Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Ale Lothia ma teraz w domu tylko Demonica.

A to żadne fotomontaże nie są :x:x:x:x:x:x:x
Mój pies jest po prostu IDELANY :eviltong: :eviltong: :eviltong:

A w misce jest woda.

Warczał raz na kota, gdy ten powąchał jego świńskie ucho, a podgryza go tylko w zabawie.

Słuchajcie, co z tymi dobermanami z Ligoty, gdzie są ich wątki? Pamiętam, że jedna suczka miała chore oczy, jedna skórę, był też samiec - co się z nimi dzieje, wszystkie są już leczone? Mamy dla nich DT?

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobermania napisał(a):
Ale Lothia ma teraz w domu tylko Demonica.

A to żadne fotomontaże nie są :x:x:x:x:x:x:x
Mój pies jest po prostu IDELANY :eviltong: :eviltong: :eviltong:

A w misce jest woda.

Warczał raz na kota, gdy ten powąchał jego świńskie ucho, a podgryza go tylko w zabawie.

Słuchajcie, co z tymi dobermanami z Ligoty, gdzie są ich wątki? Pamiętam, że jedna suczka miała chore oczy, jedna skórę, był też samiec - co się z nimi dzieje, wszystkie są już leczone? Mamy dla nich DT?

z tego co pamietam AisaK mowila, ze caigle sa w Ligocie :( nie ma kasy a ni domków :(

Posted

Jezu!!!

A nie ma tam "normalnego" schroniska w okolicy? Matko, matko, taka tragedia :placz: :placz: :placz: Czyli nadal są nieleczone? Boże, czasem to chyba lepiej by dla psa było, aby go uśpili i ukrócili jego cierpienia :placz: :placz: :placz:

Posted

BeataJ napisał(a):
Pytalam jak to możliwe, ze do konca nic nie było widac, ze do konca była tak radosna, taka szczesliwa, taka pelna energii. "Tak to już czasami jest" - taka padla odpowiedz.

['] :-(

Ale dobeczki takie właśnie są:-(
Mój też nigdy nie okazuje bólu i bardzo trudno wyczuć, że cierpi, że coś go boli, właściwie tylko po kale, wynikach badań krwi i wyglądzie szaty czy śluzówki mogę stwierdzić, że coś mu dolega:crazyeye:
A jak sobie pomyślę, że w schronisku leżał z ranami otwartymi a mimo to "uśmiechał" się, biegał, szalał, tulił do wolontariusza, to łzy napływają mi do oczu :-(

Posted

daga_27 napisał(a):
w Ligocie jest tylko ciezarna suka juz. Ivi jest w klinice i szykuje sie dla niej DT, jeden dobek adoptowany:multi:

Rany, rozumiem, że sterylizacja niemożliwa? Który tydzień?

Posted

Dobermania pozycz psa:cool3:mam domek dla niego:diabloti:
aisaK Ursa jak sie rozpedzila za kotem to myslalam ze z moja reka pojdzie...ale nie gonila z agresja,moze pobawic sie chciala:evil_lol:

Posted

Kochani, bede miala 1000sztuk plakatu za darmoche!!!!!!!
Tylko teraz zasadnicze pytanie - drukowac taki jak jest teraz czy przerabiamy? Wg mnie trzeba przerobic, tez nie jest za bardzo czyteny, brak miejsca na wpisanie namiarow na osobe rozwieszajaca czy tez kogos z nas z danego rejonu. I wg mnie powienien tam byc jakis szczesliwy dobek, tak jak pisalismy wczesniej.

Kurcze - ja noga jestem i nie potrafie tego zrobic.

Beata

Posted

No, no, no, Beatko...SUPER!!!
Może faktycznie przeróbmy je troszkę...Tylko kogo poprosić, może Karusiap poprosi Anashar'a?
Majafaja, mamy dobeczki, ale one jakoś tak normalnie po dobermaniemu koty gonią ;)
Co do tego mix-dobuni w Ligocie-nie mamy gdzie jej dać...na aborcyjna jest juz za późno a na sukę ze szczeniakami nas nie stac...tzn: nie ma gdzie być a hotelik by sporo kosztował!

Posted

Ja gdzieś czytałam,ze jeden dobcio z Ligoty, który został zaadoptowany wrócił:shake:

A co do tej bidusi ciężarnej - przecież można by było uśpić maluszki, zostawic jej tylko 1..o ile w ogóle będą w stanie życ, bo któras tam sunia urodziła,ale małe były pół zywe - cóż - warunki życia tam nie są dla przyszłych mamus i potem mogą się jakieś problemy pojawiac zdrowotne...

Posted

Ten czarny wrócił? Do Ligoty? :placz: :placz: :placz:

Co do tego, to wiem, że można uspić i zostawic jednego,ale nawet na to nie ma tymczasu a na hotelik nie ma kasy. Miała iśc do Oleny,ale ona teraz ma na tymczasie dobermana Ricza, z podejrzeniem grzybicy :placz:

Posted

Beatka super:multi: :multi: Też jednak myślę, że ten plakat dobrze było by zmienić trcohę. Dać dobka szczęśliwego, biegnącego. Mamy juz Spartana i jakiegoś takiego "naszego" biedaka. Zostawić miejsce na namiary i można drukować. Później trylko po forach poprosić ludzików o pomoic i jakoś pójdzie.

Daga bardzo mi przykro... niestety to jest ryzyko brania psiaków na tymczas:-(

A jeszcze dobra wiadomość ode mnie...
Może będzie domek dla tej suni:

Wszystko jest na dobrej drodze:razz:

Posted

aisaK napisał(a):
Ten czarny wrócił? Do Ligoty? :placz: :placz: :placz:

Wrocil do schroniska we Wroclawiu, gdzie wczesniej byl leczony i
dostal pomoc, czeka na dobry dom.

Posted

[quote name='aisaK']

Ło matko.. kot samobójca:crazyeye: :crazyeye:

U mnie by taki manewr w życiu nie przeszedł... ba żaden kot by nie przeszedł,a już o takim spoufalaniu się nie było by mowy...

Posted

dziewczyny czytam sobie i zaczyna mi się ciśnienie dźwigać, sorry możecie to złożyć na karb "znpm" ale:
- spędziłam nad zrobieniem tego plakatu kilka godzin
- nadziubane na nim jest tyle informacji na wyraźne życzenie Oleny, z którą się konsultowałam
- same nieszczęśliwe dobki są również bo takie miałam zalecenia "odgórne"
- rozmiar jest taki a nie inny bo dla mnie plakat to jest plakat a nie kartka do podcierania ... zresztą jakiś czas temu daga27 pisała że nienajgorzej wygląda po wydrukowaniu (pytałam bo pierwszy raz w życiu robiłam duży plakat do druku a nie tylko jako grafika na www)
- prosiłam żebyście zebrały pomysły do kupy i podesłały je do mnie
...
tymczasem wchodzę sobie na forum (nie czytam regularnie bo nie mam na to czasu!!!) i czytam że to się nie podoba, to źle, to brzydko... sorry ale przykro mi z tego powodu :( rozumiem, że mam usunąć plakat bo do niczego się nie przyda, tak?