Karilka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 wg. mnie możemy mu dać mixa z dłuższym włosem byleby był dobkowaty. Ale może są dobki, które całe życie spędziły np. przy budzie na łańcuchu (:angryy:) i nie znaja innego życia poza takim podwórkowym? Takiemu psu zrobi sie krzywde zmuszajac go do życia na kanapie.... Jeśli nie znał innego... Takie jest moje zdanie i też uważam że doberman jest psem domowym - ogólnie psy z krótką sierścią sa psami domowymi. Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 nowy na allegro: http://www.allegro.pl/item171704499_rasowy_doberman_w_dobre_rece_.html#photo Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 on jest na łancuchu:crazyeye: cos dla Karilki kolegi Quote
aisaK Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Karilka-albo ten węgrowski?cały czas na łańcuchu...teraz zmieniłaby mu sie tylko buda. Bardzo zywy. Karilka-pewnie, że są takie, które całe zycie spedziły na łańcuchu,ale nie wierzę, że taki nie ucieszy się jak przynajmniej w zimie będzie na dywanie spał. Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 w sprawie psa z allegro: rozmawialam z osoba, ktora tego psa wystawila. ten pies sie przyblakal do tego pana ok 3 miesiace temu. pan ten oglaszal ten fakt w Gorzowie lecz nikt po psa sie nie zglosil. Dluzej ten pies nie moze tam zostac. jest w 100% psem domowym. bardzo zadbanym. mam zgode by wrzucic go na watek o zaginionych psach. jak rowniez pan obiecal zadzwonic do mnie jesli ktos psa bedzie chcial adoptowac. skontaktuje mnie z potencjalnym wlascicielem. wtedy my bedziemy mogly sprawdzic domek przed adopcja i podpisac umowe, o ile wczesniej same dla niego domu nie znajdziemy. Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 w sprawie psa z allegro: rozmawialam z osoba, ktora tego psa wystawila. ten pies sie przyblakal do tego pana ok 3 miesiace temu. pan ten oglaszal ten fakt w Gorzowie lecz nikt po psa sie nie zglosil. Dluzej ten pies nie moze tam zostac. jest w 100% psem domowym. bardzo zadbanym. mam zgode by wrzucic go na watek o zaginionych psach. jak rowniez pan obiecal zadzwonic do mnie jesli ktos psa bedzie chcial adoptowac. skontaktuje mnie z potencjalnym wlascicielem. wtedy my bedziemy mogly sprawdzic domek przed adopcja i podpisac umowe, o ile wczesniej same dla niego domu nie znajdziemy. Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 zalozylam jemu watek. moze ktos tam jemu po ludzku fotke wstawic?? z gory dziekuje! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3760376#post3760376 Quote
aisaK Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Daga, napisz mi kilka zdan o Sally. Wyslę ja na str. dobermanów. Dobrze, że sie z nim kontaktowałaś. A wiesz jaki ma chrakter?Jego tez wyslę na naszą strone i kontakt na ciebie czy na tego pana? Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 pies jest bardzo łagodny. zero agresji. o Sally zaraz napisze Quote
aisaK Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Nazwałam go Portos. Napisałam, że jest spokojny i ułozonym psem. A kontakt na kogo dać? Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 obojetnie. moze byc do tego pana ;-) on na pewno powie cos wiecej o psie Quote
Karilka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 No to jak? Jest taki pies...który mógłby mieszkać na dworze?:roll: Ten nowy jest piękny! Jaką on ma budowę ładną! :loveu:CUDO! A może ma tatuaż? Zapytajcie sie tego pana czy nie patrzył...napisał że rasowy....:roll: Quote
