Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klementynka!
ma Ci nie być przykro!!! a pomył był taki - że na środku spartan, dookoła bidy... ale nie wiem:)
i nie o to chodzi, ze Twoj plakat jest brzydki!!!!! bo jest bardzo ładny!
chyba chcemy po prostu zeby bardziej łapał za serce... nie wiem no.
klementynka:calus::calus::Rose:

Posted

Kochana Kelmentynko, proszę, tylko się nie obrażaj, nikt nie miał złych intencji!!! Wiem doskonale, że sporo czasu spedziłaś nad nim i że sie bardzo postarałaś. To może zmienimy to wspólnie, skoro jest za duzo informacji? Niech spłyną pomysły i wtedy popracujemy nad nimi a potem dasz poprawki, OK?
Te wklejone dobermany z Dzierzoniowa, to ja nie wiem-nie ma zdjec, nie ma informacji. Narazie i tak nic nie zdziałamy!Narazie nie damy rady!!!

Posted

Kochani, bede miala 1000sztuk plakatu za darmoche!!!!!!!
Tylko teraz zasadnicze pytanie - drukowac taki jak jest teraz czy przerabiamy? Wg mnie trzeba przerobic, tez nie jest za bardzo czyteny, brak miejsca na wpisanie namiarow na osobe rozwieszajaca czy tez kogos z nas z danego rejonu. I wg mnie powienien tam byc jakis szczesliwy dobek, tak jak pisalismy wczesniej.

Kurcze - ja noga jestem i nie potrafie tego zrobic.

Beata

a to Klmementynka najnowsze wieści chyba...

Posted

Na mapie dogo macie wszystkie informacje: nie mamy w nadziei wszystkich dogomaniaków wiec trzeba prosic o pomoc:
Wroclaw- Biskupin
shangri_la

GG: 3986433
e-mail: shangri@vp.pl

WROCLAW - Kleczków-Trzebnicka
[centrum wrocławia prawie]

Magea-Kasia
GG 2751869 (często niewidoczna)
tel kom. 692 542 72
e-mail - magea@poczta.onet.pl

WROCLAW-Krzyki
makulka

tel. kom. 0 888 595 090
e-mail: conserver[malpa]op.pl

WROCLAW
Szmaja

el.kom. 0 500 253 883
e-mail:gajoszka[malpa]hotmail.com

WROCLAW
ulvhedinn /Magda/

tel. kom: 0 609 325 217 /jeśli nie odbiera, to sms/
e-mail : myszor-x[malpa]tlen.pl

WROCLAW- Nowy dwor /osiedle/
Korenia

Kom. 0 889 570 461
GG 164 36 37

WROCLAW / POZNAN od pazdziernika 2006
la_pegaza / Marzena /

kom: 0 502 450 982
GG 3335061

WROCLAW / WARSZAWA
babat

tel.kom.0 604 436 826
tel.kom. 0 604 436 720
GG 271151
e-mail : babat[malpa]tlen.pl

Trzymam kciuki za krakowiankę!!!

Posted

Właśnie dostałam maila tej treści:

Witam serdecznie
Dwa tygodnie temu w Warszawie w okolicach Wawra zagineła mi suczka rasy doberman. Szukałem jej już wszędzie(schroniska,osiedla,lasy), niestety psa nigdzie nie ma. Suczka była drobna, miała 11 lat i była już lekko głucha. Na przedniej łapce miała charakterystyczną bliznę. Może Wy wiecie coś w tej sprawie?!
Jeśli tak prosze o maila

Popropsiłam pana o zdjecia suni. Moze ktoś coś o niej wie.

