Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Klementynkaa']betinka24 a czy on ma jakies imię w tym schronisku? czy mamy go same ochrzcić przy wrzucaniu na adopcyjną ND?
Niestety nie ma zadnego imienia mowimy na niego porostu Dobego, takze smialo mozecie go same ochrzcić!!!

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Madziek']do naszego opolskiego schroniska znowu trafił młody dobek. Na moje oko ma rok, może nawet nie cały. Dzisiaj wet miał go oglądać, więc jutro lub w środę będę wiedziała dokładnie. Jest piękny, wesoły, kontaktowy, ma długaśne nogi, jest smukłej budowy. Trochę ciągnie na smyczy. Bardzo Was proszę o pomoc w znalezieniu dla niego nowego domku

chłopak już adoptowany w razie czego ;-)

Posted

mam wiesci od Miki, wszytsko u niej ok, panciostwo zachwyceni nadal-a to juz 3 miesiąc minał, czekam na fotki

wkleje kawałek maila od p.Beatki
"Z Mikunią wszystko w porządku jest cudowną sunią, wesołą,na spacerkach biega bawi sie z pieskami.Do jedzenia trzeba ja zachęcać choć juz częsciej zjada nawet chlebek z szyneczką razem z córką.Spi pod kołdrą z córką i trzeba ją rano prosić żeby zechciała wyjść na spacerek!!!!Zresztą w ciągu dnia też ucieka spać pod kołdrę!
Nie choruje, trochę przytyła choć ona chyba taka zgrabna zostanie to dodaje jej uroku,wszyscy się nią zachwycają. Uwielbia jazde samochodem.Każdy może ją pogłaskać jest niegrożną ,spokojną suczką lubiącą wszystkie duże i małe pieski.Nie wyjdzie z obcym tzn. oprócz domowników (i to niechętnie bo patrzy za mną)na spacerek.Prześle zdjęcia w wolnej chwili mam kilka z domu i kilka ze spacerku.Teraz mam nadzieje zrobi się cieplutko to będzie ich więcej."

Posted

[quote name='Aga - Czakra']Simon - doberman, pies

to i do tego też możesz zajrzeć - kolejny doberman, dzisiaj trafił.

Ten trafil w czwartek do schronu, nie w sobote. Akurat bylam jak facet go oddawal, twierdzil, ze biegal po Chelmie od rana. Ma chipa i wiem, ze Kasia dzwonilam juz aby sprawdzic czy pies jest do kogos zapisany.

Posted

To Tobik z Gdanska. Nie udalo mi sie go namowic aby wyszedl ze mna na spacer, nie dal sie zapiac na smyczke, uciekal zaraz po zjedzeniu smakolyku.

Posted

jest jeszcze bardziej wrażliwy niż młodziak. Kupy w boksie omija na paluszkach. Coś zbyt dużo dobermanów na tym Chełmie biega samopas - ten kopiowany też podobno gdzieś na Chełmie się błąkał.
Młodziaka podkarmiałyśmy dzisiaj, temu też się dostało. Dni mi się pomyliły - za dużo psów, za mało dni w tygodniu...

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
jest jeszcze bardziej wrażliwy niż młodziak. Kupy w boksie omija na paluszkach.

Wg mnie byl w domowych warunkach, siersc zadbana, byl czysty.

Posted

Tego młodzika odebrano Żurkom na Oruni. Tak mówiła Kasia. Może go komus ukradli. Jak na zurowskie warunki był za bardzo czysty. A teraz to zrobil się z niego kumpel pełna gębą. Podchodzi do siatki i wcina smakołyki. Troche pracy i miłości i zrobi sie z niego fantastyczny pies.Jak go przywieźli to był zupełnie inny. Nie uciekał, nie chował się do budy. Potem jak trafił na teren schroniska to zmienił sie. Ale powolutku wraca do siebie. Żeby tylko ktos poświęcił mu trochę czasu. Ale kurcze nie wiem kto.

