Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Moriaaa']Dziewczyny..sporo domków się posypało na Kiarę...wybieramy tylko jeden.

Mam dom między Katowicami i Krakowem..dla mnie bomba...chcieliby młodą dobkę. Dajcie mi tu propozycje..może się uda upiec dwie pieczenie na jednym ogniu ;)
Moria:

więcej ifnormacji potrzebuje o tej suni z krawatem oraz bezłapce :placz:

A tu masz młode sunie (ale nie 10-miesięczne)

1. Doksa trafiła do naszego Schroniska ze wsi Borki Łęczyckie, gdzie błąkała się od dłuższego czasu.Sunia jest bardzo miła i przyjacielska, nie żywi agresji do ludzi oraz zwierząt.Sunia prawdopodobnie była w domku, ponieważ jest nauczona czystości. kontakt: Schronisko dla bezdomnych zwierząt
99-100 Łęczyca ul. Staromiejska
tel. 604 229 186

2.

Sunia ma ok 2-u lat, jeżeli nie jest wysterylizowana to napewno będzie bo schronisko w Tychach nie wydaje niesterylizowanych suczek.
Na pewno jest odrobaczona i zaszczepiona przeciwko wściekliźnie, jeżeli jest dłużej to może być szczepiona i przeciw innym chorobom.
Jej nr to 2297. Z charakteru jest podobno trochę "uszczypliwa"

Posted

[quote name='Moriaaa']Młodziutka "dobka" z białym krawacikiem i ogonkiem..bardzo cierpi w schronie..jest naprawdę bardzo dobkowata..tylko ten krawacik nie ten tego:/

Moria a nie macie tej suni u siebie na stronce?

Posted

Nowa dobeczka,właściciel zostawił ją u sąsiadów, wyjechał za granicę i już nie wrócił:sad: Ma 8 miesięcy. Mieszka w Andrychowie (czyli nie tak daleko Krakowa i Katowic;) ) Zdjęcia nie najlepsze, bo robione chyba z telefonu. aisaK jeśli nadawałaby się dla tych ludzi, to byłoby super, a jak nie, to proszę wstaw ją na Nadzieję Dobermana. Namiary na mnie jak przy Lenie.

Posted

Co do dobki z krawatem..Maju nie ma jej na naszej stronie..na naszej stronie jest Kiara.

Sunia nie ma roku, bardzo grzeczna, szczeniak jeszcze. Z psami oki, z kotami nie wiem bo nie da się sprawdzić..z dziećmi też nie wiem. Ale generalnie to spokojna, bardzo ufna, spragniona pieszczot sunieczka.

Posted

Mała poprawka co do tej suczki powyżej - teraz dopiero dokładnie porozmawiałam z osobami, które się nią zajęły, wcześniej to było przez pośrednika, któremu pomyliło się z innym psem - wilczurem.. Suczkę wyrzucono z samochodu pod lasem, niedaleko tych ludzi, gdzie teraz jest. Wpadła im do ogrodu, i tak została. Oni nie mogą jej zatrzymać, i w miarę szybko muszą oddać. Nazwali ją Mija. Mieszka w Wadowicach. Jest u nich od tygodnia. Jest łagodna, żadnej agresji, bardzo kochana:-)

Posted

[quote name='Dea']Nowa dobeczka,właściciel zostawił ją u sąsiadów, wyjechał za granicę i już nie wrócił:sad: Ma 8 miesięcy. Mieszka w Andrychowie (czyli nie tak daleko Krakowa i Katowic;) ) Zdjęcia nie najlepsze, bo robione chyba z telefonu. aisaK jeśli nadawałaby się dla tych ludzi, to byłoby super, a jak nie, to proszę wstaw ją na Nadzieję Dobermana. Namiary na mnie jak przy Lenie.

Chyba mam dla niej domek pod Krakowem:)
Właśnie czekam na telefon...Pan niedawno stracił dobka.
Na kogo podać kontakt? Pani się chce skontaktować i ustalić wszystko:)

Posted

Ale byłoby cudownie!!! Nawet do Krakowa mam osobę, która by ją dowiozła, jeśli ci ludzie nie daliby rady, choć Wadowice niedaleko:lol: Moriaaa domek już sprawdzony pewnie? Napiszę ci na pw numer telefonu do osoby, która mi o niej powiedziała, i która w razie czego zawiozłaby ją do Krakowa:multi:

Posted

Chyba tak, dzisiaj o 19-tej spotkanie:razz: :multi: Chociaż Lenę jak dałam na Nadzieję to w ciągu tygodnia znalazła dom:lol: i teraz jej pani mi pisze "uwielbiamy się ze wzajemnością":loveu: A ten pan to ksiądz, rozmawiałam z nim właśnie, ma działkę prawie 1 hektar, ogrodzoną, mała mogłaby biegać ile chce. Miał całe życie dobki, szuka przyjaciela, ostani dobek był adoptowany (zabrany ludziom z łańcucha), ale niestety miał go tylko 3 miesiące. Rak nerek...operował go, ale weterynarze nie dali rady. Zgadza się na sterylizację (chociaż chwilę było milczenie, no cóż ksiądz...;) ) i na kontrolę poadopcyjną. Trzymajcie kciuki za wieczór:p

Posted

Takie młode, zwłaszcza sunie to szybko znajdują domki, ja jej w takim razie nie wstawiam na nadzieje dobermana, przynajmniej narazie, czekam na wiesci.

Trzymamy kciuki!

Posted

hmm nie wiem jak do kotków, sprawdze przy następnej wizycie. A co do sierści.. to ja sie od razu przyznaje że nie wiem bo niestety nie znam sie tak dobrze na dobermanach jak wszyscy tutaj :oops:

Posted

Szkoda, że Ronię nie można przygotowac do wyjazdu do Niemiec, bo jest miejsce po Belli na 8 lipca...No,ale to krótko, przykro!

A tu nowy doberman:
Nero
Miasto: Września
Link: -
Status: Szuka domu!
Pies wychowywany był z dziećmi, jest łagodny, miły i energiczny. Musi być oddany z powodu alergii najmłodszego dziecka.
Jest zdrowy- zaszczepiony i odrobaczony.
ur. 29.11.2003r.
Kontakt:
Olena,
tel: 502 648 268
e-mail: aleksandrinka@interia.pl

Posted

Melduję, że suczka z Wadowic pojechała do nowego domu!!!:multi: Jutro będę wiedziała więcej, to napiszę. Kurcze, a na Ronię miałam chętną, ale napisałam jej, że chyba już nie będzie aktualna (ktoś się nią interesował podobno) i ta osoba w poniedziałek zaadoptowała już dobka (nie wiem skąd):-(