Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Piękny pies:roll:.

Od jakiegos czasu myślę nad znalezieniem terenu, na którym byśmy mogli postawić ze 2 kojce i traktować jako dt..
Tylko trzeba byłoby sie ostro zmobilizować z bazarkami itp.. :roll:
Z bazarków w ciągu miesiąca da sie uzbierać sporo kasy. W ciągu ok. 6 miesięcy udałoby sie uzbierac na kojce i budy...

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BeataJ napisał(a):
Simon 9 maja idzie na operacje. Trzymajcie kciuki. Potem znalazla sie dobra duszyczka, ktora go przetrzyma u siebie przez 10 dni. Aby sobie tylko nic tam nie rozdrapal to w koncu nie bedzie cierpial. Niestety na dzis po zabiegu i tych 10 dniach wraca do schroniska.

Juz jest po operacji. Wszystko przebieglo bardzo dobrze, juz dzis na spacerku qupa poszla duzo, duzo lepiej!!

Teraz naszym zmartwieniem jest co tu zrobic aby po tych 10 dniach Simon nie musial wrocic do boksu w schronisku. Nie potrafie sobie tego na dzis wyobrazic....:shake:

Posted

Nasz mlodziutki chlopczyk ... dobus ze schroniska w Dluzynie.... nie wytrzymal stresu ... trzasl sie i byl bardzo przestraszony ... jego serduszko, mimo, ze mialo niecaly rok ... nie wytrzymalo ... ODSZEDL sliczny mlody dobeczek :placz: :placz: :placz:.. (*) (*) (*) (*) (*) ...

Posted

[quote name='zuziaM']Nasz mlodziutki chlopczyk ... dobus ze schroniska w Dluzynie.... nie wytrzymal stresu ... trzasl sie i byl bardzo przestraszony ... jego serduszko, mimo, ze mialo niecaly rok ... nie wytrzymalo ... ODSZEDL sliczny mlody dobeczek :placz: :placz: :placz:.. (*) (*) (*) (*) (*) ...

• ...nie zdazylismy:(

• Posted

aisaK napisał(a):
    O Boze! Przepraszam, Gosiu! Wybacz, że nie zdarzyłam ! Prosze...:(:(:(

Kasiu, nie ma tu Twojej winy ..... Kto by przypuszczal, ze tak mlody psiaczek zareaguje w ten sposob ? Niestety.... nikt tego nie przewidzial...
    A smutno mi tym bardziej, ze dowiedzialam sie o tym w sobote rano.... a ok. 13-tej wybieralam sie do schroniska kapac nasze 10 psiakow odebranych od psychola ( oblepione odchodami kilkuletnimi z komorki, skad nie byly latami wypuszczane ) i mialam zabrac dobcia na spacer po lace ....:shake:.....:-(

Posted

Pomożemy szukać mu domu przez naszą Fundację!!
    i w jakimś innym zakresie też możemy trochę pomóc (karma, bazarki na kastrację itd).

Posted

modliszka84 napisał(a):
    pilnie szukam kogos z Mysłowic! Znalazłam dobka z Mysłowic, czy jest tu jakis dogomaniak stamtad równiez?

to ten sam?? :-o gdzie go znalazłaś?

Posted

Ostatnio dzwoniła do naszego schroniska kobieta, która chce oddać swojego dobka.
    O ile się babka ma 84 lata i sobie nie radzi.
    Jest gdzieś z okolic, ale skąd dokładnie nie pamiętam.
    Macie jakiś pomysł? :roll:
    Będęw schronisku w sobotę, to mam nadzieję, że znajdę jej numer.

Posted

Orzechowce, pod Przemyślem

GuniaP napisał(a):
    Dzisiaj była w Orzechowcach szefowa Kundelka, niestety zwierzęta nie są przyzwoicie karmione, dzisiaj nakarmiona została tylko część psów, dla reszty zabrakło jedzenia, wiec pracownicy po prostu odeszli i zostawili te biedaki głodne. Po niektórych widać oznaki niedożywienia, są bardziej agresywne pewnie dlatego że sa głodne. W zamrazarce były kości kulinarne i była tez jakas sucha karma, ale oni rozdali tylko kasze z jakimis resztkami wedlin.

To nowy doberman, bardzo zabiedzony i chudy, miał pusta miskę...

Jutrzejszy artykul w Wyborczej :
    http://miasta.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,5216900.html

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102118&page=210

Posted

Cholera... Ile tych dobermanich nieszczęść...:placz::placz::placz: Ten czekoladek zagłodzony... Kochany... :-( Poryczałam się. Znowu. Z bezradności. Głupia bezradność.. Gdyby kawałek miejsca więcej... :placz:

Posted

Matko boska! Ja nie wiem jak to mozliwe, ze psy w schronie nie maja co jesc...to juz TYLKO i wylacznie wina ludzi. Mam nadzieje, ze wladze szybko cos z tym zrobia a nie tylko popisza sobie w gazecie.......