Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

czia napisał(a):
Sammy- Śliniak, o nim piszę. Nie wiem skąd to imię Cookie- może wolontariusze w schronisku go tak wołali.
W każdym razie o nim mowa, jużna teraz wiem, ze pies miał na imię Fido, ma 4 lata i 10 miesięcy. Był operowany w lecznicy na Papuszy w październiku, przywieziony przez miasto, potrącony przez Tira, zgłosił się wtedy właściciel, ale jak się dowiedział , że pies wymagać będzie rehabilitacji, nie będzie już sprawny, to nie chciał go odebrać i zapłacić rachunku. Po 3 miesiącach leczenia i rehabilitacji pies został odebrany w stanie dobrym, chodzący, a właściciel miał spłacać zadłużenie wobec lecznicy. Do dziś się nie pokazał. Pies w czerwcu znalazł się w schronisku w stanie ciężkim, znów z ulicy zabrany.
Wczoraj w lecznicy podczas rtg został rozpoznany i lekarze się zdziwili że pies jest u mnie i że mam go ze schroniska, załamali się jego stanem. Najlepsze jest to że właściciel nie umiał wyjaśnić dlaczego pies nie ma języka. Kto mu go obciął. Nie zauważył!
W nocy pies zniknął. Zbieg okoliczności? Być może. Wyjaśniamy wszystkie okoliczności i ślady.

tak,Cookie to imię schroniskowe , też zaczęłam się już gubić ...
czyli FIDO zniknął w tajemniczych okolicznościach? :mad: jakoś nie słyszałam o cudownych przypadkach odzyskania sił przez psa po narkozie, z resztą sam przez ogrodzenie by nie przeskoczył na pewno ... :shake:
oczywiście ja i reszta wolontarisuzy będziemy się rozglądać ... a kontaktowano się już z 'właścicielem'? może postanowił odzyskać psa bez ponoszenia kosztów ...
:shake:

Posted

lecznica nie chce ujawnić, a dochodzenie trwa. Pozwolenie i przesłuchania trwają w czasie. Poza tym lekarka, mówi, ze oni nie poinformowali właściciela o tym, że pies jest u mnie. Sama już nie wiem co myśleć. Szukamy.

Posted

Sammy - Śliniak nie żyje, po powrocie z pracy zastałam podrzucone ciało psa na posesji. Dziś była sekcja zwłok. Z protokołu wynika, między innymi, że bardzo powiększona, aż sina śledziona, duża ilość nieskrzepłej krwi w płucach i pod sercem z widocznymi skrzepami. Lekarze powiatowi zinterpretowali wyniki, że te urazy są ewidentne na wskutek zatrucia płynną trucizną na szczury w silnym stężeniu, musieli mu wlać do pyska.
Sąsiedzi nic i nikogo nie widzieli, policja jest bezsilna.
mąż kupuje kamery i monitoring domu i posesji.

Posted

[quote name='czia']Sammy - Śliniak nie żyje, po powrocie z pracy zastałam podrzucone ciało psa na posesji. Dziś była sekcja zwłok. Z protokołu wynika, między innymi, że bardzo powiększona, aż sina śledziona, duża ilość nieskrzepłej krwi w płucach i pod sercem z widocznymi skrzepami. Lekarze powiatowi zinterpretowali wyniki, że te urazy są ewidentne na wskutek zatrucia płynną trucizną na szczury w silnym stężeniu, musieli mu wlać do pyska.
Sąsiedzi nic i nikogo nie widzieli, policja jest bezsilna.
mąż kupuje kamery i monitoring domu i posesji.

Wstrząsające... Piesku, tyle złego doświadczyłeś, a kiedy mogło być lepiej... :-( Tylko wyć, psiaku, już nie cierpisz, Sammy - Fido, słoneczko

• .

Czia, przykro mi ... Chyba ten monitoring to konieczność.

