Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ja mogę im wystawic allegro-tylko potrzebuje namiary na kogoś kto będzie kontaktem-i krótki opis każdego dobcia, zebym wiedziała co napisac w tresci aukcji.
fotki są na wątku to sobie sciagne
jak mogę w ten sposób pomóc to chętnie to zrobię:)

Posted

[quote name='basiaap']Dziewczyny, nie znam Waszego wątku, przyznaję, nie mam czasu poczytać:-(
więc jeśli wklejając tu tego linka strzelam jak kulą w płot, wybaczcie proszę
ale chciałam tylko Wam pokazać tego psiuta
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77303

fotki nowe wstawię po południu
trochę załamana jestem po dzisiejszej wizycie w tym schronie (okolice Poznania) i tak próbuję gdzie mogę go pokazać, bo się boję trochę o tego psa.
Kastrację jakby co załatwimy.
na pewno dziewczyny dodadza go na nasza dobermania strone

Posted

[quote name='dzodzo']ja mogę im wystawic allegro-tylko potrzebuje namiary na kogoś kto będzie kontaktem-i krótki opis każdego dobcia, zebym wiedziała co napisac w tresci aukcji.
fotki są na wątku to sobie sciagne
jak mogę w ten sposób pomóc to chętnie to zrobię:)

Bardzo dziękuję. Namiary podaj na mnie tel 693633211 mail psy-olsztyn@o2.pl
Teksty zaraz napiszę.

Posted

Jakoś dzisiaj nie mogę napisać nic Fajnego. Mam pustke w głowie. Narazie to są krótkie opisy chłopaków.

Lucky został znaleziony w lesie. Jego poprzedni właściciel przywiązał go kablem do drzewa i pozostawił na pewną śmierć. Pies miał szczęście i został znaleziony przez leśniczego w czasie obchodu. Lucky jest bardzo towarzyski i przyjazny. W stosunku do ludzi nie wykazuje żadnej agresji. Pies jest bardzo posłuszny, zna podstawowe komendy takie jak siad, zostań, waruj, podaj łapę. Jak każdy doberman jest bardzo energiczny i skory do zabawy. Uwielbia aportowanie. Lucky szuka kochającego domu, w którym będzie mógł poczuć się bezpieczny. Ma ok. 3 lat. Jest wykastrowany.

Bruno został porzucony w lesie niedaleko schroniska. Jest bardzo zadbany i ma lekką nadwagę. Bruno jest strasznie spragniony kontaktu z ludźmi. Gdy tylko ma okazję domaga się głaskania i pieszczot. Pies wymaga doświadczonego opiekuna, ponieważ jest bardzo niesforny w zabawie zdarza mu się podgryzać ręce.. Zna podstawowe komendy : siad i leżeć. Ma ok. 2 lat. Jest wykastrowany.

Posted

wystarczy tyle-troszke dopisze i będzie ok.
zaraz jade sprawdzic domek dla jednego z naszych chlopaków-ale po poludniu na spokojnie wystawię aukcje obu psiakom

Posted

Takie wiesci dostalam z mieleckiego schroniska....postaram sie jak najszybciej ustalic, ktory to dobus wrocil po adopcji.

Temat: wieści
Od: mtoz@neostrada.pl
Data: So Sierpnia 25 2007, 7:59 pm
Do: mielec@bezdomne.com

Pani Agnieszko kotki czarnej długowłosej oraz dzieci już niema poszły do adopcji.
Wilczurka oraz dziecko od wnykowatej wysterylizowane. [SIZE="5"]Powrócił do mnie doberman
adoptowany w 2005 roku. Jutro postaramy sie zrobić mu zdjęcia.
Pozdrawiam serdecznie. Aha na nosówkę zaszczepiliśmy już 316 psów.

Posted

Mamy dwie stronki, ponieważ jedną prowadzi Maciek i tak miało byc docelowo, ale Pan Adam (ten, który pierwszy to zaczął) robi to z zamiłowaniem i chce dalej prowadzić to chyba nam nie przeszkadza, o ile obie sa aktualne, bo jak wysyłałam do Maćka zdjęcia z opisem to poprostu to samo wysyłałam do Adama i już.
Śliczny film...

Posted

W Gdansku jest do oddania 2 letani dobermanka KAZA. Suczka jest wychowana z dzieckiem, grzeczna. Do oddania z powodu wyjazdu wlasciciela. W czwartek jade sie spotkac z wl i suczka, to bede miala wiecej szczegolow. Wtedy damy ja tez na stronke nasza.

Beata

Posted

no i jest jeszcze w szczecinie-3 latka.......

"Od paru miesiecy w naszym szczecinskim schronisku mieszka Debi- 3 letnia dobermanka. Jest lagodnym, wesolym psiakiem, lgnie do krat jak widzi czlowieka. Ma niekopiowane uszy i kopiowany ogon. Jest po sterylizacji. Niestety do jej boksu dolaczyl agresywny czarny owczarkowaty ktory zazdrosny nie pozwala zblizac sie do krat i pogania swoich kompanow... w tym Debi. Nie ma lekko... czy znajdzie sie jakis odpowiedzialny domek?"

Posted

Brakuje mi słów :(:(:(
Codziennie kolejne nowe pieski! Co za świat! Czasami sądze, że nasza praca jest na marne, bo jak wyadoptujemy 3 to 5 dochodzi :(

Posted

Niestety, kolejny :-(

Pies wabi sie Neron, ma lagodne usposobienie, jest ulozony, przeszedl roczne szkolenie na posluszenstwo. Nie jest agresywny lubi dzieci. Aktualnie wychowuje sie przy nim pol roczne dziecko. Pies ma 5 lat.
Do oddania z podowu silnej alergii dziecka. Aktualnie zjaduje sie w Olesnicy ok 30km od Wroclawia.

Jutro postaram sie zadzwonic do wl i wypytac o psa, zapytam tez czy chce abysmy go dawali na nasze stronki.

Beata