Jagienka Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Perfi ja dopiero w pt moge porozwieszać plakaty :shake: Quote
Lavaa Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Pokazałam teraz zdjęcie sowy męzowi i od razu się uśmiechnął na Jej widok:lol: . Oczywiście jak Sówka będzie u nas to będą foty. Tylko nie wiem jak z transportem?:roll: i fajnie jak by była na wigilję, rodzinka w komplecie. Quote
kiwi Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Perfi napisał(a):kolejny tel - prosta baba chce zabaweczke dla dzieci - splawiona ale cie przeszkolilysmy :loveu: Quote
ma_ruda Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='kiwi']Ola, do stycznia wpadnie napenwo kilka takich kruszynek :) ma-ruda, mam nadzieje ze nie masz nic przeciwko sterylizacji suni, bo klan krakowski wymaga sterylek ;) mozemy za nia zaplacic nawet w razie potrzeby... Ja jeszcze w sprawie sterylizacji Sisi. Po wczorajszym numerze jaki mi wycięła:evil_lol: , zmalały moje opory i pewność siebie, że ja nigdy nie dopuszczę do "wpadki" :oops: . Tak więc przynajmniej już się nie buntuję. Ale już wcześniej napisałam maila do lecznicy , która oferuje promocyjne sterylki w ostatnie soboty miesiąca (rabat 30%). Dzisiaj dostałam odpowiedź, którą zacytuję, bo może się przyda. Jednocześnie, jeżeli Wy możecie polecić jakiś gabinet, to proszę. Zabieg sterylizacji w naszym gabinecie to koszt 170 zł (-30% w promocji) +koszt materiałów (ok 60-70 zł). Radziłbym poczekać ze sterylizacją, aż szczenięta opuszczą swoją matkę i jeszcze ok 1 miesiąc dłużej. W przeciwnym wypadku mogłyby być komplikacje z gojeniem rany związanym z laktacją. Oczywiście promocja cenowa jest cały czas aktualna. Pozdrawiam lek.wet. ........ Quote
Perfi Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 jest chetna na Kleksika zaraz napisze na dogo ;) zostala Sarusia :( najladniejszy szczeniak ;) Quote
Perfi Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 maruda opowiedz swoja przygode ;) :cool3: sisi ma super pania, ktora inna by sie tak poswiecala? :loveu: Quote
ma_ruda Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='Perfi']maruda opowiedz swoja przygode ;) :cool3: sisi ma super pania, ktora inna by sie tak poswiecala? :loveu: Opisałam to juz w watku Puni na Tęczowym Moście, ale powtórzę (skopiowałam, zeby nie pisać po raz drugi). Dodam tylko, że PERFIDNA SISI zrobiła mi to wtedy, gdy przyklejałam plakat, żeby znaleźć dobry domek dla jej własnych dzieci:mad: Słodka:evil_lol: . Dzisiaj nie dość, że mnie zmusiła do pogoni środkiem jezdni, pod prąd, to jeszcze na środku skrzyżowania, kiedy wydawało mi się, że daje mi szansę okazało się, że tyko sobie tak zażartowała a ja wylądowałam na kolanach i pod kątem 30 stopni do podłoża:angryy: . Pomijam zagrożenie atakiem serca:lol: . Wystarczyła chwila nieuwagi, kiedy smycz wysunęła mi się z ręki- sunia popędziła przed siebie, opisaną wyżej trasą. Możecie sobie wyobrazić moje przerażenie- mogłyśmy obydwie skończyć pod kołami samochodu, albo... nawet nie chcę myśleć. Na szczęście okazało się, że Sisi nie miała zamiaru uciekać i to tylko była taka zabawa (dla przechodniów zdaje się też. Za to mogłam się przekonać, że nieuzasadnione były moje wątpliwości, że spacerki z taką maskotką będą nudne i z konieczności krótkie. Sunia ma niezłą kondycję i myślę, że z powodzeniem bedę mogła z nią pokonywać nasze(Puni i moje) trasy. Wspominałam chyba już tutaj, że Punia chodziła przy mnie na "niewidzialnej smyczy". podobnych emocji, jak dzisiaj Sisi dostarczała mi w okresie świąteczno- noworocznym (panicznie bała się peterd). Ale zdarzało sie to sporadycznie, bo oczywiście w tym "gorącym" czasie prowadziłam ją na prawdziwej smyczy. Mozliwe, że to temperament Sisi sprawił, że straciła swój domek? moze po prostu sie zgubiła. Nie mogę uwierzyć, ze ktos pozbył się takiego cudnego pieska:shake: . Jeszcze zanim poznałam Sisi, kilkakrotnie śniło mi się, że Punia się zgubiła. Wytłumaczenie wydawało mi się proste- źródłem tych snów był lęk i rozpacz związane ze stratą po odejściu Puni. Dzisiejsze doświadczenie dostarczyło mi podobnych przeżyć. Jednocześnie stało się dla mnie ostrzeżeniem- teraz na pewno nie pozwolę sobie na taką chwilę nieuwagi.To kolejny taki pośredni dowód, ze Punia ciągle ma wpływ na moje życie. Jest stale obecna niemal we wszystkim co robię. Nawiasem mówiac, przyszło mi to teraz do głowy, na ten dzisiejszy spacer "pożyczyłam" smyczke Puni:cool3: I jeszcze imię Sisi- ona raczej na nie nie reaguje. Już wcześniej myślałam, że jak juz bedzie u mnie (mam nadzieje, że wkrótce), to będę próbowała je zmienić. Może trafię na coś podobnie brzmiącego ( Punia była wcześniej Pinią, ale oczywiście znałam to imię i ta "kosmetyczna" zmiana nie była właściwie uzasadnona). Dzisiaj, po tej pogoni za sunią, gdy już ochłonęłam pomyślałam, że to wołanie "Sisi" zniekształcone zapewne "wywieszonym językiem", nie brzmiało jak "sisi":lol: - to by dodało kolorytu temu widowisku: baba biegnie środkiem ulicy i wrzeszczy, ze chce jej się siku:evil_lol: . W każdym razie Sisi sprawiała wrażenie jakby ten dźwięk jej imienienia nic jej nie mówił, Quote
andzia69 Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Perfi - gdyby wam sie "skonczyły" szczeniorki to pamiętajcie o naszych kieleckich!: Lady Raz jeszcze Lady Nala I po raz drugi Nala Orion (facet) Tamina Quote
BORA Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Możemy zabrać szczeniaka do Warszawy ;) Jedziemy w piątek. Wieziemy jeszcze kotka do Warszawy. Oczywiście jedzie z nami też nasza Tora, więc zwierzaki będą w przewadze :evil_lol: Quote
Perfi Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 andzia napisz cos wiecej ile maja jakie beda Quote
ma_ruda Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Perfi, jest następna chętna na szczeniaka- chłopczyka. Chyba trzeba ogłosić konkurs. Podam zaraz adres na pw, a teraz kopiuje treśc maila, który dostałam: [SIZE=2]Witam, Kamil i Kleks są po prostu cudowni J W ogóle cała rodzina jest wspaniała! Poszukuję psa dla moich rodziców, którzy niedawno uśpili 15-letniego psa (był już bardzo chory i słaby…). Szukaliśmy wspólnie z rodzicami psa w schronisku, ale po długich dyskusjach rodzice doszli do wniosku, że lepiej będzie wziąć jednak szczeniaka i wychować go od małego J Szukamy, ale na razie bez skutku, ponieważ rodzicom zależy na małym piesku. Może tym razem mi się uda znaleźć dla nich pociechę J Pozdrawiam i czekam na odpowiedź, Quote
andzia69 Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 czy wam też tak dogo chodzi - od pół godziny próbuję napisac i nie wychodzi:angryy: A co do maluszków, Perfi tu jest ich wątek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=31820 mama jest do pół łydki wiec psiaki powinny być max do kolan.Mają w tej chwili chyba 6 lub 7 tyg Quote
Perfi Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 ma_ruda kolano sie zagoilo? ;) fajna akcja :) Quote
ma_ruda Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 Perfi napisał(a):ma_ruda kolano sie zagoilo? ;) fajna akcja :) Na kolanie strupy:angryy: . Bedę to Sisi pamietać:lol: . A ten darmowy spektakl w centrum Nowej Huty:evil_lol: tym bardziej. Quote
Ela_and_Krzys Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 ale szczeniaki maja wziecie :) superrr! Quote
ma_ruda Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 [quote name='Ela_and_Krzys']ale szczeniaki maja wziecie :) superrr! Może trzeba zmienić temat watku: "konkurs na najlepszy domek dla perfidnych szczeniaków":loveu: ? Quote
ma_ruda Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 A na wątku jatamana trwa nagonka na niego:angryy: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35496&page=11 Quote
Ela_and_Krzys Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 szkoda mi go troche moze faktycznie nie madrze szukal psa wszedzie, ale wydaje sie byc naprawde sympatyczny Quote
Perfi Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 mam jeszcze jedno pytanie do Alicji: rodzice wiedza o Kleksiku? Kleks, Kamil i Sowa zaklepane, teraz ich wlascicieli czeka kolejny wybor :cool3: - zabawki gratis :loveu: do wyboru: krab, krokodyl, ptak i ryba - rezerwowac :cool3: Quote
kiwi Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 hola hola, jacy rodzice? zeby adoptowac psa trzeba miec minimum 18 lat... perfi jak jakis narybek zglosil sie po szczeniaka, to koniecznie rozmawiaj bezposrednio z rodzicami Quote
Perfi Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 to jest pelnoletnia osoba, studentka. mieszka w krk sama na czas studiow ale dom o ktorym mowi to jej dom rodzinny a ja nie mam downa :eviltong: Quote
noemik Posted December 12, 2006 Posted December 12, 2006 została moja Sara najulubieńsza. musze pogadac z Elikiem. :evil_lol: Quote
Recommended Posts