kinga Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Klementynkaa napisał(a):koszalińskie bidy już na stronie, trzymamy kciuki za domki! bardzo dziękuję i mam jeszcze jedną prośbę: na stronie koszalinskiego schronsika, w galerii 8 jest Best. Pies pomiedzy dobkiem a rottkiem - i na tym polega jego nieszczęście :shake:. Ma za mało z rottka, aby trafił do "Rottki" - dziewczyny trzymają sie w miarę możliwości czystości rasy - rozumiem to i akceptuję. Natomiast strasznie mi go szkoda - pies jest piękny, duży, ale teraz strasznie wychudzony. Był już adoptowany, ale po jakimś czasie znaleziono go samopas błąkającego sie po koszalinie. szkoda go...:-( Dziewczyny, jak myślicie - bo wiem, ze u was też psow zatrzęsienie - dałoby się przy zmrużeniu oka zrobić z niego mix dobka ( choć jest wiekszy) i wcisnać go do was? Quote
karusiap Posted December 19, 2007 Posted December 19, 2007 Kinga a masz zdjecia?ja mysle,ze wszystko sie da;) a juz znalazlam w galerii.no dobek jak sie patrzy:)przeciez mixy tez mamy,a ze bedzie na stronce to tylko pomoc moze a nie zaszkodzi,jak myslicie?? Quote
aisaK Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Zaraz zobacze do tej galerii. Całą noc nie spałam przez Rubiego. Co to robić? Dlaczego ktos go oddał? I to w takim stanie? A może on jest chory? Quote
dzodzo Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 ale ten z Mielca to jest suczka a pod Rzeszowem był pies... Quote
aisaK Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 [quote name='dzodzo']ale ten z Mielca to jest suczka a pod Rzeszowem był pies... Na wątku piszą, że to jednak chyba pies:placz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=86231&page=21&highlight=nadzieja+dobermana Mi tez się wydaje, że to pies:placz: Z Rzeszowa do Mielca jest około 60km... Quote
MonikaP Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 Czy ktoś coś wie o maluchu z Opola? Rozmawiałam z Oleną wczesnym popołudniem i nie wiem, czy już go ma ze sobą.... Quote
BeataJ Posted December 20, 2007 Author Posted December 20, 2007 Ja dzwonilam przed 18 do Oleny. Ten starszy Oskar juz byl z Olena a na malego z Opola czekala wlasnie. Ale byli juz w drodze wiec pewnie jest juz na miejscu dawno. Jutro zadzwonie do Oleny i sie dowiem Quote
MonikaP Posted December 20, 2007 Posted December 20, 2007 No, wreszcie mi się udało wejść na Dogo :-). Pół godziny temu widziałam malucha - już w nowym domu :loveu:! Nieśmiała z niego chudzinka, chociaż nawet próbował mnie trochę obszczekać :evil_lol:. Cała rodzina zachwycona, młodsza dziewuszka nosi za nim miskę z wodą i z chrupkami, karmi go z ręki. Hania i Maciej - jego nowi opiekunowie - patrzą na niego rozpromienieni :loveu:. Maluch na razie boi się chodzić po domu, więc wszyscy siedzieliśmy na korytarzu, zostałam nawet zaszczycona liźnięciem i dotknięciem wilgotnego nosa :lol:. Mały boi się wychodzić na dwór - Maciej próbował wyjść z nim od ogródka, ale psiak pewnie źle sobie kojarzy przebywanie na zewnątrz...być może boi się, że ktoś go znów wyrzuci...:shake: Oby wszystko było dobrze - mocno trzymam kciuki za aklimatyzację maluszka i pozbycie się wszystkich strachów. Quote
BeataJ Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 MonikaP - rewelacyjne wiesci!!! Malemu trzeba dac troszke czasu, bedzie OK. Tylko aby go za bardzo nie rozpiescili :cool3: Quote
aisaK Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Trzymam kciuki za maluszka! dziewczyny, martwie sie o tego Rubiego z Mielca, może ktoś zna płatny tymczas? trzeba go jak najszybciej wyciągnąć, on tam długo nie pociągnie (mimo, że schron jest dobry), ale wiecie choroby, jego stan, widac, że źle go znosi..:( Quote
MonikaP Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 Myślę,że go nie rozpieszczą - wiedzą, że teraz go trzeba ośmielić i postępować z nim wyjątkowo delikatnie, a gdy już się zaaklimatyzuje, zacznie się normalne życie i wychowanie. Oczywiście nie wytrzymałam i parę minut temu wpadłam do nich....maluch przespał całą noc na swoim posłaniu, trochę zjadł, trochę wypił, zrobił w ogródku siusiu. Bardzo boi się paneli podłogowych - muszą go nosić. Co dziwne, on niemal nie ma pazurów - trudno uwierzyć,żeby tak młody pies (chyba nie ma nawet pół roku) miał je starte od chodzenia, chociaż kto wie... Niesamowicie ciągnie do dzieci, wobec dorosłych też jest przyjaźnie nastawiony, ale jeszcze ma pewien dystans. Hm, co ciekawe, mnie dziś przywitał machaniem ogonka i lizaniem po rękach - czyżbym w jego oczach była dzieckiem ? :evil_lol: Jego Pan jest w nim zakochany. Dziś wstał specjalnie wcześniej przed wyjściem do pracy (na 6), żeby z nim pobyć i wyjść do ogrodu. I zaznaczył, że nie wolno małemu kupować obroży i innych akcesoriów bez niego - bo musi wybrać :evil_lol:. Po Świętach psiak pojedzie do weta na przegląd, na razie musi się odnaleźć w "nowym" świecie :-). Quote
