Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Bylam z Sally u weta. Zostala zaszczepiona, odrobaczona, odpchlona. Byla rowniez badana i macana ;-) Uszy sa w porzadku, temperatura rowniez. Troche kicha, ale nosowki (jak mnie Olena starszyla:mad: ) nie ma. Ma zmiany na skorze i zalecane sa kapiele w specjalnym szamponie. Kupie go u weta. pierwsza kapiel za 3 dni. w wymacaniu nie stwierdzono zadnych guzow.
potwierdzily sie jednak moje przypuszczenia, ze dziewczynka spodziewa sie cieczki. i w zwiazku z tym pytanie. organizujemy zrzutke na szybka sterylke, czy oddajemy do adopcji po cieczce. ja nie chce podjac sie odpowiedzialnosci za wydanie psa tuz przed cieczka lub w jej trakcie. tymbardziej, ze to szaleniec i lubi uciekac z domu:mad:

tak na marginesie dodam, ze zauwazylam, ze wszyscy u mnie w domu sie drapia, ze mna na czale, ale nie wiem dlaczego:roll:

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mozna tez jej pobrac zeskrobine do zbadania, ale to znowu kolejny wydatek. ma lysawe uszy i pysk. co robimy? czekamy czy po kapielach zacznie cos sie zmieniac czy badac zeskrobine?

Posted

daga_27 napisał(a):

nie daga, Ty to na zlosc robisz:mad: bo jaz z tego pos.... fotosika nie moge nawet jednego zdjecia obejrzec...... wrr.!! wstawcie je prosze noooo!!! albo przeslij mi dagus na mail:loveu:

co do pierdow... to nie wiem, moja radko puszcza:roll: i nie wiem jak to jest z psimi pierdami:P

Posted

jestem za sterylizacją, jak najbardziej!!!
Też zauwazyłam i niej braki w sierści...Ile Sally może mieć lat?
Tu zdjęcia:

Ja

Gucio, gratulacje!!!

Posted

daga_27 napisał(a):
tak na marginesie dodam, ze zauwazylam, ze wszyscy u mnie w domu sie drapia, ze mna na czale, ale nie wiem dlaczego:roll:

To myć się trzeba! :eviltong: :eviltong: :eviltong:

A wiek się sprawdza po zębach - im bielsze i mniej starte, tym pies młodszy. Weta spytaj, nie powiedział?

Jak łyse, to nie musi być nużyca, nawet grzybica ani świerzb, to mogą być pozostałości - mój ma łyse placki po różnych ranach ze schroniska i wyglada jakby miał nużycę - bo do tego jeszcze łyse ''okularki'' i lysina na guzie potylicznym.:cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Dobre wieści dziewczyny!!!

Mam juz wlasciwie dla Sally domek w Stargardzie Szczecinskim. Jutro Greven pojedzie do panstwa na spotkanie przedadopcyjne. Panstwo sa za sterylizacja jak najbardziej. Jednak chca by Sally byla juz wysterylizowana jak do nich trafi. chca uniknac stresu zwiazanego z usypianiem psa. miesiac temu odeszla im jedna dobermanka. zostala jeszcze jedna, 6,5-letnia corcia tej, ktora zmarla. Jednak zwroca nam koszta:multi: poprosilam ich o to i sie zgodzili:lol: Rozmawialam juz z wetem o kosztach przed chwila. Calkowity koszt (badania krwi, zabieg, zabiegi pooperacyjne z zastrzykami) wyniesie 350 zl. moze uhandluje jeszcze do 300 zl:cool3: wiec umowie ja na zabieg na poczatek tygodnia i mysle, ze za dwa tygodnie bedzie mogla trafic do nowego, kochajacego, wlasnego domu.