Posted

kto ma dobki na tymczasach??np nr 19 Sasza?chodzi mi o te mozliwosc sprawdeznia ich do kotow...

aha nasza Ursa jest zainteresowana Pani.ma dom z ogrodkiem i psy Onka i 2 kundelki,ktore mialyby kojce a w nocy biegaly a dobka w domu a wzdzien w domu i ogrodzie...oczywiscie wszytsko do sprawdzenia;)

Posted

do mnie pisala osoba chetna na poznanskiego, ale od momentu jak wspomnialam o wizycie przedadopcyjnej jest cisza. podalam watek do psa, ktorym byla zainteresowana. moze odstraszylo ja to, ze ten pies jest do wyadoptowania z gratisem w postaci drugiego dobka:evil_lol:

Posted

Zwracam sie z gorącą prośbą do miłośników dobermanów o pomoc w znalezieniu domu dla młodego dobka.
Zdjęcia pieska poniżej:

http://picasaweb.google.com/malgorzata.janich/MlodyDobek

Dane o piesku - (na podstawie wywiadu z wetem i obserwacji)

- wiek pomiędzy 7 miesięcy (ma juz pełne uzębienie) a 1 rokiem,
- zaszczepiony na wściekliznę (a tak apropos - ze "schroniska" wyszedł bez szczepionki )
- odrobaczony - tez dopiero po wyjsciu!?!
- bardzo smutny, tak bardzo zobojętniały, że myslałyśmy że jet głuchy! (Ale na szczescie nie jest - sprawdzone )
- bardzo wychudzony,- mocna budowa i tylko ok 24 kg !
- jest uległy względem naszego psa - (samiec alfa 4 lata,)
- miał chyba złamaną kość śródstopia - trochę inaczej stawia lewą łapę -( to będziemy jeszcze monitorowac)
- na spacerze ogląda się za samochodami i dziećmi....,
- został na pewno pogryziony w schronie - ma mnustwo strupków - na szczęscie już się goją (jedna duża blizna na prawej łapie)
- nie brudzi w domu!! ,
- jest bardzo spokojny.

Pies został wyciągnięty ze "schroniska" w sobotę. Przebywał tam najwyżej miesiąc (dwa tygodnie temu był jeszcze na kwarantannie).
Dwa tygodnie temu wygladał jeszcze dobrze, ale to co zobaczyłyśmy w tę sobotę ...Pies został umieszczony ze "starymi wyjadaczami' w jednym małym kojcu. (4 psy do jednej budy!) Chyba bał sie jeść żeby nie wzbudzić agresji u towarzyszy niedoli.
My niestety nie możemy pieska zatrzymac - z powodu naszego samca. Dodatakowo cierpimy na brak miejsca - mieszaknie w bloku i dwa duze psy:shake: ( nasz to dalmatyńczyk.)
Argumentem za wyciągnięciem dobka z tego "schrona" była jeszcze plotka o rychłym jego zamknięciu - marzec 2007! Nie wiemy co stanie sie z jego mieszkańcami.....

Jeżeli ktoś z Was będzie słyszał o jakimś dobrym domku dla młodego dobka to będziemy wdzięczni za info!
Dzięki

Posted

Witamy cie Gosia u nas na wątku!!! Powiedz z jakiego schroniska go wyciągnęłaś i jakbys mogła mi wysłac jakies namiary na siebie, w razie jakby jakis domek chciał się odezwac i zadac pytania. A może otowrzyć mu nowy-osobny temat ze zdjęciami?
Jak dostane namiary wkleje go na strone dobermanów www.nadzieja-dobermana.up.pl w dziale "domy tymczasowe".Aha, nazwałam go Aramis, jak chcesz to zmienię, ale musze podac jakies imię na stronę!
Pies jest piękny! Dziekuje, że się nim tymczasowo zajęłaś!!!Jesteś kochana!
Witam cie na dogo!

Posted

Próby z kotkiem nie było. Jak będzie okazja to sprawdzimy ;)
Namiary na mnie: 503188417, gadu: 5191967.
Piesek jest wyciągnięty ze schroniska w Myszkowie (woj. śląskie, okolice Częstochowy - ok 30 km na południe)
My nazwaliśmy go inaczej - ale Twoja propozycja bardzo nam sie podoba :lol: