Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

aisaK napisał(a):
Widziałyście? Org. niemiecka znalazła dom dla Demo!
No i cos się może i dla Gonzo szykuje...

Gdzie to mozna zobaczyc?

Ja nie dam rady do Krakowa.....dla mnie to drugi koniec Polski.
Beata

Posted

do pana Adama mam kontakt na gg od Oleny, kiedyś był plan, że ja tą stronę przejmę a potem pojawił się Maciek i zrobił drugą. mogę go zapytać tylko o co?
ten dobuś drobinka jest 32 kg to malutko :) a wygląda bardzo ładnie czyli poprostu drobna budowa!
kusicie tym Krakowem jak czort a ja już sobie cały dzionek zagospodarowałam :( kurczę gdybym wiedziała ciut wczesniej...

Posted

dzodzo napisał(a):
no to przyznam się jeszcze ze pisalam magisterke o krakowie:cool3:

:lol: :lol: :lol: no w tej sytuacji to musowo trzeba znac krakow, wstyd by byl i :evil_lol: gdybys nie znala.

Posted

dzodzo napisał(a):
wg tego co na stroncce-ostatni raz byla aktualizowana 1 sierpnia a mamy 28
straonka prowadzona przez pana Adama przynajmniej jest na bieżaco-na poza tym,ze zdjęcie dobermana Borysa jest przy trzech kolejnych psach..:)

Będzie dziś zaktualizowana ;)

ps. możemy powoli zapełniać dodatkowe działy

Posted

Dostalam info od wl, ze Kaza ma juz mowy dom.

[quote name='BeataJ']W Gdansku jest do oddania 2 letani dobermanka KAZA. Suczka jest wychowana z dzieckiem, grzeczna. Do oddania z powodu wyjazdu wlasciciela. W czwartek jade sie spotkac z wl i suczka, to bede miala wiecej szczegolow. Wtedy damy ja tez na stronke nasza.

Beata

Posted

Odnosnie Klarneta to mamy dla niego 3 woki karmy po 15kg kazda. Wiec na dzis nie moge dla niego zrobic :-(

Ile za dzien w platnym DT moglibysmy placic? Moze na allegro dac info, ze dom tymczasowy nawet poszukiwany? Niekoniecznie staly.

Beata

Posted

Ten szczeniaczek z gdynskiego schroniska dzis pojechal do Olenki. Najpewniej w sobote trafi do domku, na razie bedzie to jego dom tymczasowy. Tu kazdy tydzien jest wazny, malec musi jak najszybciej byc dobrze karmiony + witaminki. Jest sliczniutki, kochaniutki, wesoly...tylko chudy :-(

Dziekuje Sandrze, ktora przywiozal mi go do Tczewa, ze mna pojechal do Bydgoszcz, tam znow przesiadka i w sumie powinien dojezzdac juz do Olenki.

Mam nadzieje, ze jego nowy opiekun bedzie nam zdawal relacje co u maluszka slychac, bo inaczej :mad: :-)

Kilka fotek.

Juz w samochodzi - grzeczny bardzo cala droge

Smacznie sobie spal

Chudziutka dupeczka :-(

Te jego waskiki sa krotkie bardzo, ja juz nie pamietam szczeniak takie ma czy mu ktos skrocil faktycznie?

Beata

Posted

dziołszki... Karusiap do mnie pisała na pw w sprawie Oleny :(
niestety ja mam taki problem, ze nie mam co z młodym zrobić .. no i nie wiadomo jak z moim samopoczuciem :(
Bo to cholerna niewiadoma....
ten brzuchol mi płata rózne figle :P

Posted

Ulaa napisał(a):
a na tej stronie nie ma mojej Sońci w nowyn domu :-(:mad:
już nikt o niej nie pamięta :shake:

Uleńko, wybacz, widocznie nie miałam jej zdjęć. Jesli możesz, proszę, wyslij do Macka zdjęcie Sońki i napisz, że ona ma juz domek-Ciebie:loveu:

Słuchajcie, ja tez nie dam rady pojechac do Krakowa. pogoda średnia, Julia zaziębiona, mały ma dopiero 3 tygodnie. Spotkamy się jeszcze...:placz:

Posted

[quote name='BeataJ']Jest kolejna dobka 5 letnia z papierami do oddania:shake:
Czekam na foty i wiecej szczegolow.

Beata

Juz mam odzew, suczka nadal do adopcji. Pan pisze o niej tak.
Zora mieszka w domu w Raszynie pod Warszawą. Ma 5 lat, ale wciąż lubi się bawić i ma wesołe usposobienie.
Zna podstawowe komendy i kilka nietypowych. Uwielbia aportować. Płoszenie kuropatw i gonitwa za zającem, to też świetna rozrywka.
Jest spokojnym psem jak na dobermana. Bardzo lubi towarzystwo ludzi. Ignoruje rowerzystów i nie biega za samochodami. Ze względu na hollywoodzką reklamę nie walą do mnie tłumy rodziców z małymi dziećmi, jednak dwie zaprzyjaźnione pary pozwalają, aby Zora biegała koło ich pociech (dwu i czterolatek) bez kagańca. Suka generalnie ignorowała je, ale raczej odsuwała się, gdy były zbyt namolne. Raczej nie będzie stała jak retriever i nie da wbić sobie palca w oko.
Od szczeniaka chowała się z kotami i lubi je, ale poza domem gania za tymi, których nie zna. Ze względu na sporadyczne kontakty z innymi psami (właściciele chronią swoje pieski przed groźnym dobermanem) od jakiegoś czasu Zora reaguje szczekaniem, ale wczoraj poznała rotweilera i po 10 min. uspokoiła się.
Jest posłuszna, zawsze przybiega na zawołanie (z wyjątkiem pogoni za zającem), ciągnie smycz zwłaszcza idąc w kierunku na spacer. Na spacerach biega luzem bez kagańca, ale zniesie go w razie potrzeby.
Sucha karma jest jej podstawowym pożywieniem. Mięsa nie dostaje, czasami wołowe kości. Uwielbia surową marchew, kiszone ogórki, ostatnio zasmakowała w świeżych, rzodkiewkę, kalarepę, zrywa z krzaków maliny, jeżyny i jagody. Nie ma kłopotów z podawaniem tabletek – połknie je jako nagrodę za zrobienie np.: siadu.

WARSZAWIACY - CZY KTOS MOZE SIE SPOTKAC Z TYM PANEM, POZNAC SUCZKE?

Beata