Posted

Mi nie udalo sie go poznac od tej strony...tzn bral smakolyka ale zaraz uciekal. O zalozeniu obrozy nie bylo mowy. Godzine sie tak z nim bawilam, ja na dwor on do budynku i tak w kolko.
Gdyby tylko byl gdzies blizej mnie...w Tczewie...moglabym poswiecic mu czas kazdego dnia. Do Kokoszek nie mam szans dojechac codziennie :-(

Posted

Wiem, że o jest problem, ja też powinnam do mojej schroniskowej Kory jeździc codziennie, ale niestety nie ma takiej mozliwości. Jak będę w schronisku to obiecuję, że za każdym razem poświęcę dobkowi chwile czasu.

Posted

Znaleziono ogłoszenie:
]
[SIZE=+0]DNIA 29 09 2007 Z UL WAŁOWICKIEJ WARSZAWA WŁOCHY ZAGINIĄŁ CZARNY DOBERMAN WABI SIE SZEDOŁ MA WIDOCZNOM BLIZNE PO OPERACJI NA GRZBIECIE JEST W TRAKCIE LECZENIA BYŁ HOWANY RAZEM Z DZIECKIEM KTURE ZANIM BARDZO TĘSKNI KTOKOLWIEK ZNALAZŁ SZEDOŁKA I PRZYGARNOŁ LUB WIE GDZIE JEST PROSZONY JEST O KONTAKT

[SIZE=+0]

Jeśli ktoś widział dobka o podobnym opisie, proszę o info.

Posted

mam zdjęcia pabianickiej kruszynki -Mikuni z nowego domku, w którym jest juz 3 miesiące i wszystko jak najbarzdiej gra;)

ten drugi psiak to Juniorek, którego państwo zabrali jako szczeniaka z krakowskiego azylu

Posted

Uwaga.
W wątku:
UWAGA 3 dobermany czekaja na ratunek!!!
Kostek napisała:
sprawa dobci nr 1
suka lat 10 pies(jej syn)lat 7 obydwa czarne podpalane jak to pani okreslila "rasowe calkowicie" ale bez rodowodu...psiaki mieszkaja w domu po zmarlym wlascicielu wyprowadza je raz dziennie jakas sasiadka ale jak to zwykle bywa ta sytuacja sasiadke zaczyna meczyc i zastanawia sie nad oddaniem psiakow do schroniska ponoc psiaki byly gdzies oglaszane ale skutek zerowy...zdjec nie mam stosunek psow do ludzi jak najbardziej ok suka do innych zwierzat tez ok psiak no z tym to roznie.

Zadzwoniłam dziś po więcej informacji. Kilka szczegółów. Opiekunem psów na dzień dzisiejszy jest wdowa po zmarłym właścicielu. Zajmuje się sama dobkami od ok.3 miesięcy. Płaci za wyprowadzanie dobków. Na dzień dzisiejszy jest zrezygnowana. Nie umie, nie ma siły, nie będzie dalej się nimi zajmować.
Jeśli w najbliższch dniach dla psów nie znajdzie sie nowy własciciel/ własciciele, zostaną poddane eutanazji.
Suka i pies są wychowywane w domowych warunkach. Przyjazne dla ludzi, innych psów (samiec jak to samiec, rożnie). Znają kontakt z dziećmi, są dość delikatne, pozwalają na każdy dotyk, gdy maja dość...odchodzą do innego pokoju. Mimo słusznego wieku, sa to psy całkowicie zdrowe i zadbane.
Nie ma szans na zdjęcia w najbliższym czasie. Odniosłam wrażenie, że rodzInie wdowy (córce i jej mężowi) nie za bardzo zleży na psach. Chcą pozbyć sie problemu. I tyle. :-(

Moja prywatna uwaga. Dobrze, że pomagamy zwierzętom a nie ludziom. I tego sie muszę trzymać.