zasadzkas Posted October 12, 2007 Posted October 12, 2007 Napiszę tu, bo tylko z Asią piszę: dogrywamy sprawę skierniewickiej dobci. Najprawdopodobniej zabierze się z łódzkimi psiakami, do Niemiec. Jeszcze kilka technicznych spraw mi zostało. Wet z chipem przyjedzie do schronu (fajnie, bo suka by się stresowała jeżdżeniem po mieście). Tylko bardzo potrzebne klatki do busa, bo psów jest dużo. Quote
Dea Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 BeataJ napisał(a):Zostal jeszcze weekend na glosowanie. Drodzy, prosze wypowiedzcie sie, nie chcemy potem jakis niepotrzebnych dyskusji i watpliwosci. Beata A o co chodzi, nie mogę się dokopać:-o Quote
dzodzo Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 BeataJ napisał(a):Zostal jeszcze weekend na glosowanie. Drodzy, prosze wypowiedzcie sie, nie chcemy potem jakis niepotrzebnych dyskusji i watpliwosci. Beata AAAAaaaaaabsolutnie jestem za..! Quote
karusiap Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Dea napisał(a):A o co chodzi, nie mogę się dokopać:-o chodzi o wytypowanie dwoch osob,ktore beda jakby uprawnione do pobierania lub pisania dla kogo maja pojsc pieniazki ze skarpety ND...propozycja jest BeataJ i aisaK ale chodzi o to by kto moze wypowiedzial sie by potem nie bylo niedomowien:) Quote
Dea Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Rozumiem. No jasne, tak na pewno będzie łatwiej kontrolować sytuację:p Jestem za! Quote
zasadzkas Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Nie wiem, czy pamiętacie moją podopieczną z Korabiewic, zaginioną dobermankę z Katowic? Chciałam napisać, że po wielu długich miesiącach została odnaleziona. Szczęśliwe zakończenia się zdarzają, warto mieć nadzieję: Suka jakiś czas temu odnalazła się na pewnej wsi ale ze względu na to iż była tam juz jakiś czas i zdążyła się oswoić została tam. Odwiedziłam ją i jestem w stałym kontakcie z ludźmi u których mieszka. Jestem pewna że jest jej tam dobrze. Tam jest kilka psów. To jest takie gospodarstwo agroturystyczne, ośrodek jeździecki. Jest tam kilka psów które biegają w dzień po podwórku a w nocy śpią w domu. Jednak drzwi do domu są otwarte więc w dzień jeżeli chcą to też wchodzą do domu.Tak jak napisałam jestem w stałym kontakcie z P. Justyną więc Lara ma się dobrze i napewno jest szczęśliwa. To są ludzie którzy kochają zwierzęta więc na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Quote
dzodzo Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 niezła historia ale cieszę się, ze takie zakończenie szczęśliwe!!!! Quote
Krawaciorek Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 [quote name='zasadzkas']Nie wiem, czy pamiętacie moją podopieczną z Korabiewic, zaginioną dobermankę z Katowic? Chciałam napisać, że po wielu długich miesiącach została odnaleziona. Szczęśliwe zakończenia się zdarzają, warto mieć nadzieję: Suka jakiś czas temu odnalazła się na pewnej wsi ale ze względu na to iż była tam juz jakiś czas i zdążyła się oswoić została tam. Odwiedziłam ją i jestem w stałym kontakcie z ludźmi u których mieszka. Jestem pewna że jest jej tam dobrze. Tam jest kilka psów. To jest takie gospodarstwo agroturystyczne, ośrodek jeździecki. Jest tam kilka psów które biegają w dzień po podwórku a w nocy śpią w domu. Jednak drzwi do domu są otwarte więc w dzień jeżeli chcą to też wchodzą do domu.Tak jak napisałam jestem w stałym kontakcie z P. Justyną więc Lara ma się dobrze i napewno jest szczęśliwa. To są ludzie którzy kochają zwierzęta więc na szczęście wszystko dobrze się skończyło. tak .,.znalazła sie dobka ;) ja bym Krawcia nie zostawiła w innym domu !! jego dom jest koło mnie i szukam nadal Krawcia :( i znajde Go !! Quote
zasadzkas Posted October 13, 2007 Posted October 13, 2007 Ale Lara w tym drugim domu była dłużej niż w pierwszym i rodziny wspólnie tak ustaliły. Sama raczej bym się nie zdecydowała, ale mam Milwę 2 lata, nie kilka miesięcy. Najważniejsze, że wiedzą, że suka ma się dobrze, jest zadbana, kochana. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Super ,że się znalazła i wszytko jest ok, bo najgorsza jest ta nie pewnośc co z psiakiem sie stało.... Super,że trafiła do super domku!!! Zasadzkas-a myślałam,ze tylko ja byłam na tyle dziwna aby swojej sunie dac na imie Milva:)Czyzby tez z Sapkowskiego? Quote
