Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

kundelek po rodzicach matka cała biała do połowy uda ojciec albo rodowodowy owczarek niemiecki albo mieszanka kaukaza z burkiem jednak szczeniak jest wciąż mylony z labradorem chociaż zupełnie go nie przypomina..
ostatnio na spacerze napotkałam pewną panią, która szła z małym biszkoptowym labradorkiem i się strasznie zachwycała moim maluchem i spytała czy będzie mógł jak podrośnie pokryć jej sukę ;| oczywiście się nie zgodziłam 'sąsiadka' się obraziła..

aha maluch ma prawdopodobnie 8 tygodni

Posted

skoro znasz rodziców, to nad czym tu się zastanawiać?? ;) na pewno będzie duży, co najmniej za kolano chociaż wygląda drobnie. z budowy może być podobny do dalmatyńczyka, czyli szczupły, wysoki, długie nogi, ok 20 kg.

Posted

niby znam jednak każdy szczeniak z miotu wtgląda zupełnie inaczej :) matka jets mieszańcem z pyskiem zbliżonym do bulterierra :P pytam ponieważ zastanawia mnie fakt poprzez który oceniają go przechodnie, że będzie bardzo duży lub zostanie jaki jest po albo ma za drobne łapy albo za duże :) bo kurczę mały strasznie wybredza nie zje nic co jets w kawałkach i nie podane mu do pyska, woli cały kawał gryźć bądz skubać kośći ( jesteśmy na barfie i omija '1i 2 sniadanie' czekając na kość ;/ papek nie tknie chyba, że do pyska mu podaję ;f ale to dopiero 2 dzień może przegłodnieje i zje) dziś chciałam zważyć go jednak wetka się śpieszyła i kazała przyjść we wtorek wygoniła mnie wręcz.. 2 tyg temu ważył 6 kg

p.s czy mozliwe ejst aby doszło do zapłodnienia od 2 reóżnych psów ? na 8siem szczeniaków 3 porzypominają owczarka niemieckiego 1 cały czarny labradora, 2 beagle, jeden labradora biszkoptowego i ten mój z łatką na buziaku

Posted

o kurcze bo właśnie na wsi jest też czarny labek .. suka została znaleziona przywiązana do drzewa i wychudzona zabrali ją do siebie odkarmili i po 1 cieczce miała zostać wysterylizowana.. tak zalecił wet. jednak mimo wszelkich strań sukę nakryto z ww pieskami ;f a moze jesczze któryś doszedł do niej tego już nikt nie widział ;f

Posted

Jestem ekspertem w tych sprawach i wiem na 100 % że wyrośnie z niego śliczny psiak;)

edit. a komentarzami się nie przejmuj, mojego psa ludzie określali jako brązowego owczarka, a tak naprawdę jest/a właściwie był mocno skundlonym labradorem, kolor:rudy, biszkoptowy jak kto woli;) (jego zdjęcie jest w avatarze)

Posted

On jest trochę podobny do mojej suni kiedy była szczeniakiem - tylko moja była bardziej puchata, miała więcej srebrzystej sierści na grzbiecie i chyba była troszkę mocniejszej budowy; przypuszczałabym, że będzie ważył do 20 kg - moja sunia w szczuplutkiej młodości ważyła 19, teraz waży 22-23 kilo.

• 3 months later...
Posted

Klaudia M. napisał(a):
Słyszałam że psy rosną mniej więcej do 1,5-2 lat. Ale nie jest to potwierdzona informacja.;)

Zależy od wielkości psa... Molosy rozrastają się do ok. 2-3 roku życia, a już małe psy typu chihuahua w wieku roku są w pełni dojrzałe i wyrośnięte.

Posted

[quote name='dzaga13']Witam.
Mam podobna suczke. Znaleziona 3 dni temu i nic nie wiem na jej temat. Moze pomozecie cos ustalic? Jedynie znam wage 3,5kg i ciągle gryzie zabawki. Co to moze byc za mieszaniec i jaka duza urosnie i ile moze miec miesięcy?? :p
http://i42.tinypic.com/2irrf40.jpg

Moim zdaniem jest młodziutka, 2-3 miesiące, będzie raczej średniej wielkości pieskiem :)