Klementynkaa Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 jakies imię dla opolskiego szczyla? no to se sama ochrzczę - ORKAN z Opola :) Quote
Madziek Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 MonikaP napisał(a):Słuchajcie, a on musi jeszcze odbyć kwarantannę? Dziś zaniosę na płycie zdjęcia malucha, a oni mają odbyć rodzinną naradę ;-). w sumie powinien, ale ze względu na to, że ostatnio psy u nas chorowały na nosówkę lepiej będzie dla małego jeśli jak najszybciej opuści schronisko. i tak już siedzi odizolowany Orkan super :) Quote
Klementynkaa Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Madziek dałam na Ciebie kontakt, ok? Quote
MonikaP Posted December 15, 2007 Posted December 15, 2007 Madziek napisał(a):w sumie powinien, ale ze względu na to, że ostatnio psy u nas chorowały na nosówkę lepiej będzie dla małego jeśli jak najszybciej opuści schronisko. i tak już siedzi odizolowany Orkan super :) Hm, to gorzej. A nie mozna by mu podac surowicy? Pokazałam sąsiadom maluszka i było "ojej, jaki on podobny do Alka!!!!" (poza długim ogonkiem ;-) ). Jednak widzę,że muszą to przemyśleć, pewnie się nie spodziewali,że tak szybko znajdzie się jakiś pies... Quote
karusiap Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 nowa dobermanka w schronisku "Cichy Kąt" http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=101724 Quote
dzodzo Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Figa pojechała do nowego domu z nową "siostrzyczką" jamniczką Sonią i nową rodzinką.Wyrywała się za Karilką i widać, że się zżyły ale potem się uspokoiła i dojechałyśmy spokojnie do Sieradza,gdzie czekali na nas p.Krzysztof, jego żona i ich Sonia.Dziewczyny sie zapoznały, mam nadzieje,że nie będą się awanturowac. Śliczna, wysoka i silna sunia,jak się o nią zadba (bo chudzielec straszny), będzie dorodną dobermanką. Quote
Karilka Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Dzodzo i jak ten pan? Jak zareagowała Figa? Wszystko ok? Coś nie tak??? A ja sie popłakałam zaraz jak pojechałyście. :roll: Quote
dzodzo Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 wszytsko ok, pan z panią mieli już dobki i kochają zwierzęta Figa wsiadła bez problemu do nich do auta, przepakowując się natychmaist na przednie siedzenie zresztą:loveu: widać, że mają podejście do psa, ona troszke była zdezorientowana ogólnie cała sytuacją ale to normalne.Będzie dobrze!!!! Quote
BeataJ Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 To wspaniali ludzie, bedzie miala u nich dobrze! Mam staly kontakt z Panem Krzysztofem. Quote
Hakita Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 I ja potwierdzam, że to wspaniali ludzie, poznałam ich osobiście i wielokrotnie miałam z nimi kontakt i myślę, że w temacie Figi również im pomogę. Już wstępnie umawialiśmy się na ogólną sprawdzającą wizytę u mojej Wetki :) Jeszcze raz dziękuję Wam bardzo Dziewczyny za chęć pomocy przy transporcie Białka. Quote
Karilka Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 Ufff... jestem już o nią spokojna:lol:. Fajna psiunia. Rozrabiająca troszke ale fajna:evil_lol:. Quote
BeataJ Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 I juz mam info od Pana Krzysztofa! Figa z lodzi już w nowym domku czuje się dobrze. Bawi się z Sonia ganiajac się po calym mieszkaniu musi się zaadoptować w nowych warunkach ale ja już bez niej nie mogę wyjsc tak za mna chodzi. Pozdrawiam i dziękuję za wszyztko . Krzysztof Quote
BeataJ Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 Kochani, jest takie ogloszenie na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=284578886 Ja koresponduje z Panem ale efekt...wiadomo :-( Mam prosbe - czy mozecie mu napisac maila, choc po jednym, ze zle robi, ze jest tyle dobkow w schronach, ze nie powinien. Blagam.... Moze jak dostanie wiecej maili to cos do niego dotrze... Quote