Dobermania my sie myjemy, ale moze niedokladnie:evil_lol: a przy Sally woda nie jest raczej potrzebna, bo wycalowuje nas dokladnie:loveu:

Posted

Dobermania napisał(a):

Jak łyse, to nie musi być nużyca, nawet grzybica ani świerzb, to mogą być pozostałości - mój ma łyse placki po różnych ranach ze schroniska i wyglada jakby miał nużycę - bo do tego jeszcze łyse ''okularki'' i lysina na guzie potylicznym.:cool3: :cool3: :cool3:

Niekoniecznie. Moja suka przy nużycy łysieje zawsze od szyi. Raz tylko poszło od tyłka. Nigdy nie miała okularków... Pocieszające może być, ze nużycą nie sposób się zarazić.

No i niekoniecznie to musi być ta cholerna nużyca. To może być tez niedoczynność tarczycy. Przy tym psy też łysieją.

Posted

bira napisał(a):
Moja suka przy nużycy łysieje zawsze od szyi. No i niekoniecznie to musi być ta cholerna nużyca. To może być tez niedoczynność tarczycy. Przy tym psy też łysieją.

Jezu, to ile razy Twoja psica miała nużycę:-o?

No, własnie, tarczycę zbadajcie! Badanie krwi.

Posted

daga_27 napisał(a):
ja mam pana chetnego na mloda suczke w Stargardzie Szecinskim. jutro do niego zadzwonie i jesli zgodzi sie na spotkanie przedadopcyjne to bede szukala kogos z tego rejonu. Jest to bezdzietne malzenstwo, ktore mieszka w bloku. maja 6,5-letnia dobcie. miesiac temu odeszla matka tej dobci i teraz panstwo jak i suczka sa w depresji. szukaja mlodszej suni, co wprowadzi troche zycia do tego domu na nowo.

poki co to charakterek bede obserwowala, bo postanowilam nie oddawac jej do hotelu, tylko zatrzymac u siebie.

twemu panu chyba naprawde bardzo zalezy ,martwi sie depresja swojej suni:(Dagus masz dla niego kogos??

Posted

Karusiapie, wysłałam plakat Misi na stronę sklepu koło mnie.

Wiem, że to W-wa, ale może ktoś dojrzy, zadzwoni do rodziny w krk i będzie cud :roll: :roll: :roll:

Posted

Dobermania napisał(a):
Karusiapie, wysłałam plakat Misi na stronę sklepu koło mnie.

Wiem, że to W-wa, ale może ktoś dojrzy, zadzwoni do rodziny w krk i będzie cud :roll: :roll: :roll:

dziekuje:loveu:ja juz jedna dobke wydalam do warszawy i ma najlepiej na swiecie...u laciatej:loveu:a ciotka na miejscu do sprawdzenia domku,moze moze...a krakow byloby wogole super!!

Posted

daga_27 napisał(a):
no mam Sally:lol:

no to super!!!ja sie gubie juz po prostu,podziwiam Was ze nadazacie...daga pewnie juz pisalas o tym ale jak bedziesz miala chwilke to napisz mi,moze byc na gg,czy to juz pewnie i wogole....

Posted

Oj, Beatka, proszę!!!!!Tam trzeba szybko zadziałać!!! Po co takim imbecylom psy!!!!
Dagus, bardzo się cieszę i trzymam kciuki za domek (napiszcie o sterylce w umowie adopcyjnej, prosze...)

Posted

Mam kandydata na właściciela dobermana
Znam goscia osobiście - ma sklep ''metalowy'' jakieś 100m od mojego mieszkania;). Zapytał sie czy mój pies nie jest na sprzedaż:angryy:...za chiny ludowe! I zaczęła sie gadaka. Ma 2 owczarki niemieckie(sunie) - starowinki, mają po 15lat...to o czymś świadczy no nie? ALE! pies mieszkałby w budzie (ocieplana styropianem podobno i w ogóle ) i mysle że to pewnie byłaby czysta samowolka na podwórku - na 100% gość by sie nie bawił ani nic:shake: ale psy u niego są cały czas luzem... Jedzenie to kasza z warzywami +co jakiś czas mięso surowe i karma (pewnie siajs tescowy albo coś w tym stylu)... Nie wiem co mam o tym myśleć... Krzywda wielka by sie nie działa ale... no nie wiem:oops:. Byłabym zawsze w pogotowiu i nachodziłabym co jakiś czas ten domek itp itd... Co o tym myśleć?