Dobermania Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ale Lothia ma teraz w domu tylko Demonica. A to żadne fotomontaże nie są :x:x:x:x:x:x:x Mój pies jest po prostu IDELANY :eviltong: :eviltong: :eviltong: A w misce jest woda. Warczał raz na kota, gdy ten powąchał jego świńskie ucho, a podgryza go tylko w zabawie. Słuchajcie, co z tymi dobermanami z Ligoty, gdzie są ich wątki? Pamiętam, że jedna suczka miała chore oczy, jedna skórę, był też samiec - co się z nimi dzieje, wszystkie są już leczone? Mamy dla nich DT? Quote
majafaja Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 hehe, oj dziewczyny:) pewnie,ze sie zdarzaja:) Quote
majafaja Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Dobermania napisał(a):Ale Lothia ma teraz w domu tylko Demonica. A to żadne fotomontaże nie są :x:x:x:x:x:x:x Mój pies jest po prostu IDELANY :eviltong: :eviltong: :eviltong: A w misce jest woda. Warczał raz na kota, gdy ten powąchał jego świńskie ucho, a podgryza go tylko w zabawie. Słuchajcie, co z tymi dobermanami z Ligoty, gdzie są ich wątki? Pamiętam, że jedna suczka miała chore oczy, jedna skórę, był też samiec - co się z nimi dzieje, wszystkie są już leczone? Mamy dla nich DT? z tego co pamietam AisaK mowila, ze caigle sa w Ligocie :( nie ma kasy a ni domków :( Quote
Dobermania Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Jezu!!! A nie ma tam "normalnego" schroniska w okolicy? Matko, matko, taka tragedia :placz: :placz: :placz: Czyli nadal są nieleczone? Boże, czasem to chyba lepiej by dla psa było, aby go uśpili i ukrócili jego cierpienia :placz: :placz: :placz: Quote
daga_27 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 w Ligocie jest tylko ciezarna suka juz. Ivi jest w klinice i szykuje sie dla niej DT, jeden dobek adoptowany:multi: Quote
daga_27 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 tutaj jest watek Ivi: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=40972 Quote
Dobermania Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 BeataJ napisał(a):Pytalam jak to możliwe, ze do konca nic nie było widac, ze do konca była tak radosna, taka szczesliwa, taka pelna energii. "Tak to już czasami jest" - taka padla odpowiedz. ['] :-( Ale dobeczki takie właśnie są:-( Mój też nigdy nie okazuje bólu i bardzo trudno wyczuć, że cierpi, że coś go boli, właściwie tylko po kale, wynikach badań krwi i wyglądzie szaty czy śluzówki mogę stwierdzić, że coś mu dolega:crazyeye: A jak sobie pomyślę, że w schronisku leżał z ranami otwartymi a mimo to "uśmiechał" się, biegał, szalał, tulił do wolontariusza, to łzy napływają mi do oczu :-( Quote
Dobermania Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 daga_27 napisał(a):w Ligocie jest tylko ciezarna suka juz. Ivi jest w klinice i szykuje sie dla niej DT, jeden dobek adoptowany:multi: Rany, rozumiem, że sterylizacja niemożliwa? Który tydzień? Quote
karusiap Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Dobermania pozycz psa:cool3:mam domek dla niego:diabloti: aisaK Ursa jak sie rozpedzila za kotem to myslalam ze z moja reka pojdzie...ale nie gonila z agresja,moze pobawic sie chciala:evil_lol: Quote
majafaja Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 no to jak? domek jest a dobka nie ma? przeciez jest ich duuuzo do wyboru? Quote
BeataJ Posted February 26, 2007 Author Posted February 26, 2007 Kochani, bede miala 1000sztuk plakatu za darmoche!!!!!!! Tylko teraz zasadnicze pytanie - drukowac taki jak jest teraz czy przerabiamy? Wg mnie trzeba przerobic, tez nie jest za bardzo czyteny, brak miejsca na wpisanie namiarow na osobe rozwieszajaca czy tez kogos z nas z danego rejonu. I wg mnie powienien tam byc jakis szczesliwy dobek, tak jak pisalismy wczesniej. Kurcze - ja noga jestem i nie potrafie tego zrobic. Beata Quote
aisaK Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 No, no, no, Beatko...SUPER!!! Może faktycznie przeróbmy je troszkę...Tylko kogo poprosić, może Karusiap poprosi Anashar'a? Majafaja, mamy dobeczki, ale one jakoś tak normalnie po dobermaniemu koty gonią ;) Co do tego mix-dobuni w Ligocie-nie mamy gdzie jej dać...na aborcyjna jest juz za późno a na sukę ze szczeniakami nas nie stac...tzn: nie ma gdzie być a hotelik by sporo kosztował! Quote
