Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Krawaciorek napisał(a):
BARDZO PILNA POMOC

dzwoniła do mnie przed chwila Dorota z Emiru, ze w grodzisku Mazowieckim na opuszczonej posesji są dwa psiaki..
facet odwiedza swoją działkę od czasu do czasu i bije te psiaki
jeden to dog a drugi to Doberman (sunia)

Wiemy jak to sie skonczylo? Gdzie sa psiaki?

Posted

[quote name='BeataJ']Ania i Kropka napisz co u tej dobermanki, ktora wziela Twoja znajoma odemnie, pamietasz?

Beata
[FONT=Verdana][/FONT]
[FONT=Verdana]Oczywiście, że pamiętam. Keja to najcudowniejsza dobermana jaką w życiu spotkałam.:loveu::loveu: [/FONT]
[FONT=Verdana]U dziewczyny wszystko dobrze. Niedawno przeprowadziła się z bloku do domu z ogrodem. Jest super psinką, która kocha wszystkich. Bardzo zaprzyjaźniła się z kotami Eli. Jak wrócę z urlopu macierzyńskiego do pracy to poproszę Elę o nowe zdjęcia[/FONT]

Posted

[quote name='Ania_i_Kropka']
[FONT=Verdana]Jak wrócę z urlopu macierzyńskiego do pracy to poproszę Elę o nowe zdjęcia[/FONT]

Gratulacje! Rychlo w czas ale zawsze :-)
Czekam na foty zatem!

Posted

Nie wiem co się dzieje, ale nie mogę wejśc na wątek tego Dobka co ma raka kości. A do tego nie wiem czy to ten który jest na górze, na zdjęciach czy jakiś inny? Mam problem z netem, niestety

Posted

W cieszyńskim schronie mamy ładnego dobeczka. Pies, czarny podpalany, około 5 letni, kopiowany. Dogaduje się z innymi psami, suki uwielbia, koty toleruje. W stosunku do ludzi łagodny. Foty poszły do aisak. Jest tez na stronie schronu www.schronisko.cieszyn.pl Nadałam mu na imię Reno.

Posted

jest niestety kolejny doberman na wydaniu........bardzo piękny, 5letni, zdrowy i wyjątkowo mocnej budowy
niestety jego wadą jest notoryczne polowanie i zagryzanie kotów jak i nieposłuszeństwo.....ucieka notorycznie i straszy ludzi(praktycznie co tydzień jest u nich policja )...........dzisiaj zagryzł kolejnego kota i ludzie powiedzieli....dość:-(
widziałam go nie raz i powiem szczerze że jest strasznie rozpuszczony, jak szłam na spacer z sunią i trzymałam ją na rekach z obawy przed nim to przez pól drogi wisiał mi na plecach i gwałcił......wogóle nie jest karny i nie słucha właścicieli, choć prawdą jest, że jego wychowanie po prostu ich przerosło, nie sprostali wyzwaniu i jest tragedia

pies jest wychowany z dzieciakiem, do ludzi łagodny......nie mieszka w domu tylko w ogrzewanej przybudówce przy stajni tak ,że nie wiem czy umie zachować się w mieszkaniu

pies jest wykastrowany i trzy lata temu miał połamaną łapę, była śrubowana.....nie utyka jednak

na dniach będę miała fotki

Posted

Kolejny emeryt na wylocie :shake:

[FONT=Verdana]Witam,
pilnie poszukujemy nowego kochającego domu dla 11-letniego Josha. Jest to mieszanka Dobermana z Wyżłem. Pies jest ogromnym śpiochm i leniuchem. Przez większość dnia śpi. Będzie doskonałym towarzyszem i partnerm. Ma bardzo pokojowe nastawienie zarówno do ludzi jak i innych zwierząt. Nie szczeka. Uwielbia pieszczoty i wygłupy, to taka przesłodka ciapa Całe życie spędził w bloku więc nie nadaje się do trzymania na zewnątrz.
Rok temu jego właścicielom urodziło się dzicko.
Od momentu kiedy pojawiło się na świecie, pies stał się bardzo zazdrosny.
Dotychczas był oczkiem w głowie i na nim skupiona była uwaga. Teraz
jednak zaczął się bardzo dziwnie zachowywać i traktować nowego członka rodziny jak intruza, który zabrał mu całodobową uwagę właścicieli. Pies w tym wieku potrzebuje spokoju, swojego miejsca w domu i ciszy. Efektem tej sytaucji było to, że pies dotkliwie ugryzł syna w twarz.
Właściciele rozpaczliwie szukają nowego domu, w którym będzie równie szczęśliwy co u nich.
Byłby idealnym towarzyszem i doskonałym obrońcom domu dla małżeństwa lub osób samotnych w średnim wieku lub osób starszych.

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=171653

niestety nie ma zdjęć, nie wiem czy autorka będzie w ogóle kontynuować wątek...
[/FONT]

• 2 weeks later...
Posted

Domków szukają 2 dobkowate szczeniaki: mają ok. 9 tygodni, dwóch chłopców Vigo i Hubert. Ktoś przerzucił ich przez prawie 3- metrowy płot schroniska.... na szczęście chłopcom nic się nie stało.

Posted

Mam w swoim przytulisku pieknego dobermana. Białe ząbki, wielki, dostojny, łagodny do ludzii zwierząt. Jest niestety przy budzie bo w boksach brak miejsc. Co będzie w zimie. . Mogłam go wydać juz kilka razy ale do boksów, więc odmówilam.
Komu mogę wyslać jego fotki?