aisaK Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Dorotka, nie my, tylko wspaniała, zawsze chętna, otwarta, dobra niemiecka organizacja, która rozumie i kocha tę wspaniałą rasę i jest zawsze chętna pomagać dobciom, bez względu na koszty!!!! Oby wszystkie dobeczki trafiły tak jak Kludunia!!! Quote
t_kasiek Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 [quote name='aisaK']Zobaczcie: http://www.allegro.pl/item163086812_pies.html http://www.allegro.pl/item163088147_pies.html http://www.allegro.pl/item163093217_pies.html Ten sam-Gajowy!!!!! http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6180900 Tu są jego inne przedmioty: sprzedaje konie, psy!!!!Co to jest??? Boszszsz, znów się wkurzyłam!!! :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: co to ma znaczyc ????????????????????? :angryy: Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 aisaK napisał(a):Już wysłałam Sarah a u Sigmy poprosiłam o zmianę kontaktu, w tej chwili był podany Dagi. Trzymam kciuki za dziewczynki!!! Oj...niezrozumialysmy sie. Mozesz znow podac kontakt do Dagii? Bardzo prosze. Moga byc oba kontakty, ale nie usuwaj namarow do Dagii. Zawsze bedzie latwiej jak sa dwa kontakty podane. Beata Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Sigma byla u mnie na noc. Wczotaj ja zabralam z hotelu. Ma bardzo przesuszona skore i natarlam ja oliwka a potem z Daga ja wykapalysmy. Potwiedza sie to co napisalam wczesniej. Ona w mieszkaniu jest BARDZO GRZECZNA I SPOKOJNA. Wogole nie pchala sie w nocy do lozka, lezala caly czas na swoim materacyku, nie nabrudzila w domu, nic nie zniszczyla. Cudna sunka - Daga moze potwierdzic. Teraz spi smacznie obok mnie, zaraz zrobie foty i wstawie. Jedzenie pochlania w strasznym tepie.....W hotelu natomiast nie chce za duzo jesc :-( Jej dom jest potrzebny bardzo, bardzo szybko. Wczoraj jak ja mizalysmy z daga to zauwazylysmy, ze ona ma na brzuchu ledwo widoczna blizne-myslimy, ze to po sterylizacji. Zobaczymy w poniedzialek co wet powie. Ona ma nadal te dwa guzki, ktore trzeba usunac. Beata Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Jest chetna osoba na adopcje dobermana ale z USA.....Pokrywa koszty transportu. Co Wy na to? Beata Quote
dzodzo Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 czyli do któregos los sie usmiechnie????a którym sie zainteresowali? ciekawe dlaczego moderatorzy wywalili mi bannerek z podpisu?????? Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Dostalam tylko info o kogos kto nie chce psa slac przez ocean. Nie pisza o konkretnym dobku tylko, ze chca adoptowac dobermana. Quote
andzia69 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Beatko - czy to wiadomość od erki albo sagi???? Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Fotki Sigmy Koniec sesji - ide spac ;) Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Satti pojechała do domku:) Bardzo sie spodobała nowym włascicielom-była bardzo grzeczna w samochodzie:)po południu dam znać jak w domku sie zachowuje i jak relacje z innym psem i kotem!!!:) Co do tego USA to nie wiem...ale troche daleko i ta podróż ... Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Satti pojechała do domku:) Ale sie ciesze!!! Super!!! To teraz szukaj domku dla bialego Shoguna :-) Z tym USA to tez nie wiem.... Kochani - Sigma nie ma allegro jeszcze. Moze ja wystawic tam? Sporo osob tam jednak zaglada. Beata Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Racja allegro jednak działa:)Ja nie mam konta...ale ktoś na pewno ja wystawić może. Myśle o tym Shogunie biedaku....:) Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Sigma ma juz allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=165853167 W tym tyg powinna byc tez w gazecie regionalnej. Beata Quote
