Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

do kolekcji niechcianych dobusiow mamy:
sunię ze śląska

http://www.dogomania.pl/forum/f1166/slask-mloda-dobermanka-szuka-domu-potrzebne-ogloszenia-140594/

W Schronisku Dla Bezdomnych Zwierząt od początku czerwca 2009r przebywa ok. 3 letnia sunia, doberman. Sunia jest żywiołowa i ciekawska. W stosunku do ludzi ufna i przyjacielska. Szuka odpowiedzialnego właściciela, który prowadzi aktywny tryb życia. Może mieszkac zarówno w bloku jak i domu z ogrodem.
Sunia jest zdrowa i zaszczepiona.

Kontakt:
E-mail: przygarnij_pieska@interia.pl
gg: 6314607
ma juz troche ogłoszen na portalach, dzis zrobilam jej allegro

Posted

i na marmurowej w łodzkim schronie czeka Kastor z nr 670
ma ok.5 lat
opis: Kastor jest bardzo spokojnym, łagodnym psem. Nie dominuje w boksie, a wręcz przeciwnie ustępuje pola swoim kolegom. Chciałby podejść do krat aby się przywitać z ludźmi, ale troszkę obawia się dominacji i zazdrości swoich kolegów. Kastor jest dostojnym, zrównoważonym psem. Być może ktoś go będzie szukał. Jeśli jednak byłoby inaczej będzie czekał na nowego kochającego Pana.

kontakt :

ul.Marmurowa 4
Łódź
tel.0/42 656 78 42
mail
schronisko@doskomp.lodz.pl

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

http://www.dogomania.pl/forum/f1155/osrodek-pomocy-dla-zwierzat-niechcianych-porzuconych-psy-do-adopcji-142281/

ARIA
wielkość: raczej drobna mix dobermanka
stan: kwarantanna

Zachowuje się jak typowy dobermaniasty szczeniak. Do ludzi bardzo łagodna, szaleje na widok nowych osób. Lubi się bawić miśkami, piłkami, patykami itp. Wymaga wychowania, jednak jest bardzo pojętna. Z radości skacze na człowieka przy wchodzeniu do bosku-spragniona kontaktu, spacerów, zabaw.

wiem, że i tak macie masę podopiecznych, byłabym wdzięczna o dodanie suni na stronę nadziei dobermana

Posted

dziś do schroniska w Ostrowii Mazowieckiej trafi ta sunia

została znaleziona w okolicy wsi Ostrykół Włościański, gm. Długosiodło, pow. wyszkowski, na poboczu drogi, wychudzona ale bez kleszczy wiec może niedługo sie bląkała. Zna kilka komend, jest inteligentna, ciekawska, ma duży kontakt z człowiekiem. Reaguje na NIE WOLNO. Do ludzi łagodna, nawet w wiekszym gronie. Akceptuje zwierzęta jednak jest dominująca a suczka tej pani bardzo uległa i dobka tak sobie ja ustawiła ze tamta chodzi bez mruknięcia po kątach.
ma ok. 2-3 lata

kontakt do mnie, podam ewentualnie namiary do Pani u któej jest sunia
505 216 181, pidzej88@tlen.pl

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='rotek_']http://www.dogomania.pl/forum/f1155/osrodek-pomocy-dla-zwierzat-niechcianych-porzuconych-psy-do-adopcji-142281/

ARIA
wielkość: raczej drobna mix dobermanka
stan: kwarantanna

Zachowuje się jak typowy dobermaniasty szczeniak. Do ludzi bardzo łagodna, szaleje na widok nowych osób. Lubi się bawić miśkami, piłkami, patykami itp. Wymaga wychowania, jednak jest bardzo pojętna. Z radości skacze na człowieka przy wchodzeniu do bosku-spragniona kontaktu, spacerów, zabaw.

wiem, że i tak macie masę podopiecznych, byłabym wdzięczna o dodanie suni na stronę nadziei dobermana

Aria jedzie wkrótce do nowego domu

Posted

Dostałam info, że w Chodzieży jest dobermanka, która wymaga natychmiastowej pomocy. Suka siedzi sama w domu, jest jedynie dokarmiana. Jej opiekunka trafiła do szpitala i najprawdopodobniej już z niego nie wyjdzie. Suka niedawano została adoptowana ze schroniska!

HELP dla suki!!!

Na gwałt DT lub hotel dla niej. Mam tel. do dziewczyny, która zna sprawę.

Posted

Ratunku! W lesie pod "miastem cudów" - Wąchockiem koczuje doberman!

Psiak pilnuje szczeniaczków ślepych wyrzuconych razem z matką !

Podobno pies ma spiłowane kły ....... Jutro do niego pojadę!!
Podobno jest lagodny i kocha towarzystwo ludzi!

U nas zapsienie totalne - nie mam gdzie go umieścić! Podobnie, jak kilku innych psów zgłaszanych tylko dzisiaj

Dodane:

Otrzymał imię Dragon, bo takie dla niego zaproponowała Pani, czekająca za nami w kolejce u weterynarza (mnie już brakuje pomysłów na imiona), choć ze smokiem to ma tyle tylko wspólnego, że jest spory, czarny i lśniący.

