Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nowa w Łódzkim schronisku:
numer: 181A
numer chip: 985.120021915362
imię: Blizna

wielkość: duza
rasa: doberman
data przyjęcia: 2007-01-25
przebywa w boksie: boksy za 4 pawilonem

opis: Ta dobermanka już trzeci raz trafiła do naszego schroniska. Na pyszczku ma bliznę po dużej ranie. Jest łagodna wobec ludzi, ale dość szczekliwa.

Patrzcie na te oczyska wieelkie:loveu::

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=955

Posted

Jak ta suka z Lodzi trafila 3 raz do schronu? Trzeci raz ja przywiozla policja czy SM? A kontakt z osoba, ktora adoptowal suczke byl? To byly za kazdym razem inne osoby adoptujace sunke?
Sorki za tyle pytan......

Beata

Posted

aisaK napisał(a):
Wiemy, ten na łancuchu jest na str. 100 a szczenna sunia...nie mamy gdzie jej dać, ona musi mieć sterylke aborcyjną a jesli się nie zdąrzy to jedno szczenie przy niej musi zostać, gdzie ją dać?Było już to..

:placz: :placz: :placz:

Czy są pieniądze? Trzeba by ją NATYCHMIAST do lecznicy na sterylizacja, potem coś się znajdzie. Zbliża się ogólnopolski dzień sterylizacji, może rozłożąpłatności na raty...

Posted

Ale czy skontaktoano się z tą dziewczyną?

Bo ten pies znajdzie się na ulicy!

Do schroniska nie można, "weterynarz nie chce uśpić" (?!), zatrzymać go nie może...

Jeeeezu :placz: Ja może spytam mamy, to bym go do siebie przyjęła, w końcu to też W-wa.

Posted

dzodzo napisał(a):
ciekawe jak poszlo z Sally:cool3: ???czy juz w domku?piszcie dziewczymki co i jak, bo mnie ciekawośc zzrea cy wszytsko ok!!!!!

Sally juz najpewniej w nowym domku. Panstwo bardzo sympatyczni, od razu Sally bardzo, bardzo im sie spodobala. Byli tez ze swoja 6 letnia dobermanka. Mam nadzieje, ze Sally ja troszke rozrusza i dobcia lekko sie odchudzi :-)

Na pewno beda do Dagii dzwonili z relacja.

A ja wlasnie gotuje jedzonko dla Groma i na 17:00 ide do hoteliku do niego zrobie tez fotki. Jego koniecznie trzeba podtuczyc. Maciej jakies rady? Czym go karmic? W hotelu dostaje Royala, ja mu gotuje kurczaka z ryzem. Chcemy mu z Daga kazdego dnia nosi takie jedzonko.

Beata

Posted

U.....widze, ze nikt do nas nie zaglada;)

Ja bylam u naszej chudzinki, Gromika. Piesek fajniutki, zywy bardzo, kontaktowy. Ale chudzinka....straszliwa :-( Jedzonko pochlania w zastarszajacym tepie. Dostal kurczaka z ryzem i witaminkami, jesli nie bedzie mila rewelacji zoaldkowych po nim to bedziemy mu z Daga kazdego dnia nosily.

Fotki z dzis - 11 marca 2007 - nie jest latwo zrobic mu zdjecie, wiecznie się krecil :-)

Beata

Posted

Zagląda, zagląda ;) tylko nie miałam co pisać ;) Nie mam tylu wieści co wy i czekam na wieści o Sally...
Beatko, ale on chudziutki, faktycznie!!!
Ciekawe z kim się jego mama zadawała, bo on taki dobio-wilk chyba, nie?
Widać, że słodziak jest. Mam nadzieje, że szybciutko dom znajdzie.

Posted

Boże, jaki on jest przeraźlwie chudy-(jedna trzecia mojej grubej Bei)-żarełko o jakim piszesz na pewno mu się przyda, kasza, ryz z mięskiem i miejmy nadzieję ze nabizerze ciałka.

Posted

Sally jest juz w nowym domu. sa po pierwszym wspolnym spacerze. dogadala sie z dobcia rezydentka:multi: panstwo w Sally sa zakochani:loveu: i miejmy nadziej, ze juz tak zostanie.

Czyli dziewczyny kolejna sukces mamy za soba:multi:

Posted

[SIZE="4"]DZIEWCZYNY!!! OBIE DOBKI Z KRAKOWSKIEGO SCHRONNU ZNALAZŁY DOMEK!!!!!!:multi: WOGÓLE MIAŁAM DZIŚ FAJNY DZIEŃ BO WYADOPTOWAM 4 PSIAKI :multi:

i URAZ I WENUS POSZŁY DO MIESZKANIA :)
Wenus ma lepiej bo mieszkanie w bloku ale z ogrodem :loveu:
Mogę zaświadczyć, ze wenus będzie miała wspaniałych państwa :) to młode małżeństwo (tak koło 30-tki) a Pan miał już kiedyś dobka :)
Ale powiem Wam, w życiu nie widziałam tak popyrtanego psa....nie dało się jej z boksu wyciągnąć , dosstała takiego speeda z radości, zę sama nie panowała nad tym co robi...skakała, piszczała szalała, lizała :) az Pani musiała iść po pomoc :)

oto zdjęcia Wenus jeszcze w boxie :)

a to Wenus po wyczerpującym spacerze, w poczekalni pod wetem, padła jak naleśnik :)
WRESZCIE!!!

A Ursa, ciężko coś stwierdzić, jeśli tylko nie wykaże agresji tez będzie cudownie!!! dziewczyna bardzo się nią zachwyciła :) ale martwiła się, czy sobie z nia poradzi i czy zdoła ja jeszcze ułożyć...
ale myśle, ze będzie dobrze!!!!!