andzia69 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ja gdzieś czytałam,ze jeden dobcio z Ligoty, który został zaadoptowany wrócił:shake: A co do tej bidusi ciężarnej - przecież można by było uśpić maluszki, zostawic jej tylko 1..o ile w ogóle będą w stanie życ, bo któras tam sunia urodziła,ale małe były pół zywe - cóż - warunki życia tam nie są dla przyszłych mamus i potem mogą się jakieś problemy pojawiac zdrowotne... Quote
aisaK Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Ten czarny wrócił? Do Ligoty? :placz: :placz: :placz: Co do tego, to wiem, że można uspić i zostawic jednego,ale nawet na to nie ma tymczasu a na hotelik nie ma kasy. Miała iśc do Oleny,ale ona teraz ma na tymczasie dobermana Ricza, z podejrzeniem grzybicy :placz: Quote
aisaK Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Dowód, że dobermany kochają koty ;) Dobermanka Oleny: Quote
aisaK Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Daga- bardzo mi przykro. Trzymam kciuki za szybko powrót do zdrowia Adelci... Quote
daga_27 Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='aisaK']Dowód, że dobermany kochają koty ;) Dobermanka Oleny: kolejny fotomontaz:eviltong: Quote
bira Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Beatka super:multi: :multi: Też jednak myślę, że ten plakat dobrze było by zmienić trcohę. Dać dobka szczęśliwego, biegnącego. Mamy juz Spartana i jakiegoś takiego "naszego" biedaka. Zostawić miejsce na namiary i można drukować. Później trylko po forach poprosić ludzików o pomoic i jakoś pójdzie. Daga bardzo mi przykro... niestety to jest ryzyko brania psiaków na tymczas:-( A jeszcze dobra wiadomość ode mnie... Może będzie domek dla tej suni: Wszystko jest na dobrej drodze:razz: Quote
daisy Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Trzy nowe bidy w schronisku w Dzierzoniowie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43642&page=26 Cytuje: "trzy dobermany / dobrermanowate? / chudnące w schronisku w Dzierżoniowe, szybko do zabrania...wrzućcie, jak możecie na odpowiednie strony nie radzą sobie" Quote
daisy Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 aisaK napisał(a):Ten czarny wrócił? Do Ligoty? :placz: :placz: :placz: Wrocil do schroniska we Wroclawiu, gdzie wczesniej byl leczony i dostal pomoc, czeka na dobry dom. Quote
bira Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='aisaK'] Ło matko.. kot samobójca:crazyeye: :crazyeye: U mnie by taki manewr w życiu nie przeszedł... ba żaden kot by nie przeszedł,a już o takim spoufalaniu się nie było by mowy... Quote
bira Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 [quote name='daisy']Trzy nowe bidy w schronisku w Dzierzoniowie http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=43642&page=26 Cytuje: "trzy dobermany / dobrermanowate? / chudnące w schronisku w Dzierżoniowe, szybko do zabrania...wrzućcie, jak możecie na odpowiednie strony nie radzą sobie" Załamać ręce można... Quote
Klementynkaa Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 dziewczyny czytam sobie i zaczyna mi się ciśnienie dźwigać, sorry możecie to złożyć na karb "znpm" ale: - spędziłam nad zrobieniem tego plakatu kilka godzin - nadziubane na nim jest tyle informacji na wyraźne życzenie Oleny, z którą się konsultowałam - same nieszczęśliwe dobki są również bo takie miałam zalecenia "odgórne" - rozmiar jest taki a nie inny bo dla mnie plakat to jest plakat a nie kartka do podcierania ... zresztą jakiś czas temu daga27 pisała że nienajgorzej wygląda po wydrukowaniu (pytałam bo pierwszy raz w życiu robiłam duży plakat do druku a nie tylko jako grafika na www) - prosiłam żebyście zebrały pomysły do kupy i podesłały je do mnie ... tymczasem wchodzę sobie na forum (nie czytam regularnie bo nie mam na to czasu!!!) i czytam że to się nie podoba, to źle, to brzydko... sorry ale przykro mi z tego powodu :( rozumiem, że mam usunąć plakat bo do niczego się nie przyda, tak? Quote
bira Posted February 26, 2007 Posted February 26, 2007 Kochani czy mógłby mi ktoś sprawdzić domek we Wrocku dla tej suni którą wklejałam wyżej? Domek czeka na dziewczynę:evil_lol: Quote
Recommended Posts