majafaja Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 ehh.... nie dobrze... no to co robimy z małym? Quote
mirka-ela Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 Poniewaz trzeba zapłacic opłate adopcyjna w przypadku adopcji, deklaruje ze ja opłace, gdyby Bingo był zabierany. Niestety, tylko tyle moge zrobic no i ewentualnie dowiezc go na stacje, bo schron od stacji daleko. Quote
majafaja Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 nie rozumiem... taki maluch słodki i jeszcze w schronie siedzi? Quote
Justa74 Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 AisaK, tu na stronie Nadziei chyba nikt nie pisal o tych dwóch dobkach z Warszawy? Czy to jest tak, że kto inny zajmuje sie okolicamy Warszawy, a kto inny resztą Polski? Quote
aisaK Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Były tu, Justa, zaraz poszukam na której stronie, ale niestety nie mamy kasy aby je ratować... Zawsze chodzi o kasę... :(:(:( Tu jest u nas info: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=35110&page=278 Wszystkim nie jesteśmy w stanie pomóc...mamy ograniczone możliwości i środki. Staramy się jak możemy :(:(:( Quote
Dobermania Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 O, Jezu, ja już nie mogę wchodzić na ten wątek :placz: :placz: :placz: Kilka stron zaległości i wyć mi się chce :placz: :placz: :placz: Ja bym te wszystkie ścierwa, które porzucają psy za....ła :placz: :placz: :placz: Cop z tymi z W-wy, to ten Klarnet i drugi? Może uzbieramy na hotel?, ja mam rzeczy na aukcję... Jest hotel w Miedzeszynie prowadzony przez wetkę, mogłabym je wówczas odwiedzać co najmniej co drugi dzień, tylko nie dam rady 40 zł (20 za psa) dziennie wyłożyć :placz: :placz: :placz: Quote
Dobermania Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Justa74 napisał(a):"Mieszkasz w Warce, tak? Tej 50 km od Warszawy? Jest mozliwosc abyscie do Warszawy podjechali? Wtedy mysle, ze ktos z dobermaniakow sie z Toba spotka." Dokładnie, nawet w tą sobotę miałam zamiar (jak nic się nie zmieni) podjechać na Paluch... Może ktoś się też wybiera? Justyno, piszę Ci PW. Ja jestem z Warszawy, mam dobka z Palucha, którego układałam sama (był bojaźliwy i nieco agresywny) - z nieśmiałego dzikusa przerobiłam go na słodką trąbę. Możemy się umówić, obejrzysz mojego dobka, pogadamy, pojechać na Paluch z Tobą mogę, ale wierz mi, JESLI TO PIERWSZY DOBERMAN - WEŹ RICZA! Na aluchu dobki są bardzo, bardzo zaniedbane, także pod względem psychicznym, nie ma też możliwości sprawdzenia, jak reagują na koty czy dzieci. Aaa, własnie! Kota też mam, który był pierwszy - nauczyłam Lachsa (dobka), że "nasz" kot jest nietykalny. Ale co racja, to racja, na spacerze gania wszystko - ptaki, wiewiórki, koty. Ricz jest boski, spokojny, już ułożony - to lepsze niż taka loteria paluchowa - na jego miejsce mogłybyśmy wziąć właśnie bidę stamtąd. Quote
daga_27 Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 u mnie jest jeszcze Cyran. super do dzieci i do domowego kota:p tyle, ze to pies 7-letni. moze na poczatek taki bylby najlepszy:cool3: Quote
Dobermania Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Ooo, to, to, to, to!!! Siedmiolatek - bdb. wyjście. Już nie tak ruchliwy i żywy, spokojniejszy, z pobłazliwą obojętnością zniesie zaczepki kilkulatka, a skoro i kota toleruje - to byłby idealny. Justyno, jak będziesz, to napisz, jak tam podejmowanie decyzji, co mąż na to? Quote
daga_27 Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 tutaj jest jego watek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=54036&page=19 Quote
Justa74 Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 No właśnie też go znalazłam - Daga, Cyran z wyglądu to po prostu ideał dobermana.... aż dech zapiera, jak się go ogląda, tylko co mój mąż na 7 letniego psa????Jak on uznaje wychowanie psa tylko od szczeniaka???? Dziś wieczorem (właściwie wróci w nocy) z nim pogadam, powiem mu, że rzeczywiście pies ze schroniska to nie najlepszy pomysł, a taki z domu tymczasowego to zupełnie inna bajka. Chciałabym adoptować takiego dobka, który podbije serce mojego mężusia i wtedy sam zaproponuje, żebyśmy wzięli drugiego do towarzystwa (niezły plan :evil_lol: ) Quote
