Ziutka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Trzymam kciuki z całych sił :thumbs::thumbs::thumbs: Musi się udać - nie ma innej opcji. Quote
aisaK Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 To trzymamy! A może domek chce jeszcze jednego, tak, do pary ;) Quote
Tosia2 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Chętnie bym im dała... :) Ale tam juz jest jamniś kilkunastoletni i malutka suczka... :cool3: ...także szczęścia myślę, że wystarczy... Rozmawiałam właśnie z tą Panią, juz dokładnie się umówiłyśmy. Oby wszystko poszło zgodnie z planem... Psiak będzie mieszkał ok.3km ode mnie... ps. to byłby idealny dom dla Tosi którą mamy z Krzyczek na tymczasie, ale ona jest bezpieczna, a tamtego bidula trzeba pilnie zabrać, wiec Tosia musi poczekać.... Wierzę nadejdzie czas, gdy po nią też zgłoszą się odpowiedni ludzie...choć psychicznie jest wyniszczona doszczętnie... :-( Bardzo bym chciała podziękować jakiejś P.Danusi, bo to właśnie ona skierowała ludzi po dobka... Muszę ustalić jej nazwisko... :) Odezwę się jutro po (mam nadzieję) udanej akcji... ;) Quote
Tosia2 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Odezwała sie na maila osoba chętna na adopcję dobermana... Ponieważ "mój" już nieaktualny-chętnie oddam kontakt... Ale z góry uprzedzam, ze zupełnie nie testowany... :) Jakby co to wyślę pw... :) Quote
Krawaciorek Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 tak ta wiadomość tez dzis dostałamm telefonicznie ....suupre ;D bardzo sie ciesze ;D własnie tylko ze nie wiedziałam jak z wydaiem dobka ;) mowiłam p. Danusi ze jak by co to moge jakos pomoc w trasnsporcie czy jak bo mam wolne i nie mam zadnych planow ;D super bardzo sie ciesze :lol: p.s. Tosia2 moze dac tej osobie namiar na tego dobka z fundacji emir ktorego ja znalazłam bylo by super bo by miał domek albo dzis do mnie dzwoniła pani ktora znalazła dobka w Komorowie dobka ... sprawdze to ;) Quote
pasja Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Tosia2 napisał(a):Chętnie bym im dała... :) Ale tam juz jest jamniś kilkunastoletni i malutka suczka... :cool3: ...także szczęścia myślę, że wystarczy... Rozmawiałam właśnie z tą Panią, juz dokładnie się umówiłyśmy. Oby wszystko poszło zgodnie z planem... Psiak będzie mieszkał ok.3km ode mnie... ps. to byłby idealny dom dla Tosi którą mamy z Krzyczek na tymczasie, ale ona jest bezpieczna, a tamtego bidula trzeba pilnie zabrać, wiec Tosia musi poczekać.... Wierzę nadejdzie czas, gdy po nią też zgłoszą się odpowiedni ludzie...choć psychicznie jest wyniszczona doszczętnie... :-( Bardzo bym chciała podziękować jakiejś P.Danusi, bo to właśnie ona skierowała ludzi po dobka... Muszę ustalić jej nazwisko... :) Odezwę się jutro po (mam nadzieję) udanej akcji... ;) Tosiu, przesłałam Ci na pw namiary na Panią Danusię:multi: Quote
Tosia2 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 ok. Ja do tej zainteresowanej osoby mam maila, którego z chęcią podam, ale tak jak mówiłam- nie rozmawiałam bezpośrednio i nie wiem nic o tej Pani szczególnego wiec musiałby ktoś ją już sam sprawdzić... Pytała czy pies jest łagodny w stosunku do dzieci (więc przypuszczalnie je ma-ważne w jakim wieku) oraz czy jest kastrowany i jakie ma usposobienie... Myślę, że warto zapytać o to czy już mieli psa, a jeśli tak to co się z nim stało (to istotna prognoza na nową adopcję), czy pies mieszkałby w domu czy ogrodzie (moim zdaniem dobek nie nadaje sie do budy, a kontakt z człowiekiem w domu jest bez porównania lepszy), jakie jest ogrodzenie w przypadku domu z ogrodem, jak długo pozostawałby sam, czy mają pomysł na psa podczas swojego wyjazdu, np. wakacyjnego, czy jest świadoma wysokości kosztów utrzymania psa, w tym weterynaryjnych podstawowych czy na wypadek choroby, itd.... Z resztą sama na pewno wiesz.... :) Jakby co to pisz... Quote
