Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='łaciata']nie ma mowy... ta obroża, którą od Twojego taty dostała, taka jakaś ciasna... ale nie mów nikomu...
[quote]

powiem powiem,bedzie radosc w domu:loveu:zreszta juz dawno wiemy ze Gajka ma raj na ziemi:)

Posted

daga_27 napisał(a):
:-( 18 kg na dobermana, to sobie wyobrazcie jaka ona jest chuda :-( no i organizm wycienczony. ech....

Moja Amba ważyła 18 kg kiedy przyjechała do nas z Łodzkiego schroniska... Pracownicy twierdzili, ze ona jest już trochę odżywiona, bo wcześniej była jeszcze chudsza:crazyeye: Teraz waży 33 kg inareszcie przypomina psa nie szkielet.

Posted

Moja Niunia po wzięciu ze schroniska ważyła 17 kg (weterynarz powiedział, że trawiła już swoje mięśnie i miała kłopoty z chodzeniem), co miało swój plus, kiedy musiałam ją wnosić na 3p. bez windy. Teraz waży 34, jest drobnej budowy i bardzo pilnujemy, żeby nie była grubaskiem, zwłaszcza po sterylce.
Mój TZ zawsze się wzrusza jak ogląda fotki suńki z tamtego czasu.

Posted

zasadzkas napisał(a):

Mój TZ zawsze się wzrusza jak ogląda fotki suńki z tamtego czasu.

Ja wogóle staram się nie oglądac zdjęć mojej suńki z tamtego czasu.... zaraz mi gęsia skórka wychodzi... Amba chuda, łysiejąca... obraz nędzy i rozpaczy.

Posted

wlasnie otworzylam lodzka gratke dzisiejsza:jest ogloszenie-przyjme dobermana suke do 1,5 roku 693 320 440-nieodplatnie, takiej nie mamy ale moze ktos umialby wybadac tych ludzi?

Posted

Próbuje od jakiegoś czasu kupić kartki dobkowe na allegro i cały czas wyskakuje mi, że wybrany przedmiot nie istnieje, albo został przeniesiony do archiwum. Może ktoś to sprawdzić?

Dodzo moge tam zadzwonić, ale dopiero wieczorkiem, albo jutro.

Posted

[quote name='aisaK']29. W poznańskim schronisku w boksie 3/4 jest doberman w złym stanie...
Według zapisków w karcie schroniskowej, pies ma około 3 lat, jednakże zarówno mm.templum jak i ja (obywdoje byliśmy dziś w schronie) uważamy że jest młodszy - ma bialusieńkie zęby.
Jest wychudzony i ma jakąś chorobę skóry - białe placki gdzie niegdzie - w tym na końcówce ogona.
Jest bardzo przyjacielski, i bardzo bardzo potrzebuje pomocy:-(

MATKO PRZENAJŚWIĘTSZA!!! To jest Toffik!!! Ja tego psa miałam jesienią na tymczasie i szukałam mu domku!!! Miałam nadzieje, że znalazł :placz:
Ja się chyba zapłaczę ;(
Wszelkie info o tym piesku proszę na mail: nemezis66-63@o2.pl

Posted

dzodzo napisał(a):
wlasnie otworzylam lodzka gratke dzisiejsza:jest ogloszenie-przyjme dobermana suke do 1,5 roku 693 320 440-nieodplatnie, takiej nie mamy ale moze ktos umialby wybadac tych ludzi?

dzwonil tam ktos??jest tez sunia z mojego banerka...

Posted

ogłoszenie dzisiejsze, dobrze by bylo zeby zadzwonil ktos kto wie o co ich zapytac i jak, zeby wybadac zamiary...albo zeby ktoras suczke zareklamowac, o ktorej wie cos wiecej

Posted

Z Tofikiem sprawa wyglądała tak, że został znaleziony przez jedna dziewczynę. U mnie był na tymczasie by ja trochę odciążyć. By u mnie został, ale moja suka się go bała, a on nie pozwalał jej wogóle do mnie podejść ;( Ta dziewczyna znalazła mu domek w Bydgoszczy. Poinformowałam ją o tym, że Tofik najpewniej jest w schronie. Będzie dzwonić, się upewniać czy pies w tej Bydgoszczy jest, a jutro jedziemy sprawdzić czy to na 1000% on i będziemy myślały co dalej. Tofik miał "łyse" plamy na skórze. Myślałam początkowo, że to może od jakiegoś sznura przetarcie, bo nawiększy placek był na naszyi, dokładnie na krtani.

