Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bytom...to miasto, w ktorym sie urodzilam :) jednak od juz prawie latek mieszkam w Krakowie !!

fajnie by bylo, jakby ten pan zabral do domku Agusie !! tylko, zeby byl dla niej dobry !! jezeli mial juz wczesniej dobremanke to powinien wiedziec jak sie nia zajac !! sprawdzajcie i piszcie jak cos sie wyjasni :)

Posted

Agusi juz dawno nie ma w schronie!:shake:
ten pan dzwonił tam 3 dni temu i mu powiedzieli ze została juz dawno wyadoptowana.
Powiedzieli ze mają charta - jest tam ktoś kto jest wolontariuszem? potrzebuje wiadomości o tym charcie! moze wiecie kto sie tam udziela! szukam dalej dobermanki!! na stronie nadzieja dobermana nie ma zadnej takiej...:-(

Posted

no wlasnie tak kombinuje:evil_lol: dlatego pytam czy to musi byc suczka.

PAN wystawil aukcje z nowego konta i chce zebym zalicytowala Rockiego, bo on chce dostac pozytywa:roll: Kto mi go zalicytuje??

Posted

dziewczyny nie wpadajcie w panike - przeczytałam cały watek na przygarne psa - tak to ta sama osoba - kazdy ma prawo do własnego zdania - zaatakowałyście ja ze podała błedny nr gg jak był błąd przestawny - 4477 zamiast 7744 - ale juz byłyście podejrzliwe - i z ta kastracja - rozmawialysmy telefonicznie i na gg - psa osobiscie dostarczymy jesli dojdzie do adopcji zeby poznac tych ludzi!
a co do kastracji to tez nie popadajmy w paranoje! ja mam w otoczeniu rodzinnym 5 psów - 4 charty i 1en doberman, 4 suki jeden pies, w tym 2 tylko z rodowodem ! docelowo beda sterylizowane tylko 2 suki, maja kontakt z psem równiez podczas cieczki i jakos sie nie zdarzył żaden wypadek zapłodnienia! owszem argumenty meza tej pani sa smieszne a wlasciwie zadne ale nie dyskredytujmy tak ludzi!

Posted

Dziewczyny nie mogę dużo pisać ale wszystko czytam. Przede wszystkim bardzo gorąco chce wam zaproponować nasz wątek bez pyskówki na wątku! Ale żadnej! Jeżeli ktokolwiek ma cokolwiek komuś do zarzucenia to dla tego mamy PV!

Co z plakatami?

Co z ogłoszeniami o tych psach które na DT? Przecież za nich możemy ręczyć! Za Wilme, za Dobi, za Leviska. Jeżeli oni nie mają powodzenia w swoich miastach to dajcie do gazet w innych miastach.

Co z Allegro? Mamy nie mamy? Pamiętam ktoś proponował dla każdego psa! Nu czach: dla zdrowych – ogłoszenia o adopcji a dla chorych – cegiełki.

Kto jest u nas z Poznania? Proszę tylko o udanie się do schronu i w rękawiczkach zeskrobanie samej lub przy pomocy weta miejscowego zawiezienie zeskrobiny do laboratorium.

Domy tymczasowe zmienili się w stale a nowych tymczasów nie mamy. Jak wyadoptujemy i wyleczymy psy?

Ściągajcie kto jak może do nas wszystkich miłośników rasy.

Posted

Pomysł z kontem nie na AFN a na prywatnym kogokolwiek z nas jest z widoku wygodniejszy ale kto podejmie się takiej odpowiedzialności?
Nie zapominajmy że tam gdzie kasa tam i nieporozumienia. Wszyscy jesteśmy z różnych miast. Ta osoba musiała by być w kontakcie z nami wszystkimi. Bo dużo rzeczy nie piszemy na wątku tylko od razu dokonujemy a potem ogłaszamy. Musiałaby znać wszystkie nasze plany. I musiałaby być na wątku stale i przede wszystkim odpowiedzialna i zaufana osoba.

Zaraz trochę porozpychamy te psiaczki które już jadą lub idą na DT i zobaczymy co dalej ale psów przebywa i to chorych i starych również. Musimy mieć dodatkowe pomysły i wyjścia! Kto co ma w głowie piszcie!

Posted

Myślcie jak pójść pod skrzydła jakiejkolwiek fundacji dla większych możliwości!

Jak znalesc sponsorów!

To że nas tu się bije z tym kilka osób to dobrze ale widzicie że nie dajemy sobie z tym wszystkim rady.
Naprzyklad Shiwa u nas na wątku od początku wątka i inne też a nie mamy dla nie a ni czasu a nie możliwości.

Posted

[quote name='Vika_Bari']Pomysł z kontem nie na AFN a na prywatnym kogokolwiek z nas jest z widoku wygodniejszy ale kto podejmie się takiej odpowiedzialności?
Nie zapominajmy że tam gdzie kasa tam i nieporozumienia. Wszyscy jesteśmy z różnych miast. Ta osoba musiała by być w kontakcie z nami wszystkimi. Bo dużo rzeczy nie piszemy na wątku tylko od razu dokonujemy a potem ogłaszamy. Musiałaby znać wszystkie nasze plany. I musiałaby być na wątku stale i przede wszystkim odpowiedzialna i zaufana osoba.

Zaraz trochę porozpychamy te psiaczki które już jadą lub idą na DT i zobaczymy co dalej ale psów przebywa i to chorych i starych również. Musimy mieć dodatkowe pomysły i wyjścia! Kto co ma w głowie piszcie!moze trzeba zaproponowac trzy osoby i jakies glosowanie zrobic? wiem, ze tam gdzie kasa, tam nieporozumienia, ale byloby nam chyba wiele latwiej pomagac. nie wiem sama, moze to glupi pomysl?? ech....

Posted

Zdjęcia Dianki i wieści z dzisiejszego dnia skopiowane z jej wątku :oops: :
Czy nikt już nie pamięta o Diance??:oops:
Nie jest źle ;-) Rozmawiałm z lekarzem i może uda się u Dianki zastosować bonahren jeśli jest u nas w Polsce lek o takim samym składzie tylko pod inna nazwą a wtedy Dianka była by leczona Bonahrenem
Dzisaj słoneczko moje nie wstało ze swojego poslanka jak przyszłam.Tylepała się cala więc ją nakryłam kocykiem i tak siedziałam z nią 2 godziny aż mi Punie wysterylizowali.Dianka pozwoliła Puni leżeć na swoim poslanku i zaraz wkleje zdjęcie tego :evil_lol:
Dianka ciągle zaczepiala mnie bym ją drapala jak nie po głowce to po szyji i tak w kółko Wojtek więc zostałą wymiziana od nas wszystkich:loveu:

Posted

daga_27 napisał(a):
moze trzeba zaproponowac trzy osoby i jakies glosowanie zrobic? wiem, ze tam gdzie kasa, tam nieporozumienia, ale byloby nam chyba wiele latwiej pomagac. nie wiem sama, moze to glupi pomysl?? ech....

Daga kogo proponujesz?
Może zapytać Beate?
Wiem że ona niema czsu ale jest wsród nas znanym od lat weteranem ratowania dobków!
Mnie nie proponujcie. Ja mieszkam na wsi i nie mam czasu nawet nic napisać. Tylko dzisiaj wnie udało sie trochę nabazgrać ale widzę ze odzewów niema na moje starania.:evil_lol: