Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

dziś rano zabierałm ze schroniska maluszka szczeniaczka i

widziałam oba pabianickie dobki-pies jest taki bardzo dobermanowaty, bardziej niz widac na fotach, ładny, szczupły,zgrabny, chyba spokojniejszy od suni-przynajmniej tak na oko, był zaciekawiony mną;)

-szkoda ze nie wzięłam aparatu

sunia to taki "doberman" w nawiasie-mocno mnie obszczekała przez kraty tak że nie odważyłam sie jej pogłaskac

a w boksie obok byl takiiiii bardzo smutny bernardyn, jak zaczelam go glaskać mało się przez kraty nie przecisnąl:placz:

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzodzo napisał(a):
dziś rano zabierałm ze schroniska maluszka szczeniaczka i

widziałam oba pabianickie dobki-pies jest taki bardzo dobermanowaty, bardziej niz widac na fotach, ładny, szczupły,zgrabny, chyba spokojniejszy od suni-przynajmniej tak na oko, był zaciekawiony mną;)

-szkoda ze nie wzięłam aparatu

sunia to taki "doberman" w nawiasie-mocno mnie obszczekała przez kraty tak że nie odważyłam sie jej pogłaskac

a w boksie obok byl takiiiii bardzo smutny bernardyn, jak zaczelam go glaskać mało się przez kraty nie przecisnąl:placz:

a na spacerze to odwrotnie ;) sunia idzie przy nodze, idealnie, nie wyrywa sie, a pies szaleje, ciągnie, skacze itd.
aha, dobrze by było gdyby znalazły razem dom, są ze sobą zżyte :roll:

bernardyn nowy, nawet roku nie ma jeszcze :-(

Posted

Sa jakies szanse aby dowiezc tego Hektora w sobote rano do Ani w okolice wjazdu na autostrade pod Krakowem od strony Rzeszowa?
Potem kieruja sie na Katowice, Legnice i w stronie granicy niemieckiej.

Czasu coraz mniej....

Posted

BeataJ napisał(a):
Sa jakies szanse aby dowiezc tego Hektora w sobote rano do Ani w okolice wjazdu na autostrade pod Krakowem od strony Rzeszowa?
Potem kieruja sie na Katowice, Legnice i w stronie granicy niemieckiej.
Czasu coraz mniej....

Nie ma nikogo chetnego? Pokrywamy koszty tego transportu, tzn przyszly Pan Hektora pokrywa. Padla tez propozycje moze jakiegos kuriera w ostatecznosc...

Beata

Posted

HEKTOR już w drodze na Śląsk. Bardzo bardzo dziękuję Beacie za tą super szybką i skuteczną akcję!!! BeataJ jesteś wielka!:loveu: Przepraszam, że nie mogłam pomóc, niestety siedzę w pracy, później mam babcię do przeprowadzenia na nowe miejsce zamieszkania, nie dałabym rady:shake: Beata zorganizowała wszystko mistrzowsko. Opiekunka Hektora rozmawiała wczoraj jeszcze z panem chcącym adoptować Hektora, była bardzo zadowolona i uspokojona po rozmowie. Czekamy na wieści z podróży i z nowego domu:-)

Posted

Bylam dzis w domku nowym Hektora. Bardzo fajni ludzie, mlodzi, maja 9 letnia suczke zabrana tez od Pana, ktory zle sie nia zajmowal. Suczka fajna, duzo ja nauczyli, slucha sie. Widac, ze Panstwo wiedza jak ulozyc psa aby zyl w zgodzie z domownikami. Doookola domu dzialka na razie "tylko" 500m ale za kilka miesiecy bedzie przeprowadzka i wieksza przestrzen. Dom jak z marzen! Wszyscy czekaja juz na Hektora. Ania - wihu z Remkiem wlasnie go wioza, ok 19:00 spotkanie z nowym Panem i Pania. Bede z nimi w kontakcie, beda zdjecia. Chodza do bardzo dobrego weta, wg mnie najlepszego w 3city.

Ale sie ciesze!

Posted

Miałam okazję poznać Hektora, to przepiękny i przekochany pies:loveu:. Spał sobie grzecznie w samochodzie jak jechaliśmy z Cieszyna do Katowic. Zakochałam się w nim, i ciężko mi było się z nim rozstać :-( Ale cieszę się ,że pojechał do swojego domku. Ci ludzie to szczęściarze , ze go będa gościć w swoim domku:diabloti:

Posted

BeataJ napisał(a):
Raczej na pomorze ;)

a nie, o tej godzinie to jeszcze był Śląsk:lol: Maggie1971 dzięki za pomoc w transporcie!!!:loveu: I jak wiadomo już czy dojechał szczęśliwie?

Posted

BeataJ napisał(a):
Ale sie ciesze!

Ja też:multi: Tylko tymczasowa opiekunka się popłakała jak mały pojechał. Dał w kość ale go pokochali:p Dzięki wszystkim! I czekamy na wieści, pewnie tymczasowi opiekunowie też zaglądają na wątek, cali w nerwach:cool3:

Posted

maggie1971 napisał(a):
Miałam okazję poznać Hektora, to przepiękny i przekochany pies:loveu:.

Wielkie dzieki za ponoc!!! maggie1971 sama sie zglosil, ze moze go przewiezc. Nie znamy sie, ona nie znala psa ani jego tymczasowych opiekunow a mimo to sie zgodzila pojechac i przywiezc psa. Dzieki takim ludziom chce wraca wiara, ze wszystko jest mozliwe!!!

Ania - wihu - z mezem tez sie zakochali w Haktorze ;)

Jego Pansto napisali wczorah, ze w domku super, ich suczka rozsatwia go po katach wiec mysla, ze cala noc maja z glowy ale jak dodali WARTO BYLO!!!

Pewnie szybko ich odwiedze, moze nawet jutro uda mi sie tam wprosic na chwike, bo jade do Gdanska.

Posted

super wieści!!! i Hektor i Leskus i Remi znaleźli nowe domy w ciągu kilku osttnich dni:multi:

ale na ich miejsce są kolejne-na jakiejs wsi jest do wykupienie od 80-letniego dziadka doberman z papierami.....chce sie go pozbyc jak najpilniej, wczoraj wykupiono od niego charta, jest tam jeszce ON i jakies inne rasowe psy....

Posted

Oooo, no to ktoś porzadził chłopakiem:evil_lol: beata nie wiesz czy oni zadzwonili do tymczasowych opiekunów? Bo Agnieszka pewnie się zamartwia...

Posted

Wrocili pozno wiec nie wiem czy wczoraj sie z nia kontaktowali. Ale ja jej dalam info wczoraj, ze jest OK i ze panstwo pisza, ze warto bylo taki kawal jechac po nocy. Wczoraj po wizycie u nich rozmawialam z Aga i mowilam, ze domek pierwsza klasa.

Posted

i przybyłam do Was!

gdzies w okolicach Konina w gospodarstwie jest doberman do pilnego oddania (niestety za jakąs kaske) pies jest 80letniego dziadka - ma ona sporo rasowcow - wczoraj odebrała od niego Oris borzoja
jest jeszcze bernardyn jakis bojowy i onek - wszystkie rasowe (z tatuazami)

szukałam w sieci hodowli ale bez skutku - moze Wam sie poszczesci- 3ba by powiadomic hodowce moze cos wie na jego temat , (zalezy jeszcze jaki to hodowca) dziadek utrzymuje ze psa dostał od jakiegos holendra....

tu jest metryka dobermana:

ksiązeczka:

i sam Aris: