Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aisaK.. normalnie mnie zaraz trafi.... wiesz co usłyszałam na krakowskim watku???
zebyśmy się tak nie zachwycali tymi niemieckimi adopcjami bo osobty pośredniczące w tych adopcjach sa tez niepewne.. i ze w niemczech tez maja przepełnienie w schronach i czemu swoich psów nie adoptuja tylko z Polski ściagają.....
I ze ostatnio przemysł transplantologiczny tam się rozwija i zeby miec to na uwadze.....
ehh nikomu nigdy nie dogodzisz.....

Posted

Maly dojechal juz do mnie troche pojadl, popil, pospal a teraz szaleje ze swoja zabawka. Ma swoje imie Armus i jest maly pieknym szczeniaczkiem.

Posted

Super filmik!!
Mido-czekamy na zdjęcia...
Asior-wiem, nie raz już słyszałam, tylko, że my już sporo czasu współpracujemy z ta organizacją i nie moge złego słowa powiedzieć. Poza tym dostajemy zdjęcia naszych psów (w całości) z nowych domów.

Posted

[quote name='aisaK']Poza tym dostajemy zdjęcia naszych psów (w całości) z nowych domów.
a skąd wiesz, że w środku mają wszystko na swoim miejscu??? żartuję oczywiście :evil_lol: nieco masakrycznie...
mido jaki maluszek :crazyeye: o czym nie wiem?

Posted

Mido napisał(a):
Maly dojechal juz do mnie troche pojadl, popil, pospal a teraz szaleje ze swoja zabawka. Ma swoje imie Armus i jest maly pieknym szczeniaczkiem.

Pamietaj o wizycie u weta. Bede gnebic caly czas :-)
A powaznie tu kazdy dzien sie liczy, jesli diagnoza o krzywicy sie potwierdzi to podawanie witamin trzeba wprowadzic blyskawicznie.
To kiedy do weta sie wybieracie?

Posted

BeataJ napisał(a):
Odnosnie Klarneta to mamy dla niego 3 woki karmy po 15kg kazda. Wiec na dzis nie moge dla niego zrobic :-(

Ile za dzien w platnym DT moglibysmy placic? Moze na allegro dac info, ze dom tymczasowy nawet poszukiwany? Niekoniecznie staly.

Beata

Też myślałam o allegro, tylko własnie ten sam dylemat mam - ile można zaproponować na płatny tymczas? Nie mówiąc już o tym, że osoby opiekujące się Klarnetem też już ledwo zipią finansowo, jego leczenie może być drogie:-(

Posted

Dea napisał(a):
Też myślałam o allegro, tylko własnie ten sam dylemat mam - ile można zaproponować na płatny tymczas?

Wg mnie maks 10PLN za dobe. Osoba dajaca tymczas nie powinna chciec na tym zarobic ale glownie pomoc psu, takie moje zdanie.

Co Klarnetowi dolego?

Beata

Posted

Co do weta to postaram sie jutro ale nie gwarantuje napewno, co do psiaka to kilka sugesti i informacji:

wasy- sa 2 wersje albo nie wyrosly odpowiednie ze wzgledu na niedozywienie albo byly obcinane
Moja wersja to 2 opcje w 1 za krotkie bo niedozywiony i obciete, o obcibnaniu swiadczy fakt ze widzialem was zakonczony jak koniec rury a nie jak igla, nigdy nie widzialem tak zakonczonych wasow u psa szczeniaka czy doroslego.

bicie- pies napewno byl bity
blizny i strach psa na widok smyczy, mezczyzn(po odebraniu od Oleny zapar sie i niechcial isc na widok 3 chlopakow, ruszyl jak przeszli) i nawet czasami na widok ludzi ucieka.

Do psow idzie z ciekawoscia jak powarcza spiernicza ale wraca z ciekawosci i z checi zabawy.
Krzywice raczej wykluczam nie zauwazylem zeby lapki byly krzywe( ale zobaczymy co wet sie na to wypowie), na spacerach pelno go z kazdej strony a naj wiecej pod nogami :lol: jak idzie, wyjscie na spacer to katastrofa trzeba go przymuszac zeby wyszedl a jak juz wyjdzie przejdzie kawalek zapiera sie i chetnie siada i siedzi :lol: .
To tyle na szybcika i na 1 oko bo 2 spi juz :lol: :lol: :lol: aaa i jeszcze jedno podczas zabawy mozna rece stracic i nie tylko rece.

Posted

:roll: trudno powiedziec na poczatku bylo warkniecie ale i duza ciekawosc, jak probowalem naklonic ich troche zainteresowac soba po przez zabawe rzucajac kostke to jak wyladowala obok staruszka to juz bylo warkniecie- spadaj smarkaczu to jest moja kostka a teraz po wieczornym spacerze to obwachiwanie i machanie ogonem. Dzisiaj to byl niewiadoma, okaze sie zapewne jutro albo za 2 lub 3 dni.

Posted

Wlasnie wrocilismy od wetki i potwierdzila ze ktos musial bawic sie jego waskami, co do krzywicy to nie ma, na upartego mozna powiedziec ze ma 1%.Stwierdzila tylko:
-lekkie zgrubienia polaczen chrzestno-kostnych zeber
-lekkie zgrubienia stawow garstkowych
Zalecila:Arthrofos 1x1/2 tabl.
Megavit Fosfo-vita 1x1/2 tabl.
unormowanie zywienia
powtorke szczepien profilaktycznych po kilkudniowej aklimatyzacji
oprocz tego powiedziala ze powinnien dostawac bardzo dobra karme dla szczeniakow ras duzych w okresie zwrostu, witaminy, wapn i fosfor,wazy tylko 8,7kg.
Olena pomylilas sie ze nie zmienial jeszcze zabkow ma juz 2 zmienione i to 2 przednie.