Posted

Percepcja napisał(a):
Z Tofikiem sprawa wyglądała tak, że został znaleziony przez jedna dziewczynę. U mnie był na tymczasie by ja trochę odciążyć. By u mnie został, ale moja suka się go bała, a on nie pozwalał jej wogóle do mnie podejść ;( Ta dziewczyna znalazła mu domek w Bydgoszczy. Poinformowałam ją o tym, że Tofik najpewniej jest w schronie. Będzie dzwonić, się upewniać czy pies w tej Bydgoszczy jest, a jutro jedziemy sprawdzić czy to na 1000% on i będziemy myślały co dalej. Tofik miał "łyse" plamy na skórze. Myślałam początkowo, że to może od jakiegoś sznura przetarcie, bo nawiększy placek był na naszyi, dokładnie na krtani.

kurcze no to faktycznie dziwna sprawa,wybadajcie wszytsko dokladnie...

Posted

zasadzkas napisał(a):
Moja Niunia po wzięciu ze schroniska ważyła 17 kg (weterynarz powiedział, że trawiła już swoje mięśnie i miała kłopoty z chodzeniem....

Jejku, serio??? Nie wiedzialam, ze az tak chuda byla....Niunia to pierwsza dobermanka, ktora ze schronu wyciagnelam - pochwale sie a co ;)

Beata

Posted

Witam,
Po pracy pojechalam do hotelu do Sigmy. Bardzo radosnie mnie przywitala :-) Pani wet prowadzaca hotel powiedziala, ze jest bardzo mila, kocha ludzi i najchetniej siedzialaby w pokoju.
Zabralam ja na spacer. Sigma mimo, ze wazy jedyne 18kg!!!!! ma sile, przeciagnela mnie na smyczy niezle. Na razie nie spuszczam jej ze smyczy, jutro pospacerujemy na dluuuuugiej lince.
Jutro piszemy z daga info o Sigmie, ktore ma sie w gazecie ukazac-trzymajcie kciuki za nas, pisarki :-)

Foty ponizej.

Beata

Posted

[quote name='BeataJ']Sigma mimo, ze wazy jedyne 18kg!!!!! ma sile, przeciagnela mnie na smyczy niezle.

Mój Lachs ważył 20 a siły miał tyle, co traktor... Ze schroniska pojechałam autobusem do pętli spory kawał od domu - myślałam, że się przespacerujemy, tymczasem leciałam za nim, wleczona przez takie chucherko - prawie wcale się nie zmęczył a było to w maju, w trzydziestoparostopniowym upale!!!
Dobki to potrafią;):loveu: :loveu: :loveu:

Dziewczyny, banerki sa usuwane, jeśli mają więcej niż 500x100 pikseli.
Jeeeej, jaka ta Sigmusia jest śliczna!:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

BeataJ napisał(a):
Jejku, serio??? Nie wiedzialam, ze az tak chuda byla....Niunia to pierwsza dobermanka, ktora ze schronu wyciagnelam - pochwale sie a co ;)

Beata
no chwal sie chwal bo Santa taka waga by sie nie "poszczycila" majac 11 dzieci w sobie:-o

Posted

[quote name='dzodzo']wlasnie otworzylam lodzka gratke dzisiejsza:jest ogloszenie-przyjme dobermana suke do 1,5 roku 693 320 440-nieodplatnie, takiej nie mamy ale moze ktos umialby wybadac tych ludzi?

Jest na allegro mloda suczka:
Doberman - suczka czarna podpalana,półroczna,zdrowa, bez rodowodu
aktualna książeczka zdrowia, wszystkie szczepienia,
ogonek przycięty. Tanio
tel. 0502-334-090
( 065 ) 512-36-02 )
wabi się Kora. Jest bardzo żywa i wesoła. Aukcja grzecznościowa
http://www.allegro.pl/item164220352_doberman_suczka_6_mies_wielkopolska.html

Ladniutka...
Ten Koscian jest ok 250 km od Lodzi.

Beata