Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

shy napisał(a):

Ha .... dzisiaj rano jak usłyszał , że wstałam , sam wszedł na górę na ranne mizianki :)))

Dobre wieści,oj,dobre....!:ylsuper:

Mam nieśmiałą nadzieję,że Juras wciąż się rozkręca....? Musi się chłopak nauczyć żyć z ludźmi i w pełni korzystać z życia...:lol:

Ależ on musi być zdumiony!!!:p

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Byłam u Jeżyka na wizycie ...no....może nie poadopcyjnej,ale-wizycie...!:) Niunio jest cuuuuuudny! Pachnący,mięciutki,subtelny,delikatny i ....chyba bardzo mu w swoim dt dobrze!:)
A jaką ma fajną "siostrzyczkę"!:) Postrzeleniec mały niedługo na pewno Jurasa rozrusza!;)

Posted

Jeżyk jutro jedzie do profesjonalnego fryzjera w Białej....Futerko ma mięciutkie i pachnące,ale -po wycinaniu dredów-dość specyficznie przycięte....;) Shy stwierdziła,że jeśli chłopak poważnie myśli o domu-należy podkreślić (a nie umniejszać:)) jego atuty...

Kąpiel i nowa fryzura będą kosztowały ok.50 zł....

Chciałby ktoś pomóc finansowo przy tym przedsięwzięciu? Shy wrzuca do skarpetki Juraska 10 zł....,ja-20 zł,brakuje ....trochę...;) Może któraś z wielbicielek Pięknego zechce uczestniczyć w metamorfozie naszego ślicznego Kudłacza?????????

Posted

Futerko ma mięciutkie i pachnące,ale -po wycinaniu dredów-dość specyficznie przycięte....

Czyżbyś się Jolu nabijała z moich "zdolności fryzjerskich" ?:eviltong:
i słusznie niestety :oops: , Jeżyk jest dość ... hm, "specyficznie" przycięty , zwłaszcza doopinkę ma "ciekawie" wystrzyżoną :evil_lol: , ale mam nadzieję , że po dzisiejszym "spa dla psa" zrobi się z niego super przystojniak :lol:

Posted

tutaj Jeżyk odpoczywa sobie po spacerku (oczywiście najlepiej się to robi na rabatce :) )

zabawa z Sami :)

dzisiaj , przed wyjazdem do SPA :)

i Jeżuś podczas strzyżenia

Posted

Cały zabieg upiększania zniosła psina wręcz wzorowo , ale chyba niezbyt mu się to podobało , bo wychodząc "zaznaczył" ścianę ..... a może właśnie mu się podobało i chciałby jeszcze :)

a tak odpoczywał sobie po powrocie do domu :)

i nasz przystojniak :)

Posted

Czy Jeżyk jest cały ciemny, czy ma takie znaczenia czekoladowe na sierści ?
Bo tak wygląda na ostatnich zdjęciach.
I jaki jest duży ?
Waga, wysokość w kłębie ?
Taki do kolan z głową ?
Bo jak jest sam na zdjęciach to wygląda na małego pieska ale znowu jak jest z sunią to z niego olbrzym ;).
A jak do dzieci ?

Posted

Dogo07 napisał(a):
Dziewczyny, a dlaczego wątek Jeżyka jest w Dziale "Już w nowym domu" ?

Pojęcia nie mam,dlaczego...Muszę napisać do moda,bo-póki co-mały na pewno jest w dt...Póki co...:p

Jeśli zaś chodzi o jego wymiary....Nie jest to malutki piesek,raczej średniak,wygląda to tak:
http://img850.imageshack.us/img850/9142/jeyk2.jpg
Psiak waży pewnie ok.18-20 kg (może mniej....?) ,a sierść ma mięciutką,puchatą ,w kolorze gorzkiej czekolady,ze srebrnymi znaczeniami.Na fotkach "po fryzjerze" wygląda tak,jakby miał nałożoną farbę,ale może to efekt świetlny??? Albo taki kolor ukazał się po ścięciu długich kłaczków....? A może to faktycznie farba;)?