• Posted

Czytam i nie wierzę :shake:, kto mógł coś takiego zrobić. Wściekłość przeplata się z żalem, biedny pies, ile musiał wycierpieć przed śmiercią :-(. Wybacz Sammy
    [*]

Guest Ryniu123
    Posted

[*]

Niesamowite. Co ten pies musiał przeżyć :(

Posted

wellington napisał(a):
    W jakim znaczeniu to napisalas ?
    Czy Niemcy wedlug Ciebie wciaz jeszcze za malo pomagaja ?

Wellington , a czy to na miejscu wszczynać teraz takie dyskusje?
    Żyjemy w coraz gorszym świecie. Nawet bezbronne stworzenia nie są tu już bezpieczne. Strasznie mi przykro:(

Posted

wellington napisał(a):
    W jakim znaczeniu to napisalas ?
    Czy Niemcy wedlug Ciebie wciaz jeszcze za malo pomagaja ?

buuterfly napisał(a):
    Wellington , a czy to na miejscu wszczynać teraz takie dyskusje?
    Żyjemy w coraz gorszym świecie. Nawet bezbronne stworzenia nie są tu już bezpieczne. Strasznie mi przykro:(

dzięki Buuterfly za odpowiedź. Wellington- jeśli chcesz znać moje zdanie - na pv poproszę, bo tu nie miejsce do tego. Od wieków pracuje w organizacjach pozarządowych i co- nie - co wiem. I nie chodzi mi o narodowość a o człowieka.

A z psem - koszmar!

Posted

panbazyl napisał(a):
    dzięki Buuterfly za odpowiedź. Wellington- jeśli chcesz znać moje zdanie - na pv poproszę, bo tu nie miejsce do tego. Od wieków pracuje w organizacjach pozarządowych i co- nie - co wiem. I nie chodzi mi o narodowość a o człowieka.

A z psem - koszmar!

Napisz mi prosze twoje zdanie na pw.
    Moje chyba kazdy zna :)

Posted

załozony już monitoring? Ja się też nad tym zastanawiam - z przyczyn psów. Bo się o nie po prostu boję.... Co za czasy - kiedyś to pies był od tego aby pilnować domu, teraz to psa trzeba pilnować....

Posted

jak zwykle.... tez przechodzilam przez coś podobnego, nie tak koszmarnego, ale z identycznym zakonczeniem... też żadnych świadkow, choć wszyscy wiedzieli dookola kto to, ale oczywiście nikt nic oficjalnie nie wie.... W koncu uslyszałam od podobno stróżów prawa i porządku słynne - "Mała szkodliwość czynu"... a sucz niezywa i to nie z przyczyn naturalnych. a sucz mix w dodatku podrzutek to kogo ona obchodziła?????

• 2 weeks later...
    Posted

panbazyl napisał(a):
    jak zwykle.... tez przechodzilam przez coś podobnego, nie tak koszmarnego, ale z identycznym zakonczeniem... też żadnych świadkow, choć wszyscy wiedzieli dookola kto to, ale oczywiście nikt nic oficjalnie nie wie.... W koncu uslyszałam od podobno stróżów prawa i porządku słynne - "Mała szkodliwość czynu"... a sucz niezywa i to nie z przyczyn naturalnych. a sucz mix w dodatku podrzutek to kogo ona obchodziła?????

Tak trudno się pogodzić z tym, że Fido tak strasznie musiał cierpieć. Był tak potwornie skrzywdzony, okaleczony, dlaczego :-(.
    Co z właścicielem psa, interesował się tą sprawą ?

Posted

Jak można tak okropnie skrzywdzić psa ....:shake: Widocznie komuś za bardzo przeszkadzało że jest u Ciebie i powoli dochodzi do siebie :placz:

Biegaj sobie Fido za MT ... Tam będzie Ci lepiej niż na tym okropnym świecie:placz:

• 2 months later...
    Posted

dana napisał(a):
    Czy pojawiło się może coś nowego w sprawie tego labka? Minęło już sporo czasu...

czia jak już wie, bo ona zajmowała się tą sprawą
    napisz do niej PW
    na pewno odpisze