Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

W naszym schronisku od kilku dni jest psiak w typie dobermana ma niecałe 6 miesięcy oddali go właściciele nie radzili sobie z nim w bloku :-( zobaczcie jaki ślicznuchy

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Klarneta komuś wydano w schronie. Nie wiem komu, jutro tam będę sprawdzę, może się dowiem co to za ludzie. Mam nadzieję, że dobrze trafił. Za to dostałam bardzo sympatyczną wiadomość na gg od osoby chcącej go adoptować. Może zdecyduje się na innego, napisałam do niej...

Posted

moze to ten sam pan, który pisał do mnie z aukcji Klarneta?

szkoda, ze tak go wydano, miejmy nadzieje ze dobrze, zdejmuje wobec tego aukcje i powodzenia chłopczyku;)

Posted

dzodzo napisał(a):
moze to ten sam pan, który pisał do mnie z aukcji Klarneta?

szkoda, ze tak go wydano, miejmy nadzieje ze dobrze, zdejmuje wobec tego aukcje i powodzenia chłopczyku;)

Pan tutaj z okolicy, ma już suczkę dobermankę podobno, więc na pewno tam podjadę wybijać z głowy ewentualne pomysły rozrodcze;). Dostałam adres i telefon, a w schronie go uprzedzono, że "pani z fundacji zwierzęcej" jeździ i sprawdza na wyrywki warunki życia psów. W przyszłym tygodniu się tam wybiorę.

Posted

Ta osoba która odezwała się na gg w sprawie Klarneta nadal jest zdecydowana zaadoptować dobka. Wklejam jej pierwsze wiadomości
Witam, poszukuję Dobcia "do pary" dla mojej suczki. Nie na rozród broń Boże.... suczka idzie do kastracji, tak samo jak Pani napisała, że Klarnet też pójdzie na zabieg. Moja Dobka ma około 6 lat... spokojna, nawet bojaźliwa... zabrana z paskudnego miejsca... (lepiej nie wspominać :( ) ! Jest spokojna, niekonfliktowa. Chcialabym przygarnac jeszcze jednego psiaka. Myslalam o wlasnie jakims bezdomnym Biedaku...! Psa koniecznie do domu (dom z ogrodem) żadne kojce, łańcuchy... mamy juz inne psy... ale to są futrzaki podwórkowe...! 2 biegają nocą po ogrodzie, na dzien maja kojce (nie klaustrofobiczne z budami) a kundelek i dobermanka biegaja, kiedy chca :) ! Mamy kilka psów, bo jakoś u nas zawsze lubieliśmy psy, stąd ich ilość :D ! Ale dla jeszcze jednego psiaka znalazloby się miejsce w domu...! Mieszkam pod Myślenicami, nie ma problemu z dojazdem po psiaka (jeśli wszystko byłoby OK -tzn... jeśli zostanę "zaakceptowana") Moge wysłać zdjęcia tak mojego mieszkania - jak i ogrodu + kojców i naszych innych psiaków.... Dodam jeszcze, że - Klarnet w razie problemów z innymi samczykami które mamy - nie musi mieć z nimi kontaktu - gdyż - jeden dzień spędza w kojcu, a stróżuje nocą, a drugi, to mały stary kundelek mojej mamy, (wykastrowany) który więcej czasu śpi w domu... ponadto chodzę z moją sunią codziennie do lasu, żeby się wybiegała... nie ma problemu brać dwóch psiaków - na wakacje wybieram miejsca takie, gdzie psiak jedzie ze mną... są to zwykle Bieszczady.... Pracuję w firmie rodzinnej przy domu ... zamieniam się często z mamuśką.... gdy trzeba psa wyprowadzić na spacer w ciągu dnia.... Mieszkam na osobnym pietrze - 2 pokoje.... więc jesteśmy tam tylko ja i mój pies... i mam nadzieję, że niedługo będziemy we trójkę. Moja suczka jest spokojna, uległa i bojaźliwa (nie wiem, co ją spotkało w przeszłości).... ale ogólnie widzę, że się uśmiecha, jak merda tym swoim kikutkiem, więc chyba nie jest źle...