karusiap Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 tak krakowski Gucio prosi by go zabrac:( Quote
Karilka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Ojej...Gucio jest prześliczny.... Tym wzrokiem przypomina mi mojego Dolara:roll:...Zwłaszcza jak mam coś zjadliwego w zasięgu ręki... Bidulek.. Quote
modliszka84 Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Karilka napisał(a):Dopiero nie dawno sie dowiedziałam ze tam schronisko jest... To jakieś 50 km ode mnie...:shake: Pytam wszystkich o to miejsce ale nikt nic nie wie:-(. Tam jest koszmar... :shake: Widziałam zdjęcia, łańcuchy metrowe, budy dziurawe, breja ... Zdjęcia robione były przez fundacje niemiecką, która tu do nas przyjeżdża. Teraz chyba i tam zamierzają pomagać... Quote
Karilka Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 Ehhh... Kolejne schronisko ala Krzyczki, Korabiewice itp... :-(. Przydałoby sie tam wybrać... Quote
aisaK Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Co u dobka z Krzyczek? Nie moge znaleźć kogoś kto by zobaczył co u dobka w kielcach??? I mamy kolejnego młodziaka, koło Warszawy:( Quote
Tosia2 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 No nasz Krzyczkowy chłopczyk jest juz w nowym domku!!! Przyjęty ciepło i serdecznie, w podróży grzeczniutki, rozkładał nam się na plecki, jest przecudnej urody, wielki choć na zdjęciach wyglądał tak drobniutko... To wspaniały i łagodny pies do wszystkiego co się rusza!!! Wspaniale zachował sie do staruszka jamnika i małej suczki które mieszkają teraz z nim w domu, nas wszystkich lizał po twarzach... No po prostu cudowne zakończenie!!! W wolnej chwili wstawię jakąś fotkę... :) Dziękuję wszystkim którzy dołożyli starań by pomóc temu biedakowi... W szczególności P. Danusi za skierowanie tych Państwa do nas oraz Krawaciorek która służyła transportem psinki... Od dziś chyba zostanę miłośniczką dobermanów... :) Ten pies to IDEAŁ !!! Tak grzeczny, zrównoważony, posłuszny, pieszczotliwy całuśny i wspaniały, że aż mi słów brak... Niestety chodził za mną krok w krok, zachowywał sie jakby był mój.... Wiem jednak, że trafił do tak czułej i opiekuńczej rodziny, że szybko ich pokocha! Dziś już nawet zwiedzając ogród czuł się całkiem pewnie.... :) ....no krótko mówiąc....znowu się udało.... To kolejny mały-wielki sukces !!! Tak jak to już gdzieś ktoś tu napisał-ratując tego psa nie zmieniliśmy świata...ale zmieniliśmy cały świat dla tego jednego psa...... :) Quote
karusiap Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Tosia2 a ja dziekuje Tobie,ze nie odpuscilas i uratowalas tego biedaka!!:loveu: tak tak,milosnikow dobermanow nam trzeba:cool3: Quote
ULKA12 Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Dzisiaj szczęśliwy dzień to juz druga bida, która znalazła dom :cunao::cunao: Quote
aisaK Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Tosia!!! Brawo!! Wspaniałe wieści! Podziekowania wszystkim, dzieki którym to sie udało! BRAWO!!!Jesteście wspaniałe! A dobermany to psy, w których można się tylko zakochać:cool3: Quote