Karilka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Ej a Sare to znamy? Ja nie kojarzę:shake: http://www.allegro.pl/item167646513_mloda_dobermanka_szuka_odpowiedzialnego_domu_.html#photo Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 mamy sprawdzony domek dla Sally dzieki cioteczce Greven. Ktorej bardzo dziekuje za poswiecenie swojego czasu:loveu: Sunia, ktora jest w tym domu jest łagodna dla ludzi i dla zwierzat. Panstwo bardzo przezywaja smierc swojej dobermanki (matki, tej o ktorej mowa wczesniej ;-)) Bardzo sie ciesza, ze Sally bedzie wysterylizowana jeszcze u mnie. nie chca juz przezywac tego co z operacjami sie wiaze. Pokryja koszta zabiegu w wysokosci 350 zl o ktorych byla mowa:multi: wiec rewelacyjne wiesci i teraz trzymamy kciuki za jak najszybszy i pomyslny zabieg. Prosze juz Sally nie oferowac innym domom. Quote
Dobermania Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Ojejejej! :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 sterylka Sally jest umowiona na wtorek 6 marca, na 9 rano. prosze trzymac kciuki! Quote
aisaK Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Brawo dla naszej pieknej Sally!!! Więc wkleimy ją jak juz pójdzie do nowego domku!!! A Sara to dobermanka Amikat, z dogo. Znamy ją, ale sądzę, że Amikat wspaniale sobie poradzi i napewno chce znaleźc dom sama, sprawdzony, dobry... Quote
majafaja Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 mowie, nalezy wszystkie dobki wysłac do dagi - bo ma farta do domków :D co Ty na to :p ? Quote
zasadzkas Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Daga, ale super, przynajmniej jakaś dobra wiadomość. Trzymam kciuki za pomyślność. Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 rozmawialam dzisiaj z przyszla pania Sally (pierwszy raz z pania a nie panem). jest bardzo zadowolona z wizyty rowniez czyli dla Greven podwojne podziekowania. Panstwo juz sie Sally (chca ja nazawc Saba na czesc zmarlej suczki) nie moga doczekac. Uprzedzilalam ze zabieg bedzie w przyszlym tygodniu (nie mowiac o konkretnej dacie, by panstwo zawzlu nie dostali na mysl o uspieniu). Sally - Saba juz teraz podbija serca mojej rodziny i znajomych. o wielu psach mowilam, ze sa cuda, ale ona jest wyjatkiem. mamy fote Saby ;-) w czepku na glowie w postaci pampersa. Wypisz, wymaluj babcia z Czewonego Kapturka, ale Tz sie nie zgadza by ja osmieszac hihiih- jakis nie w temacie:roll: Quote
daga_27 Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 majafaja napisał(a):mowie, nalezy wszystkie dobki wysłac do dagi - bo ma farta do domków :D co Ty na to :p ?na wszystkie to brak miejsca. ale pojedynczo:cool3: i wtedy jak znam psa i wylecze to moge wyadoptowac:oops: Quote
Karilka Posted March 2, 2007 Posted March 2, 2007 Wiecie co... nie oddamy dobermana do budy. Ten pan ma jeszcze sunie 3 letnia i powiedziałam że mu wystarczą 2 psy, a z dobermanem niech sie wstrzyma... nie przeżyłabym, gdyby ten pies miałby mieszkać w budzie przy mrozie -20! O nie, nie, nie:-(. Możecie mnie zabić. Quote
Asior Posted March 3, 2007 Posted March 3, 2007 dziewczyny, wklejam z wątku DZIERZONIOWSKIEGO [quote name='pies?']mam pierwszego psa: Fundacja MRUNIO przesłała mi następujące zdjęcie i opis psa: Gromik pies ok 3-4 letni, brązowy, podpalany. W schronisku od 3 tygodni. Je lecz chudnie. Nie asymiluje się w warunkach schroniskowych. Gdy wyszedł do zdjęcia był bardzo ożywiony i szczęśliwy. Bardzo pilnie potrzebuje domu!!!!!!! Bardzo pilnie potrzebuje ciepła domowego ogniska!!!!!!!!!!!!!!! Znajduje się w izolatce bo gryzą go psy w boksie. wg. mnie to nie ma na co czekać, szukamy DOMU, nawet DT !!! FAJNY MIXIK i sprawa PILNA!!!!!!!!!!! Quote
Recommended Posts