Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Jumbo

• Suczka w Mysłowicach. Fotki pochodzą sprzed świąt, kiedy nie było śniegu i mrozu, a już wtedy sunia dygotała. Raczej nie jest wpuszczana do budy i nie walczy o siebie. Gdy psy zaczynają szczekać, ona truchleje i kręci, jakby chciała schować się w sobie.

• Replies 7.2k
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ladna ta suczka z allegro, ale rzeczywiscie drobinka.
    I ma ciete uszy, a to przeciez jest zabronione w Polsce :no-no-no:

Nasz mielecki doberman Zeus zamieszkal w Konstancinie, namiary ma Dzodzo. Zdjecia na watku mieleckich dobermanow.
    8-letnia Esterka jest zarezerwowana i jedzie do Niemiec w marcu.
    Czeka zatem tylko mix doberk Dimitris.

Posted

Ulaa napisał(a):
    Czy 4 mysłowickie marznące dobcie mogą liczyć na jakiś cień szansy na pomoc?
    3 kolorowe Siostrzyczki to jeszcze dzieci :-(

Ulaa a możesz przygotowac kilka informacji o nich? zdjęcie + opis (wiek, stan zdrowia, zachowanie) i wysłac na mojego maila? kadeo@poczta.fm no i informacje do kogo w ich srawie się zgłaszać! wstawię na adopcyjną.

Posted

Klementynkaa napisał(a):
    Ulaa a możesz przygotowac kilka informacji o nich? zdjęcie + opis (wiek, stan zdrowia, zachowanie) i wysłac na mojego maila? kadeo@poczta.fm no i informacje do kogo w ich srawie się zgłaszać! wstawię na adopcyjną.

witam
    podjadę do schronu i postaram się zrobić im pojedyncze zdjęcia poza klatką
    ( jeśli się da) a dziewczynki mają na dogo swój wątek http://www.dogomania.pl/forum/f52/trzy-osmiomiesieczne-sunie-w-typie-dobka-w-schronie-w-myslowicach-127400/

sunie są bardzo przymilne cieszą się jak się podchodzi do klatki jak to szczeniaki

Posted

Czy była juz informacja ze w Pabianicach jest nowa dobka - jak dobrze zrozumiałam, jest szczenna. Nie wychodzi z budy...
    Ten obrazek został przeskalowany. Kliknij tutaj, by zobaczyć go w pełnym rozmiarze. Oryginalne wymiary obrazka 500x667, rozmiar 77KB.

• 3 weeks later...
    Posted

W Mielcu znów mamy dobka :-(. Tym razem to ok 2-letnia sunia w opłakanym stanie. Jedno ma zapewnione na pewno-jedzenie do syta, bo z tego słynie mieleckie schronisko. Błagamy jednak o dom dla niej!!!

Pod miniaturką jest schroniskowa galeria suni.

Posted

A gdzie zdjęcia naszego Mena i Vitary, które Sandra robiła ;)

Wklejam dobka z Elbląga, byłam i widziałam. Psiak strasznie chudy i zestresowany, z relacji pracowników, jak i wolontariuszy wynika, że momentami agresywny, ja w nim nie zauważyłam, ani krzty agresji, raczej rozpaczliwą prośbę o dom. Podszedł zrezygnowany do krat, jak chwilę przy nim posiedziałam, dał się pogłaskać i zrezygnowany poszedł na miejsce...

Siedzi zwinięty w kłębek, pracownicy przekupują go smakołykami, jednak jemu potrzebny jest dom i to na CITO!

Oto on:

Posted

a możesz napisac o tym boroku cos więcej??? jak i kiedy trafił do schroniska, jaki jest jego stan zdrowia bo o psychice juz iwmey :-( czy ma jakie simie czy mamy go nazwać? no i z kim kontaktowac się w sprawie adopcji?

Posted

Generalnie pracuję w schronisku w Gdyni, do Elbląga pojechałam tylko, by "ujarzmić" agresywną astkę, która okazała się do rany przyłóż. Dobek po prostu chwycił mnie za serducho, więc nie wiele wiem. Ma na imię Dobi, jest młody, na dniach powinnam wiedzieć ile mniej więcej, nie wiadomo czy ma tatuaż, chipa Do schroniska z tego, co się dowiedziałam, trafił 2 tyg temu, z ulicy, błąkał się po osiedlu.

Poprosiłam już wolontariuszkę Anie, by postarała się przełożyć go do izolatki, w miejsce ciche i spokojne, wrzuciłam tam też amstaffkę i zdecydowanie jej stan psychiczny się poprawia.

Pamiętajcie dziewczyny też o tym, że schronisko dopiero od niespełna 2 miesięcy jest prowadzone przez OTOZ Animals i dopiero teraz zaczyna się tamtejsza sytuacja poprawiać, póki, co nie ma jeszcze kastracji, więc, dobrze by było, by psiak przeszedł po części przez ręce ND lub, by zrzucić się na kastrację.

Kontakt w sprawie adopcji z Rybc!ą (Anią): 691 364 660