daga_27 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 BeataJ napisał(a):Jest chetna osoba na adopcje dobermana ale z USA.....Pokrywa koszty transportu. Co Wy na to? Beatawyslijcie mnie:diabloti: Quote
daga_27 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 a potwierdzam, to, ze Sigma jest w domu bardzo grzeczna. Adelcia moglaby z niej przyklad brac:mad: Quote
Rybc!a Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=3299421#post3299421 Narazie dałam tam dobka z Krakowa i Węgrowa. Jest jeszcze jakiś, bardzo młody, roczny? Quote
daga_27 Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Rybc!a napisał(a):A co z Sarah?jutro Sarah wezme do siebie na troche. wykapie ja i zobacze jaks ie w domu zachowuje. mam nadzieje, ze ona kota mi nie bedzie chciala zjesc:mad: i ciekawe jakie beda relacje z Shilla:evil_lol: Quote
BeataJ Posted February 11, 2007 Author Posted February 11, 2007 Rybc!a napisał(a):A co z Sarah? Jest w hotelu, wlasnie stamtad wrocilam. Musialam juz odstawic Sigme :placz: Przy okazji wyszlam z Sarah. Jutro obie ida do weta, Sarah na pierwsza wizyte a Sigma na kolejne zastrzyki. Beata Quote
Karilka Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Narazie nie ma tej dziewczyny na gg...nie mam innego kontaktu. Poprosiłam o nr. tel do tej pani, która chciałaby dobka. Quote
aisaK Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Do USA? No, nie wiem, taki kawał drogi...Dziwne, czy w stanach nie ma dobermanów? Przeciez lot psa sporo kosztuje... Quote
Vika_Bari Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Rocki mieszka w domku u nas. Jest przeuroczy. Wszystko poznaje na nowo i dotyk człowieka i zabawy z psami (wesoło bawi się z Viką), i że karmienie jest dwa razy dziennie i dużo, i że można mieć swoje zabawki. Jak się stęskni za nami to bierze sobie nasze buty ale nie gryzie a tylko się przytula. Wizyta weterynarza u nas przeniesiona na jutro bo wcześniej nie było możliwości. Rocki jest wykąpany i uwielbia swoje miejsce do spania. W domu nie brudzi – prosi się na dwór. Załatwia swoje potrzeby i pilnie biegnie do domku aby się ogrzać. Nie rozumiem jak mógł mieszkać stale na ulicy w garażu na betonie! Jest straszny pieszczoch i przytulaniec. Bardzo szybko resocjalizuje się jak na tak zastraszone zwierzątko. Jutro po wizycie lekarza kolejne wiadomości. Quote
Vika_Bari Posted February 11, 2007 Posted February 11, 2007 Przepraszam na temat wysyłki do Stanów wypowiadam się na nie. Bo widziałam w Internecie ile jest w Stanach dobermanów do adopcji i cała ta sprawa jest dla mnie nie zrozumiała i sprawdzić domu nie będziemy mogli i potem jak żyje tam psinka też. Do Niemiec zawsze mogę pojechać i zabrać psa jak by coś poszło nie tak, a do Stanów polecieć po psa niestety mnie nie stać. Da i we wszystkim co robimy musi być logika. Czekam na wasze wypowiedzi. Ale ja stanowczo na nie! Quote
dobka Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Ja takża jestem przeciwna. Dziwi mnie, że ta kobieta chce psa koniecznie z Polski, bo w USA jest kilka organizacji zajmujących sie adopcjami dobków. Poza tym nie mamy żadnej gwarancji a tymbardziej mozliwośi sprawdzenia warunków w jakich bedzie mieszkał pies Quote
aisaK Posted February 13, 2007 Posted February 13, 2007 Larunia, to nic tylko trzymac kciuki. Cięzko jest o adopcje psów a co dopiero niewidomych. W Niemczech tez szukano, ale sprawdzano, bo to musi byc wspaniały dom, ty o tym zresztą wiesz...Pozdrawiam i mocno zaciskam kciuki, może się zdecyduje. Quote
Recommended Posts