Ciotki trzeba będzie szybko sprawdzić domek (zaraz zobaczę gdzie Myślenice) i wybrać ze trzy psy, prześlę jej na maila. Napisała dzisiaj, że może być starszy i chory, byle był nauczony czystości, bo będzie mieszkał w domu. I że chciałaby go zabrać w piątek, bo załatwi sobie parę dni wolnego żeby z nim być. Nooo! Którego jej polecić najpilniejszego?

Posted

a ktora to??:eviltong:

dziewczyny czy to nie jest p.Ewelina?ewentualnie Ewa?

z opisu kojarzy mi sie taka osoba,ktora obiecala byc DT dla "mojego" Hektora, w ostatnim momencie gdy poznala mnie i psa kontakt sie urwal...Ostatnio napisala,ze miala problemy ze zdrwoeim chyba...bardzo dlugo milczala.Mimo,ze po osobistym kontakcie mial isc tam Hektor,teraz na pewno tak nie bedzie.

Kobieta w porzadku,w domu nie bylam...ale ja sie zrazilam.

Posted

Dea napisał(a):
Ta osoba która odezwała się na gg w sprawie Klarneta nadal jest zdecydowana zaadoptować dobka. Wklejam jej pierwsze wiadomości
Witam, poszukuję Dobcia "do pary" dla mojej suczki. Nie na rozród broń Boże.... suczka idzie do kastracji, tak samo jak Pani napisała, że Klarnet też pójdzie na zabieg. Moja Dobka ma około 6 lat... spokojna, nawet bojaźliwa... zabrana z paskudnego miejsca... (lepiej nie wspominać :( ) ! Jest spokojna, niekonfliktowa. Chcialabym przygarnac jeszcze jednego psiaka. Myslalam o wlasnie jakims bezdomnym Biedaku...! Psa koniecznie do domu (dom z ogrodem) żadne kojce, łańcuchy... mamy juz inne psy... ale to są futrzaki podwórkowe...! 2 biegają nocą po ogrodzie, na dzien maja kojce (nie klaustrofobiczne z budami) a kundelek i dobermanka biegaja, kiedy chca :) ! Mamy kilka psów, bo jakoś u nas zawsze lubieliśmy psy, stąd ich ilość :D ! Ale dla jeszcze jednego psiaka znalazloby się miejsce w domu...! Mieszkam pod Myślenicami, nie ma problemu z dojazdem po psiaka (jeśli wszystko byłoby OK -tzn... jeśli zostanę "zaakceptowana") Moge wysłać zdjęcia tak mojego mieszkania - jak i ogrodu + kojców i naszych innych psiaków.... Dodam jeszcze, że - Klarnet w razie problemów z innymi samczykami które mamy - nie musi mieć z nimi kontaktu - gdyż - jeden dzień spędza w kojcu, a stróżuje nocą, a drugi, to mały stary kundelek mojej mamy, (wykastrowany) który więcej czasu śpi w domu... ponadto chodzę z moją sunią codziennie do lasu, żeby się wybiegała... nie ma problemu brać dwóch psiaków - na wakacje wybieram miejsca takie, gdzie psiak jedzie ze mną... są to zwykle Bieszczady.... Pracuję w firmie rodzinnej przy domu ... zamieniam się często z mamuśką.... gdy trzeba psa wyprowadzić na spacer w ciągu dnia.... Mieszkam na osobnym pietrze - 2 pokoje.... więc jesteśmy tam tylko ja i mój pies... i mam nadzieję, że niedługo będziemy we trójkę. Moja suczka jest spokojna, uległa i bojaźliwa (nie wiem, co ją spotkało w przeszłości).... ale ogólnie widzę, że się uśmiecha, jak merda tym swoim kikutkiem, więc chyba nie jest źle...

Ciotki trzeba będzie szybko sprawdzić domek (zaraz zobaczę gdzie Myślenice) i wybrać ze trzy psy, prześlę jej na maila. Napisała dzisiaj, że może być starszy i chory, byle był nauczony czystości, bo będzie mieszkał w domu. I że chciałaby go zabrać w piątek, bo załatwi sobie parę dni wolnego żeby z nim być. Nooo! Którego jej polecić najpilniejszego?

:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

ej uwazajecie .... ta sama osoba pisała ze chce dac dom Bendziemu !!!
porzuconemu sznaucerowi :roll::roll::roll::roll:

na 100% nawet zdan tych samych uzywa

Posted

[quote name='alvaro']W naszym schronisku od kilku dni jest psiak w typie dobermana ma niecałe 6 miesięcy oddali go właściciele nie radzili sobie z nim w bloku :-( zobaczcie jaki ślicznuchy

Na szczęście nieaktualne ma znalazł dom:loveu:

Posted

Wczoraj moj pupil pojechal do nowego domku. Zostal warszawiakiem ;)
Pan rano wyjechal z warszawy autem i przyjechal do Tczewa po Nelsona. Trzymajcie kciuki aby Nelson byl grzeczny i dogadal sie z nowa rodzinka. Wczesniej mieli dwa dobki z Palucha, dozyly u nich poznej starosci. Widzialam filmiki na komorce, Pan opowiadala jak o nie walczyli, jak je leczyli......

[quote name='BeataJ']

Posted

Gratulacje dla Nelsona-nastepny szczesciaz przed zima,oby wszystkie znalazly nowe domy.Wdzialam po Nikolasie jak bylismy wczoraj na dzialce ze lezac na trawie zaczynal sie trzasc z zimna a do domku za nic wiec szybko do samochodu i do cieplego poslanka.A ci panstwo z W-wy moze wyciagna jeszcze jednego np.z Palucha?Mieli dawniej dwa dobcie to moze znow???Trzymam kciuki za nastepne dobki.Gdybym ja mogla to wszystkie bym wziela ale,ale.Sprobuje znow podeslac troche grosza do Aisak.

Posted

Wiking - wielkie dzieki za wsparcie dla nas! Nicolas to ma szczecie....

A Ci Panstwo byli na Paluchu i wiecie co???? Pokazali im tylko dwa dobki, jakies starsze a wiemy, ze tam jest conajmniej 5 dobkow!!! Nikt nie byl w stanie NIC o tych dwoch powiedziec, nawet jak chcieliby adoptowac to uslyszeli, ze nie ma kierowniczki, ze oni nie wiedza....No koszmar!!!! Wczoraj ten Pan mowil mi, ze widzial jak prowadzili 3 dobki chwile temu jak oni weszli do jakiegos budynku ale ponoc te nie sa do adopcji.
CO SIE DZIEJE NA TYM PALUCHU!?!?!?! :angryy:

Posted

Nie powiem co sie tam dzieje, ale jest 5 dobermanów :placz:
I nie ma co z nimi zrobic!!!
Dobrze, że młodziak i nelson pojechali do nowego domku...
Szkoda, że nie wiedziałam wczesniej, że pan chce z palucha jakiegoś dobeczka, mam znajomą, która pomogła by w adopcji:shake:
Tam siedzą:
2663/05, samiec 6 lat
684/07, suka, 7-8 lat
3212/07, suka, 9 lat
318/08, samiec, 5-6 lat
544/08, suka, 8 lat
Tyle na razie wiem i wiecej sie pewnie nie dowiem, dopóki ich nie wyciągniemy :shake:
Mosi-a Ortis miał na 100% jechać? wiem o pomocy od Niemców, ale że ma na 100% jechać, nie wiedziałam.
I trzymajcie jutro kciuki za Nero z Tomaszowa Maz.
No i musze wam napisac, że dzieki naszej kochanej Zosi (Wiking) możemy ratować nasze dobermany! Nikolasek ma szczęście i my również, tak przy okazji! dziekujemy ci, Zosiu! Tylko dzieki takim ludziom możemy dalej to robić.:loveu:

Posted

Dostaje na komorke foty Nelsona, wczoraj przyszla z corcia nowych wlascicieli Nelsoan, dziewczynka ma z 7 lat chyba.
Na razie wszystko jest OK, mam nadzieje, ze tak zostanie i Nelson pokocha swoja nowa rodzinke.

Posted

Atos z Tczewa wczoraj dojechal szczesliwie do Poznania gdzie bedzie czekal na transport do Niemiec. Byl bardzo grzeczny w aucie.

MAGDA - OGROMNE PODZIEKOWANIA ZA POMOC W TRANSPORCIE!!!! FAJNIE, ZE MOZEMY NA CIEBIE LICZYC!!!!!
WIELKIE BRAWA TEZ DLA OLENKI, KTORA PO RAZ KOLEJNY DAJE NASZYM PODOPIECZNYM DT!