Klementynkaa Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 a czy są w stanie karmę dac chociaz na pierwszy miesiac? Quote
Krawaciorek Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 dzięki Klementynkaa jak coś bedzie potrzeba to się kontaktuj :D całą akcją zajmuje się Dorota :) Quote
Ania_i_Kropka Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Wątek Leili z Olsztyna: http://www.dogomania.pl/forum/f28/leila-cudowna-sunia-w-typie-dobermana-juz-tyle-przeszla-czy-ktos-ja-pokocha-147994/ Quote
BeataJ Posted October 6, 2009 Author Posted October 6, 2009 Ania i Kropka napisz co u tej dobermanki, ktora wziela Twoja znajoma odemnie, pamietasz? Beata Quote
sonikowa Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Kochane, jets ta dobka u mojej sąsiadki, i jak wypali tymczas, bedziemy potrzebować wsparcia na transport do Poznania. Mnie samą to niestety przerasta. http://www.dogomania.pl/forum/f28/dobka-z-lasu-tulala-sie-2-m-ce-teraz-szuka-domu-148087/index2.html#post13104067 Quote
BeataJ Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 Krawaciorek napisał(a):BARDZO PILNA POMOC dzwoniła do mnie przed chwila Dorota z Emiru, ze w grodzisku Mazowieckim na opuszczonej posesji są dwa psiaki.. facet odwiedza swoją działkę od czasu do czasu i bije te psiaki jeden to dog a drugi to Doberman (sunia) Wiemy jak to sie skonczylo? Gdzie sa psiaki? Quote
Ania_i_Kropka Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 [quote name='BeataJ']Ania i Kropka napisz co u tej dobermanki, ktora wziela Twoja znajoma odemnie, pamietasz? Beata [FONT=Verdana][/FONT] [FONT=Verdana]Oczywiście, że pamiętam. Keja to najcudowniejsza dobermana jaką w życiu spotkałam.:loveu::loveu: [/FONT] [FONT=Verdana]U dziewczyny wszystko dobrze. Niedawno przeprowadziła się z bloku do domu z ogrodem. Jest super psinką, która kocha wszystkich. Bardzo zaprzyjaźniła się z kotami Eli. Jak wrócę z urlopu macierzyńskiego do pracy to poproszę Elę o nowe zdjęcia[/FONT] Quote
BeataJ Posted October 7, 2009 Author Posted October 7, 2009 [quote name='Ania_i_Kropka'] [FONT=Verdana]Jak wrócę z urlopu macierzyńskiego do pracy to poproszę Elę o nowe zdjęcia[/FONT] Gratulacje! Rychlo w czas ale zawsze :-) Czekam na foty zatem! Quote
sonikowa Posted October 7, 2009 Posted October 7, 2009 Ciotki, a ja raz jeszcze poproszę - brakuje mi na transport suni do dt i na szczepienia 65 zl... Quote
pinkmoon Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 Może dobkomaniaków zainteresuje taka genialna krzyżówka - połączenie budowy dobermana z umaszczeniem pointera. Coś dla konesera i miłośnika ciekawych mixów :loveu: cudowny pies tylko domu brak... Ojek ze schroniska koło Wejherowa (pomorskie) http://www.dogomania.pl/forum/f1165/milosc-nie-od-pierwszego-wejrzenia-za-jaka-wielka-ojek-z-dabrowki-148518/#post13131076 Quote
Asior Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 DOBEK W PILNEJ POTRZEBIE!!!!! http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyniszczony-choroba-wychudzony-doberman-pilnie-szuka-domu-tymczasowego-pomocy-149206/ Quote
Ciencienia Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 No i kolejna bida: http://www.dogomania.pl/forum/f28/sliczna-dobeczka-znaleziona-na-skraju-lasu-w-ten-ziab-148921/?highlight=doberman Quote
Ciencienia Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 Nie wiem co się dzieje, ale nie mogę wejśc na wątek tego Dobka co ma raka kości. A do tego nie wiem czy to ten który jest na górze, na zdjęciach czy jakiś inny? Mam problem z netem, niestety Quote
magda z. Posted October 20, 2009 Posted October 20, 2009 BeataJ-masz zapchaną skrzynkę i nie mogę wysłać odpowiedzi;) Quote
BeataJ Posted October 20, 2009 Author Posted October 20, 2009 magda juz jest OK! wyslij raz jeszcze prosze Quote
Dea Posted October 23, 2009 Posted October 23, 2009 W cieszyńskim schronie mamy ładnego dobeczka. Pies, czarny podpalany, około 5 letni, kopiowany. Dogaduje się z innymi psami, suki uwielbia, koty toleruje. W stosunku do ludzi łagodny. Foty poszły do aisak. Jest tez na stronie schronu www.schronisko.cieszyn.pl Nadałam mu na imię Reno. Quote
lolka Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 jest niestety kolejny doberman na wydaniu........bardzo piękny, 5letni, zdrowy i wyjątkowo mocnej budowy niestety jego wadą jest notoryczne polowanie i zagryzanie kotów jak i nieposłuszeństwo.....ucieka notorycznie i straszy ludzi(praktycznie co tydzień jest u nich policja )...........dzisiaj zagryzł kolejnego kota i ludzie powiedzieli....dość:-( widziałam go nie raz i powiem szczerze że jest strasznie rozpuszczony, jak szłam na spacer z sunią i trzymałam ją na rekach z obawy przed nim to przez pól drogi wisiał mi na plecach i gwałcił......wogóle nie jest karny i nie słucha właścicieli, choć prawdą jest, że jego wychowanie po prostu ich przerosło, nie sprostali wyzwaniu i jest tragedia pies jest wychowany z dzieciakiem, do ludzi łagodny......nie mieszka w domu tylko w ogrzewanej przybudówce przy stajni tak ,że nie wiem czy umie zachować się w mieszkaniu pies jest wykastrowany i trzy lata temu miał połamaną łapę, była śrubowana.....nie utyka jednak na dniach będę miała fotki Quote
pinkmoon Posted October 24, 2009 Posted October 24, 2009 Kolejny emeryt na wylocie :shake: [FONT=Verdana]Witam, pilnie poszukujemy nowego kochającego domu dla 11-letniego Josha. Jest to mieszanka Dobermana z Wyżłem. Pies jest ogromnym śpiochm i leniuchem. Przez większość dnia śpi. Będzie doskonałym towarzyszem i partnerm. Ma bardzo pokojowe nastawienie zarówno do ludzi jak i innych zwierząt. Nie szczeka. Uwielbia pieszczoty i wygłupy, to taka przesłodka ciapa Całe życie spędził w bloku więc nie nadaje się do trzymania na zewnątrz. Rok temu jego właścicielom urodziło się dzicko. Od momentu kiedy pojawiło się na świecie, pies stał się bardzo zazdrosny. Dotychczas był oczkiem w głowie i na nim skupiona była uwaga. Teraz jednak zaczął się bardzo dziwnie zachowywać i traktować nowego członka rodziny jak intruza, który zabrał mu całodobową uwagę właścicieli. Pies w tym wieku potrzebuje spokoju, swojego miejsca w domu i ciszy. Efektem tej sytaucji było to, że pies dotkliwie ugryzł syna w twarz. Właściciele rozpaczliwie szukają nowego domu, w którym będzie równie szczęśliwy co u nich. Byłby idealnym towarzyszem i doskonałym obrońcom domu dla małżeństwa lub osób samotnych w średnim wieku lub osób starszych. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171653 niestety nie ma zdjęć, nie wiem czy autorka będzie w ogóle kontynuować wątek... [/FONT] Quote
Madziek Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Domków szukają 2 dobkowate szczeniaki: mają ok. 9 tygodni, dwóch chłopców Vigo i Hubert. Ktoś przerzucił ich przez prawie 3- metrowy płot schroniska.... na szczęście chłopcom nic się nie stało. Quote
basia0607 Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 Mam w swoim przytulisku pieknego dobermana. Białe ząbki, wielki, dostojny, łagodny do ludzii zwierząt. Jest niestety przy budzie bo w boksach brak miejsc. Co będzie w zimie. . Mogłam go wydać juz kilka razy ale do boksów, więc odmówilam. Komu mogę wyslać jego fotki? Quote
Klementynkaa Posted November 2, 2009 Posted November 2, 2009 prześlij opis psa (imię, wiek, okoliczności pobytu w schronisku, osobę do kontaktu w jego sprawie) i zdjęcia na: kadeokirk@kadeokirk.com Quote
basia0607 Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Klementynka, wysyłam do Ciebie po raz 2 zdjęcia Parysa. Nie wracają więć powinny dojść. Quote
Klementynkaa Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 basia0607 napisał(a):Klementynka, wysyłam do Ciebie po raz 2 zdjęcia Parysa. Nie wracają więć powinny dojść. juz mam, z tego linka, który mi przesłałaś. Quote
basia0607 Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Klementynka , gdzie mogę zobaczyć mojego dobka ? jest gdzieś wystawiony do adopcji ? Quote
Recommended Posts