury i zapisujesz ctrlC i ctrlV. Quote
jostel5 Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 Nie zaznacza mi! Nie wiem,dlaczego... Spróbuję na innej przeglądarce... Quote
jostel5 Posted March 4, 2012 Author Posted March 4, 2012 [quote name='arabiansaneta']Ta technika czasem nas przerasta... Mnie przerasta wciąż, nie czasami!:oops::lol: Quote
arabiansaneta Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Jezyk pewnie tak się ucieszył, że znalazł dom, ze teraz poczuł się zagrożony przez "intruza". Ale może z czasem da sobie przetłumaczyć, że Irys mu tego domku nie zabierze. Quote
arabiansaneta Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Teoretycznie wydaje się, że taki chudy osobnik, który wygląda na głodomora, powinien wsuwać wszystko jak leci, ale nie zawsze tak jest... Quote
wiosenka Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Kto miał choć raz niejadka, świetnie o tym wie ;). Quote
jostel5 Posted March 5, 2012 Author Posted March 5, 2012 Irys nie zna psiego jedzenia,chętnie natomiast wcina szyneczkę,paróweczki i takie tam... Podejrzewałyśmy nawet z Anią,że nie bardzo potrafi jeść z miski,z reki-owszem!;) Będzie się musiał chudzielec wszystkiego nauczyć,zdrowego odżywiania-też!;) Quote
shy Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 wiosenka napisał(a):A o której je kolacje? Co do banerka to najłatwiej z "liska " kopiuj wklej, z innymi przeglądarkami gorzej. Wchodzi się do ustawień, po lewej stronie sygnatura, wklejasz i zapisujesz. Proste? Kolację je po 20 , ostatni raz wychodzi na dwór ok 23 , więc teoretycznie powinno być ok hm , mnie również ta technika przerasta :oops: arabiansaneta napisał(a):Nie każdy to ma. A czy on chętnie bierze przysmaki z ręki? Bo jeśli tak, trzeba go nagradzać, ilekroć zrobi to, co trzeba, na dworze. I to natychmiast. Opiernicz po fakcie nic nie da. przysmaki owszem , nawet bardzo chętnie , pod warunkiem , że jest to paróweczka , szyneczka czy kiełbaska , albo serek homo - bardzo skubaniec go lubi :lol: wiosenka napisał(a):Co tam u niejadka słychać ;)? a niejadek podobno nabrał trochę ciałka , co prawda ja tego jakoś nie dostrzegam , ale dzisiaj byliśmy u naszej wetki , która widziała go zaraz po przyjeździe i fachowym okiem stwierdziła , że Irysek wygląda lepiej :-o dla mnie to nadal jest niesamowity chuderlak W czwartek go odrobaczyłam , dzisiaj został zaszczepiony , poza tym mamy przykazane jeść tylko suche , cóż będziemy próbować , dzisiaj nawet sporo zjadł tej karmy , ale wymieszałam mu dla zachęty z serkiem homo :oops: . Poza tym nasza pani wet stwierdziła , że te jego wystające kości miednicy (biodra?) wynikają też z przykurczu mięśni , prawdopodobnie maluch miał bardzo mało ruchu i dlatego tak się stało . arabiansaneta napisał(a):Jezyk pewnie tak się ucieszył, że znalazł dom, ze teraz poczuł się zagrożony przez "intruza". Ale może z czasem da sobie przetłumaczyć, że Irys mu tego domku nie zabierze. mam nadzieję :) zresztą , nie chcę zapeszać , ale juz jest duuużo lepiej niż na początku :) arabiansaneta napisał(a):A wodę z miski pije? tak , z piciem nie ma problemu , pije dużo i chętnie , z jedzeniem też jest już lepiej , co nie znaczy , że jak otwieram lodówkę , to się nie pokazują . Przybiegają natychmiast , wszystkie trzy , robią piękny siad i czekają .... a może pańcia coś jednak rzuci ;-) Quote
Bejotka Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 Pozdrowienia dla Ciebie shy i dla Twoich futerkowców! :) Quote
arabiansaneta Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 No to trzeba małe kawałki takiej kiełbaski czy paróweczki nosić przy sobie i dawać mu, kiedy zrobi siku lub kupkę na dworze Quote
wiosenka Posted March 5, 2012 Posted March 5, 2012 "Kolację je po 20 , ostatni raz wychodzi na dwór ok 23 , więc teoretycznie powinno być ok " Skoro je o 20 to nic dziwnego, że wychodzi z niego w nocy ;). A na poważnie ja karmiłabym po ostatnim spacerze, o ile jest w stanie wytrzymać z pęcherzem...Ile razy je? Quote
Recommended Posts