GameBoy Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 on jest reproduktorem tylko wg tego Pana, tak? bo jak na reproduktora z papierami to on chyba za mlody...nie znam sie, zawsze mialam suki :oops: Quote
BeataJ Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 GameBoy napisał(a):on jest reproduktorem tylko wg tego Pana, tak? TAK!!!!! I Pan nie ma zamiaru robic psu uprawnien!!!! Beata Quote
GameBoy Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 zaraz do niego napisze :mad: moze to cos da.... Quote
BeataJ Posted December 16, 2007 Author Posted December 16, 2007 Dzieki!!!!! Moze cos do Pana dotrze. Mi wyjechal z tekstem, ze nie kazdego stac na psa za 2000PLN bla, bla, bla..... Quote
Klementynkaa Posted December 16, 2007 Posted December 16, 2007 plakacik dla znajdy z Tarnowskich Gór do pobrania: http://www.nadzieja-dobermana.pl/puma.doc i wydrukowania! Quote
BeataJ Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 Hejka, musze wiedzic czy Figa byla szczepiona. Pan Krzysztof nie ma ani zaswiadczenia, ze pies jest ze schroniska ( nie placi wtedy podatku za psa ) ani ksiazeczki zdrowia Figi ze szczepieniem na wsciklizne. Beata Quote
modliszka84 Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 BeataJ napisał(a):Hejka, musze wiedzic czy Figa byla szczepiona. Pan Krzysztof nie ma ani zaswiadczenia, ze pies jest ze schroniska ( nie placi wtedy podatku za psa ) ani ksiazeczki zdrowia Figi ze szczepieniem na wsciklizne. Beata Ups... Ja zapomniałam wziąc od Natalii (ewatonieja) książeczki... (Natalia wyciagała Figę ze schronu). Napisz do niej na PW, to trzeba będzie książeczke pocztą przesłać. Quote
BeataJ Posted December 17, 2007 Author Posted December 17, 2007 modliszka84 napisał(a):Ups... Ja zapomniałam wziąc od Natalii (ewatonieja) książeczki... (Natalia wyciagała Figę ze schronu). Napisz do niej na PW, to trzeba będzie książeczke pocztą przesłać. O...to byla szczrpiona tak? No to super! A jakies zaswiadczenie, ze sunia jest ze schronu tez Ewa ma? Beata Quote
aisaK Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 [quote name='BeataJ']Kochani, jest takie ogloszenie na allegro http://www.allegro.pl/show_item.php?item=284578886 Ja koresponduje z Panem ale efekt...wiadomo :-( Mam prosbe - czy mozecie mu napisac maila, choc po jednym, ze zle robi, ze jest tyle dobkow w schronach, ze nie powinien. Blagam.... Moze jak dostanie wiecej maili to cos do niego dotrze... Mi gośc już nie odpisuje:mad:Jak tu do niego dotrzeć? :shake: Co za....:angryy: Quote
MonikaP Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Słuchajcie, moi sąsiedzi po dwóch dniach dyskusji i wpatrywania się w zdjęcia malucha chcieliby go zaadoptować :-). Mam nadzieję,że ta sprawa jest jeszcze aktualna? Napisałam już wczoraj do Madziek :-). Oni są w stanie dojechać po niego do Wrocławia - czy dałoby się znaleźć jakiś transport z Opola? Quote
MonikaP Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Czy ktoś ma kontakt z Madziek? Pisałam do niej SMSa, wysłałam wiadomość na GG i pw, ale się nie odzywa. Jeśli malucha dałoby się przywieźć z Opola do Wrocławia, to w czwartek może go zabrać do Poznania Olena. Quote
aisaK Posted December 17, 2007 Posted December 17, 2007 Podałam ci na PW numer telefonu do Madzi, nic innego nie mam. Niemiecka Fundacja prosi abym wkleiła wam życzenia: Die Dobermann Nothilfe e.V. wünscht allen Tierfreunden in Polen ein frohes, besinnliches Weihnachtsfest und alles Gute für das Jahr 2008. Wir hoffen weiterhin auf eine gute Zusammenarbeit. Rene, Anja ,Simone und das Team der Dobermann Nothilfe e.V. tłumacze: Die Dobermann Nothilfe e.V. życzy wszystkim przyjaciołom zwierząt w Polsce wesołych, pełnych zadumy świąt i wszystkiego najlepszego w roku 2008. Mamy nadzieję na dalszą tak dobrą współpracę. Rene, Anja ,Simone und das Team der Dobermann Nothilfe e.V. Quote
Recommended Posts