t_kasiek Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 fajnie ze sie odanalzla i na dodatek ma domek !!!!!!!!! Quote
zasadzkas Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Aniu, tak, mąż ją nazwał, bo była bardzo chuda i miała wiele łuków żebrowych na wierzchu, więc dostała imię łuczniczki ;) Quote
Ania_i_Kropka Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Od czwartku w Olsztynie jest nowy dobek.:-( Został przyprowadzony przez faceta, który znalazł go na ulicy. Psiak jest młodziutki, nie ma jeszcze roku. Jest strasznie towarzyski i kochany. Cieszy się na widok każdego.Siada na komendę. Bez problemu można mu grzebać w misce. Jest w dobrej kondycji, jedynie ma lekką niedowagę. Do adopcji zostanie oddany po kwarantannie, szczepieniach i kastracji. Oto Junior Quote
Gonitwa Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 Ale śliczny......... kolejny maluch w potrzebie:( Quote
karusiap Posted October 14, 2007 Posted October 14, 2007 no to jeszcze jeden,od dzis w Krakowie w hotelu http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7883646#post7883646 Quote
BeataJ Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 I kolejny z Sopotu. Na razie mam tyle o nim. Max dzis zostal wykastrowany. Ma bardzo bogata schroniskowa przeszlosc.Ostatni dom,spedzil w nim ponad rok (mieli to byc milosnicy dobkow,a okazali sie gnojkami,co pozbywaja sie psa po roku),oddali go z powodu agresji-coraz czesciej pozwalal sobie na warczenie.Pierwsza adopcja ze schroniska nieudana bo,o ile dobrze pamietam, demolowal chate. Powodow z jakich zostal wyrzucony ze swojego pierwszego domu-nie znamy. W schronisku nigdy nie mielismy z nim problemow.Zastrzyki,wyprowadzanie i wprowadzanie na wybieg-bez zastrzezen.Odwazny.Chetnie sie bawi. Trzeba zakladac,ze Max bedzie sprawial problemy przyszlym wlascicielom. Beata Quote
BeataJ Posted October 15, 2007 Author Posted October 15, 2007 Malutka Ritka vel Krewetka u Olenki - na foto z Benem: Quote
graszka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 O proszę, a coś tu było kilka stron temu, że nie znacie dobka, który lubiłby koty, a tutaj proszę, nawet dokumentacja jest, że jednak są takowe. :lol: Quote
dzodzo Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 eeee to taki slogan tylko:cool3:-moja też lubi koty,(spotkane na ulicy nawet obwą****e przyjaźnie) a naszym nie wolno tylko podejśc za blisko jej miski bo wtedy ręka, noga, mózg na scianie Quote
graszka Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 [quote name='APSA']Ariel - sunia mix dobka z warszawskiego Palucha: Ma nadwagę, ale uwielbia biegać... widocznie u poprzedniego właściciela nie miała możliwości. Obecnie w klatce też nie schudnie.. Kontakt: magdalena61@poczta.onet.pl 0 602 184 573 Na Paluchu i nie schudnie? szczerze wątpię, własnie mam na tymczasie dobkę stamtąd, która 2 miesiące temu wyglądała całkiem nieźle, po Paluchowej kuracji chuda jak żebro bakterii. Myślę, że trzeba psinke jak najszybciej stamtąd wyciągać, ale nie ze względu na nadwagę ;) Quote
dzodzo Posted October 15, 2007 Posted October 15, 2007 Czekolada-teraz Iguana, niesamowita jest z niej pięknośc , co? się dziewczyna rozkręca u Tomka podobno i jest coraz ufniejsza i wesoła: Quote
zuziaM Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 [quote name='aisaK']Kolejny młodziak: wiecej napisze ZusiaM Dzieki aisaK :lol:. Psiaka widzialam w piatek w schronisku w Jeleniej Gorze - to SUNIA ! Ma ok. 4 latek ( ale poczekamy na opinie weta ). Jest z pewnoscia lagodna, bo siedzi w izolatce z wyzlem ( starszym juz ) i nie ma zadnych scysji. Dopiero musiala tam trafic, bo jest jeszcze w izolatce. Quote
Klementynkaa Posted October 16, 2007 Posted October 16, 2007 ech... przybywa nam tych bid w strasznym tempie... jeśli mam cos aktualizować to w mailach komplet poprosze bo teraz się byczymy nad morzem i tylko z doskoku mam internet! Quote
Recommended Posts