Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aga - Czakra napisał(a):
Simon - doberman, pies

Simon, ktory trafil do gdanskiego schronu na poczatku marca nadal czeka na nowy dom. Juz po operacji nie ma sladu, mieszka sobie teraz na wsi, biega caly czas, pokochal konie i krowy:loveu:, odprowadza je kazdego dnia na pastwisko.

Fotki z dzis

Posted

Wczoraj ze schroniska w Gdyni przywiozlam tego dobeczka. Niestety na razie moge mu tylko zafundowac schron w Tczewie...Ale tu ma osobny boks w ogrzewanym budynku no i mnie praktycznie kazdego dnia. Dzis bylismy pierwszy raz na spacerku. Widac, ze nie bardzo chce sie w boksie zalatwiac, bo sikal z 10 min i od razu po wyjsciu qupa....
Psiak fajny, radosny, zna komende siad a waruj zalapal w 5 min. Budzi respekt bo wielkie z niego psisko. Jest juz wykatrowany.

Posted

Podawał jeszcze łapę :)
Wogóle jest super, świetnie zachowuje się mieszkaniu, nie załatwia się, nie niszczy, trochę popiskuje.
Nelson jest fajny, choć mam wrażenie, że trochę wyłączony, no i wyglądem budzi respekt nie ma co.

Posted

dziewczyny, czy jest jakis dobek, kopiowany, dziewczynka?
byc moze mam kogos, kto jest chetny...
jesli macie, to przeslijcie mi pliz na priv linki do watkow lub fotki na maila z opisem

dzieki!

Posted

Znowu dobek u mnie w cieszyńskim schronie!:-( Jest FANTASTYCZNY! Klarnet (tak go nazwałam na cześć Klarnecika z dogo, który odszedł już za TM) ma około 2 lat, jest kopiowany, i przeraźliwie chudy (na zdjęciach tego tak nie widać). Jest przetrzymywany na razie w oddzielnym pomieszczeniu, taki stary kiosk ruchu. Niestety nie ma szans na codzienne spacery. Pies nauczony jest czystości, gdy go wyprowadziłam z pomieszczenia sikał chyba z pół godziny, na spacerze od razu się załatwił. Nie jest nauczony komend, nie potrafi chodzić przy nodze, ogólnie raczej nikt nad nim nie pracował. Za to charakter - cudo!!! Weszłam pierwszy raz tam do niego, wiadomo, jakaś obca baba przyszła, powinno się chociaż mruknąć. A on od razu do mnie przylgnął, dał sobie pogrzebać w zębach i podłubać z oczach w celu wyczyszczenia ropy:p Później wskoczył na półkę i wtulił mi głowę w ramiona. Pieszczoch wielki. Kotów nie lubi, to już wiem na pewno (obok w kiosku siedzą koty, po wyjściu z kiosku od razu mnie przeciąnął do nich). Na spacerze grzeczny, choć nie nauczony, musiałam jednak wziąść małą kolczatkę, bo nie dałabym rady. Ale na pociągnięcie przybiega. Został naleziony przez jakąś kobietę, która chciała go zatrzymać, ale pojawiły się jakieś problemy. Jakie nie wiem, ale dostałam jej adres, spróbuję namierzyć telefon i się dowiedzieć o co chodziło. Możliwe, że nie z Klarnetem a z jej psem. Jak przechodziłam z nim przez schron nie zauważyłam, żeby jakoś negatywnie reagował na inne psy, właściwie w ogóle nie reagował. Został zaszczepiony i odrobaczony. Tylko ta jego chudość mnie martwi...
A OTO KLARNET - pies, około 2 lata.

Posted

dzodzo napisał(a):
Dea, jak bedą fotki to mogę mu zrobic allegro szybkie

dzodzo dzięki, fotki już są:p W razie czego mogę ci wysłać na maila więcej.

Posted

Jak do tej pory cieszyniaki miały szczęście do dogo i nadzieji i nie czekały długo. Oby i jemu się udało, oj gdybym mogła już by siedział u mnie na kanapie obok mojej Dei:p Przynajmniej mogłabym się do niego przytulać, bo moja tego nie lubi;)