GameBoy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 dzodzo napisał(a):bo Twój kot ma do niej zle podejscie;) chyba nawet nie kot ale TZ:roll: ale nie bede sie z nim spierac bo mi te psy bez glosu sprzeciwu znosic pozwala:eviltong: Quote
GameBoy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
dzodzo Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 śliczne słoneczko-no bo gdzie takie gnatki chude złozyc jak nie na "miętkim", przeciez ona ma łapki cienkie jak zapałki:evil_lol: Quote
GameBoy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 wiecej wklejac nie bede nie chce Wam zasmiecac watku powiem szczerze, ze Mika dobrze reklamuje rase, ktorej jest czlonkiem:cool3: ja dalam sie przekonac, ze dobki sa ok, choc do tej pory znalam rase glownie z opowiesci i to srednich jakosciowo:roll: i zaproponowalam tymczas tylko dlatego, ze myslalam, ze ona w schronie marznie...szkoda mi sie jej zrobilo :oops: Quote
dzodzo Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ale ja chce ja ogladac:loveu: mozesz mnie zarzucac fotkami na jaba75@vp.pl Quote
GameBoy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ciotka ok ale pozniej, teraz musze wracac do pracy - bo wpadlam do Miki na lunch:eviltong: czy takie lyse miejsce ktore ona ma tylnej lapce na tej kostce w dolnej czesci to jest otarcie czy pokazac to wetowi?? Quote
dzodzo Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ja tam jestem w robocie caly czas;) widziałam to otarcie, nie wiem co to moze byc ale wyglada jak otarcie od betonu w boksie, ktorys z pabianickich dobkow mial po wyjściu z boksu całe łapy w tym, jak bedziesz u weta to zapytaj ale chyba nie ma co specjalnie sie tym przejmowac Quote
GameBoy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 ona wazy 15 kilo :shake: biedaczka straaaaaaaaaaaaasznie wybredna do jedzenia jest i najlepiej z raczki :evil_lol: Quote
BeataJ Posted November 26, 2007 Author Posted November 26, 2007 15 kg????? az mi sie wierzyc nie chce, mialysmi kiedys taka co wazyla 17kg i byla o wiele, wiele chudsza niz ta. Bidulka... Quote
dzodzo Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 o rany-bardzo mało...ona jest niziutka jak na dobka bardzo, taki dobek w wersji mini,moja Bejka pewnie do 40 dobija;) Quote
modliszka84 Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 15 kg :crazyeye: ? aż niewiarygodne :shake: Moja kundlica, wysokośc przed kolano waży 10 kg :crazyeye: Quote
GameBoy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 bylam z nia u weta usiadla na wadze takiej podlogowej wielkiej wazy 15,85 co do grama wet byl w szoku, ze taka sarenka a najgorsze, ze ona nie bardzo ma apetyt ugotowalam jej dzis chrzastki z miesem to zjadla ladnie i marchew i jablko ale royala z puszki sredno jadla wcina za to parowki i tz-owi ukradla 2 chipsy :oops: to taki domowy, typowy "francuski piesek" Quote
dzodzo Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 jej wzrost i waga kwalifkuja ja wg wzorca do pinczera średniego bardziej ale porównałam pysk z zdjeciami pinczerów i jednak nie, dla mnie to bardzo drobny doberman-podobnie zbudowana była Mara z łodzkiego schroniska, która pojechłą do Niemiec.Poza tym pinczery to nie jest popularna rasa, więc nie podejrzewam ze akurat w Pabianicach taki sie trafił.:roll: Quote
GameBoy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 wet twierdzi, ze to dobek - mowi, ze glowa dobkowa. ja sie nei znam wiec sie nie wypowiadam, ale jak patrze na Bazyla z jednego z watkow to roznica jest :roll: jak znajde cm to ja zmierze i napisze wam ile ma w klebie Quote
dzodzo Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 pinczer sredni ma w kłębie ok 40-50 cm i miedzy 14-17 kg wg wzorca ale ja także uważam ze ma glowę dobermana, pinczer ma inny układ i krótsza kufę, dla mnie tak czy siak będzie cudownym dobermanem takim psem do pokochania od zaraz !!! Quote
GameBoy Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 tyle, ze te jej niecale 16 kilo naprawde trudno nazwac waga docelowa bo ona jest masakrycznie chuda... powinna wazyc dobre pare kilo wiecej Asia ten dom w Kraku to jest pewny? to oglaszac jej nigdzie? Quote
Klementynkaa Posted November 26, 2007 Posted November 26, 2007 cioteczki, to jest doberman :) nie ma innej opcji! w piatek jesli wszystko dobrze pójdzie to sobie ją poogladam ale jestem przekonana, że to dobcia. jest bardzo drobej kosci i malutka a na dodatek wychudzona! to jest starsza suczka a dobcie dopiero od jakiegoś czasu sa promowane ogromne i dorodne, jeszcze przed 10 laty dobki, zwłaszcza suczki były maluuutkie :) GameBoy - MIKA ma domek w Krakowie, no chyba, że cos będzie nie w porzadku na miejscu ale to mało prawdopodobne, nowa pani wydaje się być super! Quote
dzodzo Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 pani Beata pisze do mnie 100 maili dziennie z pytaniami o Mike, o wszytsko jaka jest, co lubi, jak spała, kupiła jej juz nawet zapas jedzenia.Miała juz dobke z adopcji, teraz szuka takiej ktora może byc w domu z 8 letnim dzieckiem, walczyłą także o Choco-ale tamta sunia była juz w zasadzie zarezerwowana.Klementynkaa sprawdzi wszytsko na miejscu, formalnie ja jestem włascicilem psa więc będzie umowa adopcyjna z nami. Quote
GameBoy Posted November 27, 2007 Posted November 27, 2007 gdyby Pani miala jakies pytania czy watpliwosci to ja sluze odpowiedzia obserwuje ja troche inaczej niz Ty Asia bo w bloku i wsrod duzej ilosci ludzi jakby cos daj znac o co pyta odpowiem co widze a od siebie - mika je wlasciwie tylko gotowane i najlepiej z reki :diabloti: cala reszta jedzenia jest be Quote
GameBoy Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 Mika Was ciotki pozdrawia.... zaczela w koncu regularnie jesc i chyba nas nagazuje :roll: zimno w chalupie jak na podworku bo ciagle wietrzymy :roll: ale koo w porzadku..... bez sensacji :roll: Quote
dzodzo Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 to jednak doberman:) i słynne dobermanie pierdy:diabloti: Quote
GameBoy Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 z jednej strony ciesze sie, ze ma nowy dom...z drugiej troche mi jej szkoda, ze znowu musi zmieniac miejsce i przywyczajac sie do nowego miejsca.... Quote
GameBoy Posted November 28, 2007 Posted November 28, 2007 zaraz jej czyms tylek zakleje :diabloti: pracowac nie moge :scared: Quote
Recommended Posts