dzodzo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Justa -moja dobka ze schroniska ma wlasnie ok.6-7 lat i lepiej ułozonego psa w zyciu nie mialam:evil_lol: zna komendy, reaguje na polecenia"zostań", "na miejsce", "nie wchodź" , "fuj", wszystkie podstawowe polecenia-nawet nie ruszy kociej miski jak powiem ze nie wolno, chociaz stoi jej pod nosem.Moje dotychczasowe psy, ktore mialam od szczeniaka tak posłuszne niestety nie byly i to tylko wina mojego braku konsekwencji a tu ktos za mnie odwalił robote... Quote
Dobermania Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Dzodzo, ale zgodzisz się chyba, że ułożony doberman to w schroniskach rzadkość... A Justa nie miała nigdy dobermana, dlatego proponujemy jej Ricza. Ja też mam dobka ze schroniska, wzięłam go już jako starego psa, ułożony był, ale i tak bojaźliwy i czasem agresywny - dlatego lepiej nie decydować się na loterię, zwłaszcza, że Justa ma dwójkę małych dzieci, tylko wziąć sprawdzonego psa. Quote
dzodzo Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 jasne dobermania,masz rację, ale mysle ze wlasnie mlode psy w schronach sa często nieułozone i dlatego zostaly oddane bo ktoś nie dal sobie rady z wychowaniem psa, bo to przeroslo jego mozliwosci.Jak ktos mial psa w domu 7 lat to na ogól czegos go nauczyl.A pozbyl sie go , bo pies się zestarzal.Więc pozbywa sie problemu...A za Riczem jestem jak najbardziej bo to psiak w którym nie ma cienia agresji,takie słodkie ciele. a Cyran jest jak najbardziej sprawdzony;)mieszka z dwójka malych dzieci, kotem i innymi psami wiec to tez jakas gwarancja. Quote
Dobermania Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 taaak, słodkie cielaki o wyglądzie wzbudzającym respekt są boskie :loveu: Quote
BeataJ Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 daga_27 napisał(a):i jest posluszny bardzo:cool3: I byl szkolony, przynajmniej PT mial robione najpewniej. Beata Quote
Dobermania Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Ooo. I oddali psa po tylu latach, po odchowaniu, szkoleniu;/? :x:x:x:x Quote
Karilka Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Dobermania... wiesz starszy już zapewne nie nadaje sie na reproduktora... ehhh: http://animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=9012 Quote
aisaK Posted March 29, 2007 Posted March 29, 2007 Mamy kolejną dobermankę: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56452 :-(:-(:-( Dzisiaj gdy brałam mele pręguske do siebie na tymczas, dowiedziałam się od koleżanki, że jest PILNIE do oddania dobermanka, 5 letnia Sara, z rodowodem. Zmarł jej właściciel i rodzina nie chce się nia opiekować. Sara jest wychowana w domu, nauczona czystości, nieagresywna do ludzi i innych psów ale NIE LUBI KOTÓW. jezeli nie znajdziemy jej domu to trafi do schronu :-( Jest niewysterylizowana. Czy ktos może ja dac na dobki? Zdjęc niestety na razie nie mam. Nie moge sie ruszyć z domu z wiadomych względów , więc zdjęcia beda w przyszłym tygodniu. Quote
BeataJ Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 aisaK napisał(a):Czy ktos może ja dac na dobki? Oczywisice juz daje. Beata Quote
daga_27 Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 o ludu :-( i co teraz robimy? jaki to kaseczek dla rozmnazaczy:angryy: chyba trzeba ja zabierac jak najszybciej. Quote
aisaK Posted March 30, 2007 Posted March 30, 2007 Beatko: tylko gdzie? Ja bym ją zabrała, ale jak mi zje dziecko albo psa? Quote
BeataJ Posted March 30, 2007 Author Posted March 30, 2007 aisaK napisał(a):Beatko: tylko gdzie? Ja bym ją zabrała, ale jak mi zje dziecko albo psa? Dalam juz info na naszed dobkowe fora. W poniedzialek moze beda foty i info nt rodowodu suczki. To pomoze znalezc jej domek. Beata Quote
Recommended Posts