Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

dzodzo napisał(a):
bo Twój kot ma do niej zle podejscie;)

chyba nawet nie kot ale TZ:roll:
ale nie bede sie z nim spierac bo mi te psy bez glosu sprzeciwu znosic pozwala:eviltong:

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiecej wklejac nie bede nie chce Wam zasmiecac watku
powiem szczerze, ze Mika dobrze reklamuje rase, ktorej jest czlonkiem:cool3:
ja dalam sie przekonac, ze dobki sa ok, choc do tej pory znalam rase glownie z opowiesci i to srednich jakosciowo:roll: i zaproponowalam tymczas tylko dlatego, ze myslalam, ze ona w schronie marznie...szkoda mi sie jej zrobilo :oops:

Posted

ciotka ok ale pozniej, teraz musze wracac do pracy - bo wpadlam do Miki na lunch:eviltong:

czy takie lyse miejsce ktore ona ma tylnej lapce na tej kostce w dolnej czesci to jest otarcie czy pokazac to wetowi??

Posted

ja tam jestem w robocie caly czas;)

widziałam to otarcie, nie wiem co to moze byc ale wyglada jak otarcie od betonu w boksie, ktorys z pabianickich dobkow mial po wyjściu z boksu całe łapy w tym, jak bedziesz u weta to zapytaj ale chyba nie ma co specjalnie sie tym przejmowac

Posted

bylam z nia u weta
usiadla na wadze takiej podlogowej wielkiej
wazy 15,85 co do grama

wet byl w szoku, ze taka sarenka
a najgorsze, ze ona nie bardzo ma apetyt
ugotowalam jej dzis chrzastki z miesem to zjadla ladnie i marchew i jablko
ale royala z puszki sredno jadla
wcina za to parowki i tz-owi ukradla 2 chipsy :oops:

to taki domowy, typowy "francuski piesek"

Posted

jej wzrost i waga kwalifkuja ja wg wzorca do pinczera średniego bardziej ale porównałam pysk z zdjeciami pinczerów i jednak nie, dla mnie to bardzo drobny doberman-podobnie zbudowana była Mara z łodzkiego schroniska, która pojechłą do Niemiec.Poza tym pinczery to nie jest popularna rasa, więc nie podejrzewam ze akurat w Pabianicach taki sie trafił.:roll:

Posted

wet twierdzi, ze to dobek - mowi, ze glowa dobkowa. ja sie nei znam wiec sie nie wypowiadam, ale jak patrze na Bazyla z jednego z watkow to roznica jest :roll:
jak znajde cm to ja zmierze i napisze wam ile ma w klebie

Posted

pinczer sredni ma w kłębie ok 40-50 cm i miedzy 14-17 kg wg wzorca ale ja także uważam ze ma glowę dobermana, pinczer ma inny układ i krótsza kufę, dla mnie tak czy siak będzie cudownym dobermanem takim psem do pokochania od zaraz !!!

Posted

tyle, ze te jej niecale 16 kilo naprawde trudno nazwac waga docelowa bo ona jest masakrycznie chuda... powinna wazyc dobre pare kilo wiecej

Asia ten dom w Kraku to jest pewny? to oglaszac jej nigdzie?

Posted

cioteczki, to jest doberman :) nie ma innej opcji! w piatek jesli wszystko dobrze pójdzie to sobie ją poogladam ale jestem przekonana, że to dobcia. jest bardzo drobej kosci i malutka a na dodatek wychudzona! to jest starsza suczka a dobcie dopiero od jakiegoś czasu sa promowane ogromne i dorodne, jeszcze przed 10 laty dobki, zwłaszcza suczki były maluuutkie :)
GameBoy - MIKA ma domek w Krakowie, no chyba, że cos będzie nie w porzadku na miejscu ale to mało prawdopodobne, nowa pani wydaje się być super!

Posted

pani Beata pisze do mnie 100 maili dziennie z pytaniami o Mike, o wszytsko jaka jest, co lubi, jak spała, kupiła jej juz nawet zapas jedzenia.Miała juz dobke z adopcji, teraz szuka takiej ktora może byc w domu z 8 letnim dzieckiem, walczyłą także o Choco-ale tamta sunia była juz w zasadzie zarezerwowana.Klementynkaa sprawdzi wszytsko na miejscu, formalnie ja jestem włascicilem psa więc będzie umowa adopcyjna z nami.

Posted

gdyby Pani miala jakies pytania czy watpliwosci to ja sluze odpowiedzia
obserwuje ja troche inaczej niz Ty Asia bo w bloku i wsrod duzej ilosci ludzi
jakby cos daj znac o co pyta odpowiem co widze

a od siebie - mika je wlasciwie tylko gotowane i najlepiej z reki :diabloti:
cala reszta jedzenia jest be

Posted

Mika Was ciotki pozdrawia.... zaczela w koncu regularnie jesc i chyba nas nagazuje :roll: zimno w chalupie jak na podworku bo ciagle wietrzymy :roll:
ale koo w porzadku..... bez sensacji :roll: