dzodzo Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 dziś rano zabierałm ze schroniska maluszka szczeniaczka i widziałam oba pabianickie dobki-pies jest taki bardzo dobermanowaty, bardziej niz widac na fotach, ładny, szczupły,zgrabny, chyba spokojniejszy od suni-przynajmniej tak na oko, był zaciekawiony mną;) -szkoda ze nie wzięłam aparatu sunia to taki "doberman" w nawiasie-mocno mnie obszczekała przez kraty tak że nie odważyłam sie jej pogłaskac a w boksie obok byl takiiiii bardzo smutny bernardyn, jak zaczelam go glaskać mało się przez kraty nie przecisnąl:placz: Quote
magda z. Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [quote name='BeataJ'] Kolejna sprawa, czy on ma szczepienie na wscieklizne? W razie jakby Niemcy sie czepiali. [quote] A czipa nie musi mieć, bo podobno sprawdzają:roll: Quote
Dea Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Wiecie on jest chyba jeszcze za młody na kastrację? Quote
modliszka84 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 dzodzo napisał(a):dziś rano zabierałm ze schroniska maluszka szczeniaczka i widziałam oba pabianickie dobki-pies jest taki bardzo dobermanowaty, bardziej niz widac na fotach, ładny, szczupły,zgrabny, chyba spokojniejszy od suni-przynajmniej tak na oko, był zaciekawiony mną;) -szkoda ze nie wzięłam aparatu sunia to taki "doberman" w nawiasie-mocno mnie obszczekała przez kraty tak że nie odważyłam sie jej pogłaskac a w boksie obok byl takiiiii bardzo smutny bernardyn, jak zaczelam go glaskać mało się przez kraty nie przecisnąl:placz: a na spacerze to odwrotnie ;) sunia idzie przy nodze, idealnie, nie wyrywa sie, a pies szaleje, ciągnie, skacze itd. aha, dobrze by było gdyby znalazły razem dom, są ze sobą zżyte :roll: bernardyn nowy, nawet roku nie ma jeszcze :-( Quote
modliszka84 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 dzodzo napisał(a):ten berniś słodki, moze go jakoś rozglosic? jak możesz to pewnie ;) w sobote zrobie mu zdjęcia bez krat, a narazie są tylko 2 na stronie schroniska. Quote
dzodzo Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 mysle, ze znalezienie mu domu nie będzie trudne;)te maslane oczy.......:loveu: jak będa foty to zrobie mu allegro i ale gratke Quote
BeataJ Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 Sa jakies szanse aby dowiezc tego Hektora w sobote rano do Ani w okolice wjazdu na autostrade pod Krakowem od strony Rzeszowa? Potem kieruja sie na Katowice, Legnice i w stronie granicy niemieckiej. Czasu coraz mniej.... Quote
Ania_i_Kropka Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Leksus - mieszaniec dobka z Olsztyna ma nowy dom!!!:multi::multi::multi: Quote
BeataJ Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 BeataJ napisał(a):Sa jakies szanse aby dowiezc tego Hektora w sobote rano do Ani w okolice wjazdu na autostrade pod Krakowem od strony Rzeszowa? Potem kieruja sie na Katowice, Legnice i w stronie granicy niemieckiej. Czasu coraz mniej.... Nie ma nikogo chetnego? Pokrywamy koszty tego transportu, tzn przyszly Pan Hektora pokrywa. Padla tez propozycje moze jakiegos kuriera w ostatecznosc... Beata Quote
Dea Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 HEKTOR już w drodze na Śląsk. Bardzo bardzo dziękuję Beacie za tą super szybką i skuteczną akcję!!! BeataJ jesteś wielka!:loveu: Przepraszam, że nie mogłam pomóc, niestety siedzę w pracy, później mam babcię do przeprowadzenia na nowe miejsce zamieszkania, nie dałabym rady:shake: Beata zorganizowała wszystko mistrzowsko. Opiekunka Hektora rozmawiała wczoraj jeszcze z panem chcącym adoptować Hektora, była bardzo zadowolona i uspokojona po rozmowie. Czekamy na wieści z podróży i z nowego domu:-) Quote
BeataJ Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 Bylam dzis w domku nowym Hektora. Bardzo fajni ludzie, mlodzi, maja 9 letnia suczke zabrana tez od Pana, ktory zle sie nia zajmowal. Suczka fajna, duzo ja nauczyli, slucha sie. Widac, ze Panstwo wiedza jak ulozyc psa aby zyl w zgodzie z domownikami. Doookola domu dzialka na razie "tylko" 500m ale za kilka miesiecy bedzie przeprowadzka i wieksza przestrzen. Dom jak z marzen! Wszyscy czekaja juz na Hektora. Ania - wihu z Remkiem wlasnie go wioza, ok 19:00 spotkanie z nowym Panem i Pania. Bede z nimi w kontakcie, beda zdjecia. Chodza do bardzo dobrego weta, wg mnie najlepszego w 3city. Ale sie ciesze! Quote
BeataJ Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 [quote name='Dea']HEKTOR już w drodze na Śląsk. Raczej na pomorze ;) Quote
maggie1971 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 Miałam okazję poznać Hektora, to przepiękny i przekochany pies:loveu:. Spał sobie grzecznie w samochodzie jak jechaliśmy z Cieszyna do Katowic. Zakochałam się w nim, i ciężko mi było się z nim rozstać :-( Ale cieszę się ,że pojechał do swojego domku. Ci ludzie to szczęściarze , ze go będa gościć w swoim domku:diabloti: Quote
Dea Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 BeataJ napisał(a):Raczej na pomorze ;) a nie, o tej godzinie to jeszcze był Śląsk:lol: Maggie1971 dzięki za pomoc w transporcie!!!:loveu: I jak wiadomo już czy dojechał szczęśliwie? Quote
Dea Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 BeataJ napisał(a): Ale sie ciesze! Ja też:multi: Tylko tymczasowa opiekunka się popłakała jak mały pojechał. Dał w kość ale go pokochali:p Dzięki wszystkim! I czekamy na wieści, pewnie tymczasowi opiekunowie też zaglądają na wątek, cali w nerwach:cool3: Quote
BeataJ Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 maggie1971 napisał(a):Miałam okazję poznać Hektora, to przepiękny i przekochany pies:loveu:. Wielkie dzieki za ponoc!!! maggie1971 sama sie zglosil, ze moze go przewiezc. Nie znamy sie, ona nie znala psa ani jego tymczasowych opiekunow a mimo to sie zgodzila pojechac i przywiezc psa. Dzieki takim ludziom chce wraca wiara, ze wszystko jest mozliwe!!! Ania - wihu - z mezem tez sie zakochali w Haktorze ;) Jego Pansto napisali wczorah, ze w domku super, ich suczka rozsatwia go po katach wiec mysla, ze cala noc maja z glowy ale jak dodali WARTO BYLO!!! Pewnie szybko ich odwiedze, moze nawet jutro uda mi sie tam wprosic na chwike, bo jade do Gdanska. Quote
dzodzo Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 super wieści!!! i Hektor i Leskus i Remi znaleźli nowe domy w ciągu kilku osttnich dni:multi: ale na ich miejsce są kolejne-na jakiejs wsi jest do wykupienie od 80-letniego dziadka doberman z papierami.....chce sie go pozbyc jak najpilniej, wczoraj wykupiono od niego charta, jest tam jeszce ON i jakies inne rasowe psy.... Quote
Dea Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Oooo, no to ktoś porzadził chłopakiem:evil_lol: beata nie wiesz czy oni zadzwonili do tymczasowych opiekunów? Bo Agnieszka pewnie się zamartwia... Quote
BeataJ Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 Wrocili pozno wiec nie wiem czy wczoraj sie z nia kontaktowali. Ale ja jej dalam info wczoraj, ze jest OK i ze panstwo pisza, ze warto bylo taki kawal jechac po nocy. Wczoraj po wizycie u nich rozmawialam z Aga i mowilam, ze domek pierwsza klasa. Quote
Dea Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 No to super:p oby inntm dobkom też się tak poszczęściło Quote
Ambra Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 i przybyłam do Was! gdzies w okolicach Konina w gospodarstwie jest doberman do pilnego oddania (niestety za jakąs kaske) pies jest 80letniego dziadka - ma ona sporo rasowcow - wczoraj odebrała od niego Oris borzoja jest jeszcze bernardyn jakis bojowy i onek - wszystkie rasowe (z tatuazami) szukałam w sieci hodowli ale bez skutku - moze Wam sie poszczesci- 3ba by powiadomic hodowce moze cos wie na jego temat , (zalezy jeszcze jaki to hodowca) dziadek utrzymuje ze psa dostał od jakiegos holendra.... tu jest metryka dobermana: ksiązeczka: i sam Aris: Quote
dzodzo Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 no pieknie....nie słyszałam o takim przydomku "zPołudniowego Wybrzeza"? a Wy? widzę za to w rodowodzie Vero z Padoku... Quote
BeataJ Posted April 13, 2008 Author Posted April 13, 2008 Slyszalam...znam wl ojca tego psa. Ale zaraz tam jest jaki czlowiek z Holandii jako wlasciciel, czy facet ma jakies dowody, ze go kupil???? Beata Quote
Dea Posted April 13, 2008 Posted April 13, 2008 Może napisać do pani Wandy z Padoku, może skojarzy hodowlę? Quote
Recommended Posts