Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zasadzkas']Gucio, bardzo fajnie, dawaj szczegóły.
p.s.Ale Ci Gofer urósł, szok.
A wiec tak - doberek postanowił jednak ulokować się na posesji, na której go ostatnio widziałam ;)
Państwo jednak zdecydowali siego zatrzymać, pies dogadał się z ich drugim czterołapym burkiem :) Informację tą potwierdziła dziewczyna, która psa dokarmiała. Zresztą on teraz mieszka 5 domów ode mnie :lol: Piesek bedzie miał dobrze, państwo mają własną firmę transportu międzynarodowego, psiakowi napewno niczego nie zabraknie ;) Zresztą widać to po ich pierwszym psie - spaślak taki ;) W każdym bądź razie o psiaka się nie martwię :)

Zasadzkas - aaaano duuuuży, już ma ponad 60cm w kłebie chyba :evil_lol:

http://gutek.forall.pl/galerie/Gofer
http://www.gutek.forall.pl/galerie/SzkolenieRadom18022007
Hie hie hie ;-)

Posted

wczoraj dostałam info o bitym, zaniedbanym dobku 2 letnim mieszkającym gdzieś pod Opolem u faceta, który postanowił go uśpić :( dobra dusza dała mi znać z prośbą o pomoc, wieczorkiem miałam dostać zdjęcia i dokładniejsze informacje o psiaku, tymczasem dostałam sms, że został juz uśpiony wczoraj :( :( :(

Posted

Co za dupek!!!:(:(:(
Co za chory kraj i nic nie dają przepisy, TOZ nic nie może!!! :-(:-(:-(:-(:-(:-(:-(
Najpierw bił, potem uspił...biedne psisko!!!A co to za wet, co zdrowego psa uspił!!!

Gucio-brawo!

Co za chudzinka z tego mix-dobeczka!

Posted

Boziu!! Dlaczego ludzie nie chcę brać tak cudownych, wspaniałych psów?! Ostatnio w moim życiu zdarzyły się dwa wspaniałe wydarzenia: kupno mieszkania i adopcja dobermana, z czego to drugie jest nieporównywalnie cudowniejsze od pierwszego, bo żadna materialna rzecz nie jest w stanie zastąpić pary oczu patrzącej na mnie z takim oddaniem i miłością. Serce tego psa jest naprawdę wieeelkie. Ludzie, bierzcie dobermaki :-( Nie pozwalajcie im się tak marnować. Nawet, jeśli sprawiają troszkę problemów wychowawczych :eviltong: to i tak na nic w świecie nie zamieniłabym tego wielkiego, bezinteresownego uczucia mojego psa... Warto...

Posted

socurek swiete slowa...

a co do tego biadaka:(to nie rozumiem...interwencje TOZu nie pomogly..to po co interweniowali zamiast zabrac psa jesli byl bity i zle traktowany:angryy:

Posted

jest tu ktoś??? dziewczyny dwie sprawy PILNE!!!
- co z logo, o którym pisałyście?
- Beatka!!!!! czy masz jakąś fotkę Spartana na twardej podłodze, chodniku... czymkolwiek byleby nie na trawie? bo to siedzące zdjęcie jest cuuudowne ale nie dam rady pousuwać wszystkich ździebełek trawki, które widać :( a zielony na diabła nam kolorystycznie nie pasuje do plakatu :shake:

Posted

Klementynka, Beatka wyjechała i będzie dopiero w poniedziałek.

Co do logo, to chcą dziewczyny logo z dobermanem. Umiesz zrobić? Mam kilka przykładów dobermanów na logo, mogę ci przesłać na meila.

Posted

same zobaczcie TUTAJ brrr, pozostałe mają listki, śnieżynki, na jednym łapki są zapadnięte w śniegu, na tym fajnym biegnącym też niestety jest śnieg :( chyba będzie trzeba pokopać za jakimś innym dobciem... no chyba, że jakoś mu te łapy przytnę!

Posted

Piękny ten plakat!
Ja bym zostawiła listki, jest bdb.

Jak chcesz, ja mam mnóstwo zdjęć dobka w mojej galerii.

A teraz ładuję zdjęcia tymczasowicza. Bez listków;)

Bez śniegu:>

Posted

Klementynkaa napisał(a):
- Beatka!!!!! czy masz jakąś fotkę Spartana na twardej podłodze, chodniku... czymkolwiek byleby nie na trawie? bo to siedzące zdjęcie jest cuuudowne ale nie dam rady pousuwać wszystkich ździebełek trawki, które widać :( a zielony na diabła nam kolorystycznie nie pasuje do plakatu :shake:

Poszukam jak wroce do domku ale moze zrobic tak, ze dol bedzie taki lekko rozmazany? Taka tylko sugestia laika :-)
Albo nie usuwaj trawy tylko ja na czarno pomaluj.

Beata

Posted

Klementynkaa napisał(a):
chyba będzie trzeba pokopać za jakimś innym dobciem... no chyba, że jakoś mu te łapy przytnę!

Zostawcie go prosze...to wazne dla mnie. Zobacze co moja kolezanka zrobi z ta trawa, dam znac w pon.

Beata

Posted

jakie dobre

jak długo nie brykałam. Połowe życia ( dla przypomnienia ponoc mam 2-3 latka a od roku byłem w chronie na łańcuchu)

dobrze że mam tylko cztery łapy bo bym sie pogubił:evil_lol:

a co tu ciotka Dobermania ma w kieszonce?

prosze jak szybko ciotka przeszła szkolenie. juz nie musze sie schylać.:evil_lol: Dostaje teraz z raczki. Tylko niech nie mysli że jej juz bedę "z ręki jadł"

no daj jeszcze troszkę