dorotikus Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 A my w schronisku w Piotrkowie tryb. mamy takiego przystojniaka. ma na imię Elwis jest bardzo przyjaznym psem ale uwaga może zrobić krzywdę przez zalizanie :evil_lol: to młody pies ma około 2 lat. Quote
aisaK Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Ale widać, że na widok człowieka się rozkłada...słodziak! Quote
BeataJ Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 A tu szczesliwa Wieruszka :-) Starsza juz suczka wyciagnieta ze szczecinskiego schronu przez Anie w ostatniej chwili. W hoteliku spokojnie czeka na transport do nowego domku. Quote
aisaK Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 PIEKNA!!!!!! Dziekuje Aniu!!!! W Nowym Targu odchodzi dobermanka, brązowa....:( Ja na dzisiaj mam już dość....:(:(:( Quote
Madziek Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 do naszego opolskiego schroniska znowu trafił młody dobek. Na moje oko ma rok, może nawet nie cały. Dzisiaj wet miał go oglądać, więc jutro lub w środę będę wiedziała dokładnie. Jest piękny, wesoły, kontaktowy, ma długaśne nogi, jest smukłej budowy. Trochę ciągnie na smyczy. Bardzo Was proszę o pomoc w znalezieniu dla niego nowego domku Quote
Ania+Milva i Ulver Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 A ja chciałm spyatc dlaczego mimo wielu próśb brodnicka Szyjka nie zostaął wrzucona na strone nadzieji:( Czy jest za mało w typie rasy??? Gdzies wczesniej podawałm zdjecia i opis nawet... Quote
aisaK Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Już napisze do Madzi, może jej to gdzieś "umknęło" Quote
wihu Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Co z tą brązową w Nowym Targu...w bardzo złym stanie. Jeśli już nie wychodi z budy, to umiera śmiercią powolną. Już nadzieja w niej zgasła, teraz poszostało tylko dogorewanie. Jak jej pomóc. Kto może? Pomysły? Do Szczecina, do mnie przetransportować i do hotelu. Jaki jest stan tej suczki. Kto może sprawdzić? Tyle chętnych na suki...a ona się nie doczeka. Ratujcie! Quote
aisaK Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Szyjka juz na stronie: http://www.nadzieja-dobermana.pl/inne/adopcje/szyjka.html NOWY TARG każdemu za daleko :(:(:( Czy pies z Piotrkowa Tryb. jest całkowicie kopiowany? Jesli nie, to podobno macie mieszańca dobka całkowicie kopiowanego, prawda to? Quote
karusiap Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Potrzebujemy kogos z okolic Nowego Targu,zeby tylko sprawdzil czy sunia jeszcze tam jest...Kompletnie nie ma skad wziac tej informacji,bo nie ma tam wolontariuszy.. Quote
Karilka Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Nikt tam społeczeństwa jeszcze dogomanią nie zaraził?:shake: Quote
Aga - Czakra Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Gdańsk - schronisko "Promyk" doberman z kopiowanymi uszami - został odebrany przez właścicieli został nam jeszcze jeden - z interwencji - młody pies (zdjęcia są wcześniej na wątku) Quote
betinka24 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 W schronisku w Józefowie koło Legionowa jest taki doberman!!! Psiak przybyl do schroniska pół roku temu. Jest młody - kontakt z człowiekiem nie jest mu obcy . Lubi sie przytulac , byc glaskanym , biegać. Jest cichy i spokojny. Przyjmuje życie z pokorą. Zima w schronisku dla krótkowłosego psa to niezwykle trudna misja :( Mieszka za biurem . Kontakt :Ewa - 608-839-495 lub Beata 501-060-381 Quote
Klementynkaa Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 betinka24 a czy on ma jakies imię w tym schronisku? czy mamy go same ochrzcić przy wrzucaniu na adopcyjną ND? Quote
dorotikus Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Co to znaczy że pies jest kopiowany bo ja się nie znam. Quote
aisaK Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Ucho i ogon cięte. Jakiś pan był kilka dni temu w Piotrkowie i zgłosił mi, że jest u was mix dobermana, całkowiecie cięty (ogon i uszy) czy to ten sam co wkleiłaś? czy jest jeszcze jakis inny? Quote
dorotikus Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Tak Elwis to jedyny doberman w schronie ,przynajmniej tak było do zeszłej soboty. Quote
Karilka Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Cholerka znowu mnóstwo dobermanów sie robi... Quote
aisaK Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 dorotikus-na kogo podac namiary i kontakty?jakby ktos chciał zapytac o psiaka? Quote
Aga - Czakra Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 przypominam jeszcze raz naszego gdańskiego dobermana z "Promyka". Bardzo prosimy o pomoc osoby znające specyfikę rasy - pies po przeniesieniu na teren schroniska, wśród ogólnych boksów (jest w pojedyńczym boksie) - wycofuje się, traci kontakt z człowiekiem, po prostu panicznie boi się - całymi dniami siedzi w budynku, nie reaguje na wołanie,smakołyki. Co możemy zrobić w schroniskowych warunkach dla tego psa, żeby kompletnie nie zdziwaczał? Jak trafił do schroniska - był przerażony, ale łatwo nawiązywał kontakt Quote
BeataJ Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Aga - Czakra napisał(a):przypominam jeszcze raz naszego gdańskiego dobermana z "Promyka". Mam nadzieje, ze w tygodniu uda mi sie do niego podjechac i zobaczyc. Quote
Aga - Czakra Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 dzięki, martwimy sie o niego - bo to kolejny pies który na naszych oczach zmienia się i nie wiemy za bardzo jak mu pomóc Quote
BeataJ Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Aga - masz PW ale nie wiem na ile to jest mozliwe...zerknij. Quote
Recommended Posts