Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Napiszę tu, bo tylko z Asią piszę: dogrywamy sprawę skierniewickiej dobci.
Najprawdopodobniej zabierze się z łódzkimi psiakami, do Niemiec.
Jeszcze kilka technicznych spraw mi zostało. Wet z chipem przyjedzie do schronu (fajnie, bo suka by się stresowała jeżdżeniem po mieście).
Tylko bardzo potrzebne klatki do busa, bo psów jest dużo.

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BeataJ napisał(a):
Zostal jeszcze weekend na glosowanie. Drodzy, prosze wypowiedzcie sie, nie chcemy potem jakis niepotrzebnych dyskusji i watpliwosci.

Beata

A o co chodzi, nie mogę się dokopać:-o

Posted

BeataJ napisał(a):
Zostal jeszcze weekend na glosowanie. Drodzy, prosze wypowiedzcie sie, nie chcemy potem jakis niepotrzebnych dyskusji i watpliwosci.

Beata

AAAAaaaaaabsolutnie jestem za..!

Posted

Dea napisał(a):
A o co chodzi, nie mogę się dokopać:-o

chodzi o wytypowanie dwoch osob,ktore beda jakby uprawnione do pobierania lub pisania dla kogo maja pojsc pieniazki ze skarpety ND...propozycja jest BeataJ i aisaK ale chodzi o to by kto moze wypowiedzial sie by potem nie bylo niedomowien:)

Posted

Nie wiem, czy pamiętacie moją podopieczną z Korabiewic, zaginioną dobermankę z Katowic? Chciałam napisać, że po wielu długich miesiącach została odnaleziona. Szczęśliwe zakończenia się zdarzają, warto mieć nadzieję:
Suka jakiś czas temu odnalazła się na pewnej wsi ale ze względu na to iż była tam juz jakiś czas i zdążyła się oswoić została tam. Odwiedziłam ją i jestem w stałym kontakcie z ludźmi u których mieszka. Jestem pewna że jest jej tam dobrze. Tam jest kilka psów. To jest takie gospodarstwo agroturystyczne, ośrodek jeździecki. Jest tam kilka psów które biegają w dzień po podwórku a w nocy śpią w domu. Jednak drzwi do domu są otwarte więc w dzień jeżeli chcą to też wchodzą do domu.Tak jak napisałam jestem w stałym kontakcie z P. Justyną więc Lara ma się dobrze i napewno jest szczęśliwa. To są ludzie którzy kochają zwierzęta więc na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

Posted

[quote name='zasadzkas']Nie wiem, czy pamiętacie moją podopieczną z Korabiewic, zaginioną dobermankę z Katowic? Chciałam napisać, że po wielu długich miesiącach została odnaleziona. Szczęśliwe zakończenia się zdarzają, warto mieć nadzieję:
Suka jakiś czas temu odnalazła się na pewnej wsi ale ze względu na to iż była tam juz jakiś czas i zdążyła się oswoić została tam. Odwiedziłam ją i jestem w stałym kontakcie z ludźmi u których mieszka. Jestem pewna że jest jej tam dobrze. Tam jest kilka psów. To jest takie gospodarstwo agroturystyczne, ośrodek jeździecki. Jest tam kilka psów które biegają w dzień po podwórku a w nocy śpią w domu. Jednak drzwi do domu są otwarte więc w dzień jeżeli chcą to też wchodzą do domu.Tak jak napisałam jestem w stałym kontakcie z P. Justyną więc Lara ma się dobrze i napewno jest szczęśliwa. To są ludzie którzy kochają zwierzęta więc na szczęście wszystko dobrze się skończyło.

tak .,.znalazła sie dobka ;)

ja bym Krawcia nie zostawiła w innym domu !!
jego dom jest koło mnie i szukam nadal Krawcia :(
i znajde Go !!

Posted

Ale Lara w tym drugim domu była dłużej niż w pierwszym i rodziny wspólnie tak ustaliły. Sama raczej bym się nie zdecydowała, ale mam Milwę 2 lata, nie kilka miesięcy. Najważniejsze, że wiedzą, że suka ma się dobrze, jest zadbana, kochana.

Posted

Super ,że się znalazła i wszytko jest ok, bo najgorsza jest ta nie pewnośc co z psiakiem sie stało....
Super,że trafiła do super domku!!!

Zasadzkas-a myślałam,ze tylko ja byłam na tyle dziwna aby swojej sunie dac na imie Milva:)Czyzby tez z Sapkowskiego?

Posted

Od czwartku w Olsztynie jest nowy dobek.:-( Został przyprowadzony przez faceta, który znalazł go na ulicy. Psiak jest młodziutki, nie ma jeszcze roku. Jest strasznie towarzyski i kochany. Cieszy się na widok każdego.Siada na komendę. Bez problemu można mu grzebać w misce. Jest w dobrej kondycji, jedynie ma lekką niedowagę. Do adopcji zostanie oddany po kwarantannie, szczepieniach i kastracji.

Oto Junior

Posted

I kolejny z Sopotu. Na razie mam tyle o nim.

Max dzis zostal wykastrowany.
Ma bardzo bogata schroniskowa przeszlosc.Ostatni dom,spedzil w nim ponad rok (mieli to byc milosnicy dobkow,a okazali sie gnojkami,co pozbywaja sie psa po roku),oddali go z powodu agresji-coraz czesciej pozwalal sobie na warczenie.Pierwsza adopcja ze schroniska nieudana bo,o ile dobrze pamietam, demolowal chate. Powodow z jakich zostal wyrzucony ze swojego pierwszego domu-nie znamy.
W schronisku nigdy nie mielismy z nim problemow.Zastrzyki,wyprowadzanie i wprowadzanie na wybieg-bez zastrzezen.Odwazny.Chetnie sie bawi.
Trzeba zakladac,ze Max bedzie sprawial problemy przyszlym wlascicielom.

Beata

Posted

eeee to taki slogan tylko:cool3:-moja też lubi koty,(spotkane na ulicy nawet obwą****e przyjaźnie) a naszym nie wolno tylko podejśc za blisko jej miski bo wtedy ręka, noga, mózg na scianie

Posted

[quote name='APSA']Ariel - sunia mix dobka z warszawskiego Palucha:

Ma nadwagę, ale uwielbia biegać... widocznie u poprzedniego
właściciela nie miała możliwości. Obecnie w klatce też nie schudnie..

Kontakt: magdalena61@poczta.onet.pl 0 602 184 573

Na Paluchu i nie schudnie? szczerze wątpię, własnie mam na tymczasie dobkę stamtąd, która 2 miesiące temu wyglądała całkiem nieźle, po Paluchowej kuracji chuda jak żebro bakterii. Myślę, że trzeba psinke jak najszybciej stamtąd wyciągać, ale nie ze względu na nadwagę ;)

Posted

[quote name='aisaK']Kolejny młodziak:
wiecej napisze ZusiaM

Dzieki aisaK :lol:.
Psiaka widzialam w piatek w schronisku w Jeleniej Gorze - to SUNIA !
Ma ok. 4 latek ( ale poczekamy na opinie weta ).
Jest z pewnoscia lagodna, bo siedzi w izolatce z wyzlem ( starszym juz ) i nie ma zadnych scysji.

Dopiero musiala tam trafic, bo jest jeszcze w izolatce.