Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

Posted

czemu ludzie biorą psa, a potem je oddają ???? rozumiem, ze czasem sa przypadki - uczulenie lub cos w tym styllu....ale przeciez nie jest to chyba az tak czeste !!!!!!!!!!!! :( :( :( :(

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie dobki wiec sorki, ale jak ktos chetny zobaczyc jak pseudohodowca zacheca do zakupu swoich psow to zobaczcie zdjecie 1 i 6.
http://www.allegro.pl/item262136401_owczarek_niemiecki_owcz_niemieckie_likwidacja_hod_.html

Ps.:cunao:to ogloszenie powalilo mnie glupota calkowita z wszystkich glupich ogloszen o dobkach.
:laugh2_2::laugh2_2::laugh2_2:
http://www.allegro.pl/item265992812_mini_doberman_mlody_.html

Cytuje:
Witam mam do sprzedania psa miniaturkę dobermana więcej info pod gg:698733 lub e-mail:Skrawek97@interia.pl POZDRAWIAM życzę miłej licytacji

Posted

znow napisał do mnie ten gośc chętny na Kario z nowego Sacza-mimo ze prosiłam o kontakt z Goską:)

pisze, ze mieszka na przedmieściach Nowego Sacza-dom z ogrodem, pies biegałby ale nie byłby przy budzie(to ciekawe gdzie?),on pracuje 8 godzin dziennie więc miałby czas dla niego.wczesniej miał rotwailera-ale odszedł na serce.Boi się tylko czy spełni nasze wymagania:evil_lol:
ja tez bym się bałą na jego miejscu...

nie mam do niego telefonu, tylko maila-co mam z tym delikwentem zrobić?

Posted

dzodzo-weź numer telefonu, powiedz, że znajoma spod Sącza go odwiedzi ;) a ja go juz prześwietle...
Ja jak czytam allegro i gratkę to mnie szlag trafia! Ludzie to czasami debile są!!!

Posted

ostatnio moj pracownik, ktory ma 6 letnia dobermankę powiedział mi ze musi ja oddac, bo cały czas siedzi sama w malutkim mieszkaniu i ze musi ją oddac bo pies bo sie męczy...

dawał juz wczesniej ogłoszenia o niej ale ze zglosili sie tylko ludzie , którzy chcieli ja do kojca -nie oddał..

więc się tak męcza dalej, przekonałam go ze ona juz sie przezwyczaiła do takiego życia i zeby nie daj Boże nie oddawal jej do schroniska(taki pomysł tez juz miał:shake:)-obiecałam mu ze jeśli bedzie sytuacja krytyczna to mu pomogę ale póki co pracuję nad tym, żeby ja zatrzymał:-(

Posted

Żegnaj cudowna, wyjątkowa Karmi...na zawsze pozostaniesz w moim sercu...:-(

Widziałam, jak biegnie, biegnie w tą stronę...
szczęśliwa i pełna nadziei...
bez bólu, cierpienia...
odeszła kochana, szczęśliwa...
Nasza cudowna, jedyna Karmi...
[*]

Posted

Dostałam takiego meila:
Treść: Witam, Czy macie Państwo kontakt z nowymi właścicielami psa o imieniu Saturn adoptowanym z Łodzi? Podejrzewamy, że ten piesek jest "bratem" naszego dobermana, wiemy skąd pochodzi. Może będzie możliwość dotarcia do ludzi, którzy go kupili i najwyraźniej porzucili. Bardzo proszę o odpowiedź. Pozdrawiam, Marta

Kto może mieć namiary do nowego domu Saturna? On był adoptowany ze schroniska, prawda? To pewnie tylko przez schronisko można byłoby sprawdzić? Może ktoś ma jeszcze meila ze zdjęciami Saturna?

Posted

Kario w nowym domu!!!
Załączam maila - który właśnie do mnie doszedł.

"Dzień dobry,
Ja piszę w sprawie dobermanka.Całą noc przespał na swoim posłaniu,ma już swoją ulubioną zabaweczkę.Dalej jak widzi jedzenie to chce sobie nóżki połamać,ale mam nadzieję,że z czasem mu to przejdzie.Ranki smarujemy maściami i możliwe,że dzisiaj weźmie pierwszą kąpiel.Ze smarowaniem ran i zakrapianiem oczek nie ma żadnych problemów,wszystko da sobie zrobić.
Jest grzeczny jeśli chodzi o spacery,poznał już swoich nowych kolegów z osiedla =-).Zapewniam,że będzie mu najlepiej jak tylko może być.
Pozdrawiam i obiecuję co jakiś czas przekazywać nowe informacje dotyczące "mojego dziecka"

Chyba dobry domek co?:cool3:

Posted

ja juz wstępnie pytalam o możliowosc wyciągniecia ze schroniksa tej z Józefowa biedulki po nuzycy(ona ma takie małe szanse na pzreżycie zimy), ale w schronisku nie ma opcji zabrania psa na tymczas-musiałby ktos ją wyadoptować na siebie najpierw

Posted

Jutro lub pojutrze okaże się, jak dziewczyny pojadą i ona będzie. Na razie nic nie mogę powiedzieć. Auto mam nadal zesrane i nie mogę osobiście pojechać do Korabiewic zobaczyć.