Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

Ta starsza sunia z Zyrardowa co tak wyprzystojniala w Niemczech wyglada ze mieszkala w tej budzie co moj Nikolasek.Moze to szczesliwa buda!!!A ten Rocky jaki on jeszcze chudziutki wazy 1o kg. mniej od Nikusia ale powoli dojdzie do wagi u wspanialej opiekunki.Kasiu czy sprawdzilas swoje konto bo powinny wejsc pieniadze dla dobciow.Usciski dla milosniczek dobciow od nas obojga.A czy ND bedzie miala wkrotce swoje konto?

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A, to skoro piszesz, to w poniedziałek będę w banku ;) napisze ci meila, jak się okaże, że już tam są.
Na razie zastanawiamy sie jeszcze co i jak zrobimy...

Posted

Z okropnego schronu w Wejherowie przed godzina przyjechaly do Tczewa takie przepiekne dobermany. Oddane przez wl bo za granice wyjechal:placz:
Od malego razem, przesympatyczne. Szukamy domy gdzie beda mogly byc razem.
Chudszy musi isc do weta, moze jutro uda mi sie go zabrac. Potrzeba mu tez jakiejs dobrej karmy.

JESLI KTOS CHCE JE WESPRZEC FINANSOWO PROSZE O KONTAKT!!!

Tu razem, widac ze jeden grubszy drugi chudszy.

Tu chudszy z cudna glowa

Tu grubszy

Posted

Fotki z dzis. Psy niesamowite! Reaguja na komendy siad, podaj lape :-) Sa przytulasne, spokojnie daja sie czestac, glaskac, klepac, miziac. Maja hierarchie ustawiona juz, grubszy rzadzi ale chudszy chyba nie cierpi z tego powodu. Awantur nie ma nawet przy jedzeniu.

Moze ktos ma ochote przystac im jakies zabawki? Bo pusto maja w boksie...

Chudszy

Grubszy

Beata

Posted

Klementynkaa napisał(a):
kurczę jakie one ładne! Beata sprawdziłaś tatuaże?

W uszach nie ma, no chyba, ze calkiem wyplowialy.
W pachwinie chudy na tyle na ile moglam sama zobaczyc, tez nie widze. Na 100% sprawdzimy jak beda kastrowane. Gruby moze szybko bo razcej chory nie jest ale chudy chyba bedzie musial zostac ciutke podleczony. Zobaczymy co jutro wet powie.

One skradly mi serce....

Posted

Dobki dzis widzial wet, chudy mial pobrana krew na morfologie i trzustke. Ma jakies zmiany skorne, dostal antybioty.
Grubszy jest w dobrej formie.
Mysle jak go do domku zabrac i wykapac aby choc ciut tej skorze dac ulge, bo jest bardzo, bardzo brudny, nie da sie tego wyczesac ani chusteczkami zmyc.

Wlasnie, ja tak gruby i chudy a przeciez nasza Asia ochrzcila psiaki:multi:
Hassan i Amir. Mi Hassan do grubszego pasuje a Amir do chudszego.

Beata

Posted

Moje chlopaki moga isc do psiego salonu pieknosc - a co Fryzura super im nie potrzebna ale kapiel baaaardzo.

Nie wiem jakie to sa srednie koszta, bo nie korzystalam z uslug takiego zakladu nigdy ale u mnie babka chciala za kapiel dwoch dobkow ( szampon mam swoj ) 120pln! Utargowalam do 80pln za dwa ale to i tak duzo wg mnie. Niestety to jedyna mozliwosc aby je wykapac, do domu nie dam rady wziac dwoch :-(

MOZE KTOS MA OCHOTE ZASPONSOROWAC KAPIEl CHLOPAKOW ALBO CHOC KAPIEL JEDNEGO?

Potrzebuja tego bardzo.

Bylibysmy bardzo wdzieczni.

Posted

Aksen z Rudy śląskiej w schroniskowej rzeczywistosci:

od kilku tygodni w nowym domku-:multi:nowi panstwo piszą, ze nie moga uwierzyć, ze takiego wspaniałego psa ktos porzucil!!!!!Aksen został przechrzczony na Boomera:)

niestety starszy kolega z boksu Aksena-dobek Rudek nie miał tyle szczęscia i wciąz czeka...

Posted

Beatko-masz pod opieka 2 piekne ale brudne dobki.Skontaktuj sie z Kasia-aisa bo on powinna miec troche pomocnego grosza odemnie dla psinek.Nie wysylam przez banki bo biora za duze oplaty a przez znajomych w Polsce.Nikolas ma sie jak u pana Boga za piecem,chodzi i biega na tej krotszej lapie duzo lepiej.Powodzenia w ratowaniu dobkow-Zosia

Posted

Bardzo prosze o pomoc!!!!
Niedlugo Maxowi stuknie ROK w hotelu...nie moze tak byc...najpierw najpilniejszy byl Paco bo zaczynala mu sie choroba kojcowa,potem Pogo bo zle znosil hotel...a Max sie czuje w nim jak w domu i to niestety jest problem najwiekszy....Tragedia bedzie nasze rozstanie i dla mnie i dla niego (kolejna zmiana miejsca) wiec im szybciej tym lepiej:-(

Wiem,ze jest oglaszany ale prosze wieszajcie plakaty,pamietajcie o Maxiu...

do tego mamy niezaplacony caly styczen...:-(

w gre wchodzi tylko domw Krakowie lub okolicach

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9414083#post9414083

Posted

Z całego serca chciałam podziekowac Zosi (od Nikolaska) za pieniązki jakie przesłała nam na ratowanie dobeczków!!! Bez takich ludzi jak Zosia nic nie mogłybyśmy zrobić! DZIEKUJEMY!!!!

Posted

Kasiu!!Zawstydzasz mnie,niestety to jedyna forma pomocy odemnie.Gdybym byla w Polsce to napewno bym walczyla jako np.wolontariuszka,transportowala psinki itd.Ale ciesze sie ze pieniadze ida w dobre miejsca i oby udalo sie wyratowac wszystkie biedulki.Czekam na wygranie w Lotto to otworzymy prawdziwy dobry hotel dla tych psin.Nie smiejcie sie moze sie uda!!!

Posted

Karilka-a moze nam sie uda!!!!Ja mam czesto dobre cyfry tylko nie w tym samym rzedzie ale nadzieja matka glupich a takim czasami tez sie udaje.Oby jak najszybciej.Ja pochodze z Lodzi to musi nam sie udac,ktorej najpierw????A to malenstwo przesliczne trzeba bylo typa z psinkami unieszkodliwic zeby wiecej takich sztuk nie robil.