Juras to łagodny psiak i kocha wszystkie żyjace istoty....Kota-zdaje się-też nie prześladuje....Tak,Aniu?

Posted

No właśnie, bo byłam na wątku podobnego psiaczka, ale on wysoki ale szczupły bo wagą nie więcej niż 10kg.
A kolor sierści to może po ścięciu wyszedł taki bardziej brązowy, ja go nie znam, tylko tyle co zdjęcia widzę, a na zdjęciach to różnie wychodzi , dlatego pytam :).

Posted

napiszę wieczorem , bo już 2 razy dzisiaj pisałam i dwa razy mi "uciekło" :( hm , może w ten "subtelny" sposób dogomania sugeruje , że w pracy to należy jednak pracować :oops:

Posted

Jeżyk generalnie ma sierść ciemną ze srebrnymi znaczeniami ale pojawiają się w niej pasemka koloru czekoladowego , nie jest tego jednak dużo , najwięcej takiej sierści ma na ogonie w innych miejscach występuje sporadycznie i rzeczywiście wygląda to jak delikatny rzucik fryzjerski . Na zdjęciach , nie wiem czemu , występują przebarwienia . Psina waży 17 kg i ma 51 cm w kłębie a 64 z głową (mierzyłam centymetrem , więc pewnie niezbyt dokładnie ) . Jest więc takim „średniaczkiem” , bardzo łagodnym i kochanym . Kota ignoruje całkowicie , natomiast jeżeli chodzi o dzieci , to „przetestowałam” go tylko na takich trochę większych , bo mój syn ma 9 lat i do niego i jego kolegów i koleżanek jest ok. Zostali obwąchani i zaakceptowani bez żadnych problemów . Problemem są natomiast mężczyźni , jak pojawi się ktoś wysoki na horyzoncie Juras się po prostu boi , do mojego starszego syna nadal niestety podchodzi z dystansem i wygląda na to , że jeszcze długo będzie on musiał pracować na Jeżyka zaufanie .

Posted

jostel5 napisał(a):
... A Ty,Aniu,jesteś kochana!:buzi::Rose:

Potwierdzam :loveu: Miał Jurasek szczęście, że trafił do tak ciepłej, cudownej osoby. Ma szansę odzyskać rownowagę psychiczną po latach w schroniskowym kojcu. No i przekonać się, że wysoki mężczyzna też może być dobry ;)

Cieszę się, że z kotami żyje w zgodzie. Nie wiem czemu teraz tylu zakoconych ludzi chce mieć psa. A z tym "sprawdzaniem na koty" jest bardzo trudno - zwłaszcza w schroniskowych warunkach. Jak znowu ktos będzie szukał takiego przyjaciela, to z czystym sumieniem będzie można mu zaproponować Jeżyka.

Posted

Wczoraj odwiedziła nas nasza Pani wet . Jeżyk został odrobaczony , wysmarowany specyfikiem od pchełek i kleszczy i ma zrobiony manikiur :) . Podczas obcinania pazurków zachował jak zwykle stoicki spokój , za parę dni jeszcze się zaszczepimy i to już chyba będzie wszystko z takich podstawowych zabiegów . Nasza Pani wet stwierdziła , że chłopak jest przecudny i baaardzo grzeczny , pieszczoch co chwilę podchodził do niej , żeby się pomiziać :) . Chyba uznał , że trzeba wykorzystać każde pojawiające się w domu ręce do głaskania :)

Posted

Shy,dziękujemy za takie budujące wiadomości!:) Od zawsze wiedziałam (intuicja!),że Niunio jest słodziakiem,a teraz Ty potwierdzasz moje obserwacje i to mnie cieszy!:)

Aha,kandydatka (jednak sunia) do dogoterapii została już wybrana ....Nie wiem,zmartwiłaś się czy...wręcz przeciwnie...?;)