Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzodzo-piekna sunia!!!
Gucio, w takim razie wstawie prowizoryczny tekst o psie. Boszsz, żeby mu tylko nikt na wsi krzywdy nie zrobił, bo on duzy psiak!
Wiem, że Daga dzwoniła o dobeczke z allegro, jedna nieaktualna (młoda) a z pania od drugiej daga ma kontakt.
Co do dobki AMikat, to jakos mi się wierzyć nie chce: co ona chce swoja oddać? Dajcie link do tematu!!!

Posted

jeju, jak mi sie marzy czeko czeko czekoladowy dobcio:) mmmm.... bez uszkow:)
mocno sie zastanawam nad tym, ze moge jakiemus dac DT jak bede w Krk... wszytsko sie wyjasni do konca lutego! juz nie moge sie doczekac:D

Posted

Majafaja, ty mi tu dobków nie kopiuj!! Uszka są piekne!;)
Kolor wszystko jedno jaki, dobeczki sa piekne...
Andzia, mnie już nic nie zdziwi, a napewno nie głupota ludzi! Toż to paranoja!!!

Posted

daga_27 napisał(a):
ja w sprawie plakatu. on sie nie miesci na A4. bo wydrukowalam, zeby wieszac a tam sie karteczki do zrywania nie wydrukowaly sie

Ja w poniedzialek bede miala jakas oferte od zaprzyjazionej drukarni. Licze, ze sie posyaraja i podadza atrakcyjna cene.

Na razie mamy 400PLN za 1000sztuk, tak?

A czy mamy juz kogos kto zmieni nam ciut ten plakat. Jak ktos juz wczesniej zauwazyl, jest slabo czytelny.....

Beata

Posted

Aisa, kopiowac uszkow im nie bede:) najlepiej, jakby juz mial :D
czekoladki, czarne,...wszystkie sa piekne!!

a ja nie moge zobaczyc zdjecia adeli bo mi ten *** srotofotosik nie dziala!:mad::mad:

Posted

Dzień dobry!
W imieniu Nadzieji Dobermana ( www.nadzieja-dobermana.up.pl ), a co za tym idzie potrzebującym psom, tej cudownej rasy jaką sa dobermany - chciałabym prosić o pomoc... W tej chwili mamy przeszło 35 psów '''rozrzuconych'' po całym kraju - przeznaczonych do pilnej adopcji. W większości to psy ze schronisk - a jak wiadomo, w naszych schroniskach nie dzieje sie dobrze, więc ta delikatna rasa, nieprzystosowana do życia w takich warunkach po prostu ginie... umierają często młode, zdrowe psy, które zawiodły się na ludziach. Właśnie dla takich porzuconych, nie znających często pojecia ''dobro'', ''ciepło'' i ''miłość'' stworzyliśmy Nadzieję Dobermana. Zajmujemy się głównie wyciąganiem przedstawicieli rasy i podobnych psów ze schronisk czy od nieodpowiedzialnych ludzi, następnie szukaniem im domów, w których poznaja człowieka jako coś dobrego...Dzięki naszej grupie sporo psów znalazło domy w Polsce i nie tylko. Niestety dobermanów cały czas przybywa... Nie mamy środków aby im pomóc... Dlatego wołamy o pomoc w imieniu dobermanów skazanych na smierć.... Doba w hoteliku (kojcowym) kosztuje około 20zł... jeśli dochodzi np. leczenie chorób skóry lub innych chorób - utrzymanie dobowe wynosi ponad 40zł. Niestety nie mamy osób chętnych do zaopiekowania się danym psem na czas szukania domu - tzw. domów tymczasowych, więc jesteśmy zmuszeni najbardziej potrzebujące psy oddawać do hotelików bądź domów tymczasowych płatnych... Potrzebujemy Waszej pomocy... Jeśli choć troszeczkę lubicie dobermany - pomóżcie nam pomagać....

To tekst do rozsyłania do ludzi lubiących dobermany (myślę że jakieś sklepy i hodowle może i inne sruty tuty) może być???

Posted

aisaK dobka z Krakowa o ktora pytalas to URSA,jest w schronie miesiac,ma ok 3-4 lat ale to my tak stwierdzilysmy bo zabki nie sa bialutkie...no i mialam ja na spacerze jest kochanym psem,energicznym,niewyzytym lagodnym...tylko koty goni...

Posted

[quote name='aisaK']Daguś, a co jest Adelci? Strasznie to wygląda! Biedactwo!
Co do plakatu, to musisz do Klemamntynki pisac!

O któym poznańskim, bo tam są 3: Ricz u Oleny i dwa w schnonisku! Razem siedzą w jednej budzie!Tu masz wątek:
http://www.dogomania.pl/forum/showth...?t=42991-%20tu

Nati-narazie nic nie wiemy, jak Olena będzie miała więcej czasu, to może cos napisze...chodzi mi o druga fotke, ale to chyba ten sam pies jest na tych trzech fotkach:oops:

Mamy kogos z Lublina kto by sprawdzil domek?

Posted

Daga, w Lublinie znalazłam tylko te osoby na mapie dogo:
Lublin- Anielica, Masza4,Tiger,Gospella

oraz kontakty do dwóch osób:

Lublin-Czechów
anielica

GG: 3283032,
tel.kom. 501281129
e-mail: dkwiatko@o2.pl

LUBLIN
Tiger
gg 2275750