MonikaP Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 To ja jeszcze tylko powiem, że przed chwilą przechodziłam z moją Tośką obok domu sąsiadów, a mały Alek był na dworze ze swoimi Paniami (największą i najmniejszą ;-) ). Po pierwsze nas obszczekał szczekiem barrrdzo dorosłym i niemal zupełnie takim, jaki wydawał z siebie stary Alek, a potem, zobaczywszy Tosię, oszalał z radości :lol:. Jednak na razie na zabawy za wcześnie, ale jeszcze przyjdzie czas wspólnych spacerów i ganiania po lesie :-). Quote
BeataJ Posted December 21, 2007 Author Posted December 21, 2007 [FONT=Arial][FONT=Arial][SIZE=2]Info od Oleny i Oskara. Sa juz po wizycie u weta, Oskarek ma sie bardzo dobrze, jest zdrowy, nic mu nie dolega, zabki OK. Bedzie dzis odrobaczony. To kochany pies, grzeczny, mily, z psami sie zgadza tylko za kotami nie przepada. Ma ok 9 lat i juz siwy pyszczek. Olenka nie mogal sie go nachwalic. Fotki beda tez oczywiscie, najpewniej po swietach,[/FONT] [FONT=Arial]Beata[/FONT] [/FONT] Quote
kinga Posted December 21, 2007 Posted December 21, 2007 [quote name='Ania_i_Kropka']Mam ogromną prośbę. Oczywiście jeżeli to możliwe prosiłabym o więcej fotek suni i informacje o niej. Jej stosunek do psów, kotów itp i najważniejsze, czy sunia jest wysterylizowana? Ania_i_Kropka: Wiera jest już na stronie dobermanów, wiec nie będę zapychała tego wątku, dublując jej zdjęcia. Została już wysterylizowana :multi: Quote
BeataJ Posted December 22, 2007 Author Posted December 22, 2007 W styczniowym numerze miesiecznika MOJ PIES jest kilka zdan o Nadziei Dobermana. Artukul moze nie jest najwtzszych lotow i tylko jedne zdjecie ale to zawsze cos! Zachecam do lektury! Na stronach internetowych miesiecznika jest tylko skrot. Po swietach moge zeskanowac i wstawic na watek. Beata Quote
kasiaprodex Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Prosze zobaczcie na watek.Może dzieki temu kilka psow odnajdzie swoj dom. http://www.dogomania.pl/forum/showth...90#post9140990 Quote
Jagienka Posted December 22, 2007 Posted December 22, 2007 Krakowskie dobki: Rambo: http://pl.youtube.com/watch?v=tKqMsRxfpbo Klemens: http://pl.youtube.com/watch?v=tcxn47a3Zw4 Quote
Madziek Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 PILNA SPRAWA!!! potrzebny jest tymczas dla ślepego dobermana na tydzień od zaraz! Dziewczyna go uratowała od schroniska, ale musi natychmiast przed świętami opuścić mieszkanie, które wynajmuje. Nie może wziąć Drago ze sobą do rodziców, bo oni mają psa, który nie zaakceptował Drago. Od nowego roku może wprowadzić się do nowego mieszkania, ale do tej pory musi coś znaleźć dla tego dobka. Jak nie znajdzie to będzie musiała go zostawić w schronisku, a to będzie dla niego straszny szok... Macie może jakiś pomysł?? Quote
Klementynkaa Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 a to pies czy suka? kurczę może się ściepniemy na hotel??? Quote
karusiap Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 koniecznie jakis hotelik skoro to tylko tydzien Quote
Anashar Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 Życzę wszystkim Wesołych i spokojnych świąt. A przede wszystkim szczęśliwszego nowego roku. Szczęśliwszego nie tylko dla ludzi, ale też naszych mniejszych przyjaciół. Żeby żyło się im lepiej, i aby każdy miał swój ciepły kąt i swego człowieka :) Quote
dzodzo Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 piękne życzenia Anashar!!!przyłaczam się i przekazuję ciotkom i (wujkom!)z ND zyczenia od Mikuni-podpisała sie Mika z rodziną:loveu:oraz od Bruna -z Olsztyna i jego pana Mateusza! WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
kate89 Posted December 23, 2007 Posted December 23, 2007 słuchajcie,moglibyście tego dobka wstawic na stronke http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=102310 to jest w sumie mix,ale moze spodoba sie komus.Jakby co moge wiecej o nim powiedziec i jego charakterze. dzodzo masz kontakt z panem od Bruna ? to świetne,czytałam tylko ze pan był bardzo z psa zadowolony ale to było zaraz po jego adopcji,wiec jak masz mozliwość to wstaw moze jakies fotki,chociaz w sumie moja znajomośc z nim nie trwała zbyt długo (i całe szczęście,ze do domku szybko pojechał) to i tak zdazyłam polubić psiaka Quote
Recommended Posts