Jest przemiłym i zrównoważonym psem. Uwielbia ludzi, szczególnie mężczyzn i dzieci. Koczuje w lesie pod Wąchockiem, gdzie od kilku dni, dołączyła do niego suka, która powiła 8 szczeniąt. Dragon z niesamowitym oddaniem opiekuje się maluchami – grzeje je, „liczy”, wylizuje, jest wyraźnie niezadowolony, gdy człowiek za długo któregoś malucha trzyma na rękach. Przejmuje w takich momentach rolę matki, bo niestety matka szczeniąt jest niesamowicie płochliwa.
Dragon lubi jeździć samochodem. Jest niesamowicie cierpliwy, co dało się szczególnie zauważyć, przy okazji dzisiejszej wizyty u weterynarza. Całe badanie zniósł bez cienia sprzeciwu (bez kagańca), łącznie z pobieraniem wymazu z oka. Ma nieładny wyciek ropny z oczu, ale test na nosówkę okazał się, na szczęście, negatywny, więc pies został dzisiaj odrobaczony, odpchlony i zaszczepiony p/wirusówkom i wściekliźnie.
Lekarz ocenił jego wiek, mimo że ma bardzo zniszczone zęby, szczególnie kły, na niewiele więcej niż 3 lata, tak więc przypuszczalna data urodzenia wpisana w książeczkę to 19 maj 2006. Zniszczenia zębów są charakterystyczne dla gryzienia kości, ale raczej zabawy kamieniami lub – najbardziej prawdopodobne – walka z siatką, drutami itp.

Udało się nam ustalić kilka szczegółów, co do okresu przebywania w lesie Dragona i suczki She . Tak więc Dragon pojawił się tam pod koniec czerwca, ale to na pewno bardzo bystry pies i umiał się „ustawić” - o określonych godzinach przybywa do Wąchocka na karmienie, ale nie zostaje tam długo. Również wkradł się w serca pracowników pobliskiej firmy – jest tam regularnie dokarmiany, stąd też nie wygląda na psa zabiedzonego, wyrzuconego.

Posted

[quote name='oris']Rybka_39 jakiego psiaka poszukuja panswo ??
Jestem po rozmowie z potencjalnym domkiem:
Teoretycznie Państwo szukają dobka - chłopca ok. 2 lat. Mieszkanie w bloku w centrum Kielc. Bez doświadczenia z dobkami. Tyle się dowiedziałam, bo niestety kiepskie mieliśmy połączenie (Era u nas bardzo szwankuje ostatnio)
Podesłałam jednak Państwu Dragona i wzór umowy adopcyjnej. Na razie czekam ..............
Ale tak, czy siak, jestem w kontakcie z Państwem. W razie potrzeby zobowiązuję się do wizyty przedadopcyjnej (oczywiście o ktoregokolwiek dobka by chodziło ;))

a powyżej uzupełniłam informacje o Dragonie

A tu jest link do jego fotek

Doberman z Wąchocka - Zwierzęta > Psy - Fotosik.pl

Posted

[quote name='oris']fajnie ze dopisałaś te info o Dragonie bo powiem szczerze mialm wątpliwości czy to pies czy suka i czyje sa te male szczeniaki :)

Oj sorry, jeśli tak faktycznie niejasno było napisane, ale ostatnio wysyp psów porzucanych w lasach, szczeniaków wyrzucanych w torbach i np wieszanych na płotach, nas dorwał Te wakacje to ............. jedynie :crazyeye::crazyeye::crazyeye: 60 - 70 psów na dwie wolontariuszki i osoby nas wspomagające w liczbie ok. 5

[quote name='Rybka_39']Dzięki maja, fajnie, że się tym zajęłaś.;)
Mam niedosyt, bo niestety nie tak, jak chciałabym się zająć - mam opóźnienia w odpisywaniu na maile
Ale tak czy siak właśnie dorwałam się do maila i odpisałam, choć szczerze powiem, że nie bardzo wiedziałam, jak to "ugryźć", bo targały mną różne uczucia i żeby nie było - niekoniecznie negatywne, raczej strategiczne

Bo to miałby być pierwszy "Ich" doberman, ale nie ma być szczeniakiem i miał mieć do 2 lat, a dostaję takiego maila (skrót):
"wczoraj oglądalem tego dobermana bardzo uważnie, po zdjęciach widać, że piesek jest zadbany ma ładną sierść. jednak jak dla mnie jest już psem dorosłym. wolalbym młodszego psa poprostu z obawy przed reakcja dorosłego psa na nowe otoczenie. martwi mnie też fakt, że pies mugłby mnie nie zaakceptować. dziękuje za udostępnienie pełnych informacji o piesku"

Zaproponowałam po prostu spotkanie moje z Nimi w Kielcach, albo spotkamie nasze z Nimi i Dragonem, nie po to, żeby akurat jego adoptować, a po to żeby "się przymierzyć" do dobermana - jednego z "psów morderców", poznać rasę, porozmawiać po prostu i ........... znów czekam