Krawaciorek Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 tak dokładnie ten Dobci jest kochany i swietny... oby kazdy miał tak piekne zakonczenie jak on... Tosia2 nie zapomni mi przesłac fotek... ehh swietny dobek i swietni ludzie... hmmm jak bedziemiał na imie?? "BARTEK" bylas u niego poźniej??tak?? hehe dobciu tylko prosimy Cie nie zjedz jamnika <tak Tosia2 mowiła do dobka przez cała podróż> tak...uratowany jeden z wielu psiakow...:multi::multi: p.s. jak bede miala jakos pomoc jeszcze masz moj nr, tel. teraz te dwie malutkie?? Quote
Krawaciorek Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Tosia2 napisał(a): Od dziś chyba zostanę miłośniczką dobermanów... :) Ten pies to IDEAŁ !!! a mowiłam Ci ze dobermany to cudowne psy.... i wcale nie agresywne jak ktos twierdził .... Quote
martasuwałki Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 Krawaciorek napisał(a):a mowiłam Ci ze dobermany to cudowne psy.... i wcale nie agresywne jak ktos twierdził .... Dobki o najwspanialsze psy pod słońcem, a kto się nie zgadza, to oznacza, że jeszcze nie poznał żadnego przedstawiciela tej rasy;) Quote
dzodzo Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 ale ze po dobrych wiesciach przychodza gorsze.... -ten dobus został znaleziony i przebywa u pana, ktory go znalazł ale musi jak najprędzej opuscic to miejsce!!Szukamy pilnie starych wlasciclei(jak widac jest mlodziutki, może sie zgubil?)albo nowego domku stalego lub DT.Pan opiekuje sie nim ale nie ma warunków dla takiego krótkowlosego psa-dobus musi przebywac na nieogrzewanej werandzie bo w domu jest kot, który panicznie sie go boi, dlatego zwrócił sie do nas o pomoc w szukaniu domu dla chłopaczka. MLODY JEST W KOMOROWIE POD wARSZAWĄ I MA BARDZO MALO CZASU NA-ZA 2 DNI IDZIE DO SCHRONU!!! Quote
Ania_i_Kropka Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 A ja dodam jeszcze jednego szczęśliwego dobcia. Oto Wiera a raczej Keya w nowym domku: Z ulubioną zabawką: I ukochana Pańcią: Quote
Klementynkaa Posted January 15, 2008 Posted January 15, 2008 chyba wyglądaja na szczęśliwe! obie i Pańcia i psica :) Quote
Tosia2 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Ajajaj... Znowu.... Cóż... Ja mi na sercu ciąży jeszcze teraz Gucio-strasznie przypomina Bartka... :) Krawaciorek-wróciłam tam potem, a jakże... :) Psiak sie na mów widok ucieszył, nacykałam fotek... coś wstawie... Faktycznie po wizycie w Krzyczkach jak zamykam oczy to 4 pysie mi spokoju nie dają, dlatego muszę je poogłaszać (2 sunieczkom obiecałam że po nie wróćę...takie małe kundliczki)... W kwestii Bartka to pod skórą czuje że będzie dobrze. Ma tam cały pakiet miłosci, czułości i serdecznosci, cieplutki domek, 0h samotnosci na dobę (jest babcia cały czas-urocza kobieta), ogródek do biegania, towarzystwo psie i spokój którego teraz potrzebuję, bo po tym wszystkim zasypia na stojąco.... kochany.... :) Quote
Tosia2 Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Podróż.... No i dojechalismy...........mówili że to długie choć parówkowate jest niejadalne...wiec na wszelki wypadek nie próbowałem... ;) W kuchni... No i oto ja w całej okazałosci... Musicie przyznać, że CUDO ze mnie... :) ps. a tak na marginesie to może ktoś chce taką przytulankę? :) ...ja wiem, że to nie ten wątek, ale to tak tylko wrzucam między wiersze-mała, miła, młoda... Marznie w boksie... Patrzyła mi w oczy i piszczała.... Wybaczcie że ją tu wrzuca, ale może ktoś akurat tu ją zobaczy..... :) Quote
Recommended Posts