Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

i szaleństw ciąg dalszy :)

czasami biorą mnie na kolana , pewnie myślą , że dłużej posiedzę spokojnie :)

mogę nawet sam wskoczyć na kanapę , a co , przecież umiem , ale na pewno długo tam nie będę leżał :)

umiem pięknie zrobić siad , najpiękniej wychodzi mi przed lodówką - trzeba się dobrze zaprezentować , może dadzą kawałek szynki .... albo chociaż parówkę :)

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wiosenka']Polecam podawać łyżeczkę oleju, jest kaloryczny i na ogół chętnie wylizywany.[/QUOTE]

do jedzenia ? dodaję do suchej karmy , ale on ma to ... w poważaniu :(

Posted

Wstawiłam foteczkę Iryska do pierwszego postu.:) Żeby ludzie nie myśleli,że Juras to spanielek- według naszej "znajomości rasy"...;)

A tekst do ogłoszeń będzie jutro-obiecuję!

Myślę,że musimy nazbierać troche pieniędzy na odjajczenie chłopaka...:)

Posted

Dobrze by było,ale ja mam na razie urwanie głowy! I tak "wiszę" jeszcze z dwoma bazarkami-na Gretę,Bezia ...No i reszcie też mogłoby coś skapnąć,bo biedne są bardzo!

Posted

Piękny, młody chłopaczek z fajnym charakterkiem. Tylko żeby jeszcze tych demolek nie urządzał jak zostaje sam.
A może jak zostanie z innym psiakiem, to nie będzie tak rozpaczał?

[quote name='wiosenka']Polecam podawać łyżeczkę oleju, jest kaloryczny i na ogół chętnie wylizywany.[/QUOTE]
Albo masełko dodać do karmy, ja tak moją przekonuję jak nie chce jeść suchego. ;-)

Wrzucę cudaka na spanielowe.

Posted (edited)

Albo smalczyk ;). Z tego masło najmniej kaloryczne około 750kcal na 100gram.
Edit: Niespodzianka... Oczywiście ja takiego talentu nie posiadam. To dzieło Fochu.

Edited by wiosenka
Posted (edited)

Irys to psiak,którego kwiatowe imię świetnie oddaje jego piękno i kruchość albo może ...słodycz karmelowych cukierków? :)

Irysek jest drobniutki ,delikatny ,za to bardzo proporcjonalnie zbudowany.Ma bursztynowe oczy i złotą,mięciutką sierść.
Ale uroda to nie jest jedyny atut tego bardzo miłego ,młodziutkiego (ma zaledwie rok!) spanielka ,bo psiak urzeka również swoim charakterem...
Irys to uosobienie psiej łagodności-kocha ludzi,uwielbia dzieci,chętnie przyjaźni się z innymi psiakami.Jest przy tym energiczny i bardzo inteligentny,nie brudzi w domu,lubi jeździć samochodem ,umie też chodzić na smyczy.
Niestety -Irys bardzo źle znosi samotność ,co może wynikać z faktu ,że już raz został porzucony. Psiak-nim trafił do schroniska- dobrze poznał,co to jest głód,strach,30-stopniowy mróz oraz wszystko to,co niesie ze sobą bezdomność ... Nie chce tego przeżywać po raz kolejny!

Szukamy dla Irysa domu wyjątkowego-ciepłego i rodzinnego:bardzo chętnie z dziećmi,równie chętnie - z miłą suczką do towarzystwa..:)
Ponadto adopcję psiaka mogliby też rozważyć zwolennicy psich sportów. Spaniele są znakomite w agility, lubią się szkolić, więc Irys też nie jest przeciwny uprawianiu sportu.:)

Jeśli gdzieś jest taki dom-Irys czeka!

Psiak przebywa w domu tymczasowym na terenie województwa lubelskiego .Warunkiem adopcji Iryska jest zgoda potencjalnego Domu na przeprowadzenie wizyt przed- i poadopcyjnej oraz podpisanie umowy .Kontakt z wolontariuszką schroniska : jot_a@wp.pl ,tel.505572846.

Edited by jostel5
Posted

No super, z jedną uwagą on na fotkach ma głęboki kolor orzecha jak dla mnie ;). A co do skojarzeń to mi, też wydawał się bardziej do ciągutki podobny ;). Nawet nie pomyślałam o kwiatku, który jest moim ulubionym, ale banerek bardzo mi się podoba :).

Posted

Spanielki rude nazywa się złotymi, odcienie sierści mogą być różne. ;-)

W ogłoszeniu można dodać jeszcze informację, że nadawałby się do psich sportów. Spaniele są dobre w agility, ogólnie lubią się szkolić, więc jakby ktoś szukał psiaka, z którym mógłby coś potrenować, to spaniel nadaje się idealnie.

Posted

[quote name='Asia & Ginger']

W ogłoszeniu można dodać jeszcze informację, że nadawałby się do psich sportów. Spaniele są dobre w agility, ogólnie lubią się szkolić [/QUOTE]

Dodałam!:)

Azalio,Juras jest wściekle zazdrosny o Anię,czyli Pańcię jedyną i ukochaną.Kiedy Pańcia jest w domu,Irys nie ma prawa się do niej zbliżyć! No i Jeżyk czasem musi nosić namordnik,by nie zrobił małemu krzywdy.Szczególnie na podwórku.