dzodzo Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 strasznie mało czasu jest ale moze by dało rade?tylko co na to wlascicilee? Quote
aisaK Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 eee, musiałaby mieć wszystkie szczepienia, bo to za krótki czas... Bo myslalam o Ariel,ale nikt mi nie odpisuje. Dalej szukam suczki, bo jest wolne miejsce...:( Quote
modliszka84 Posted October 30, 2007 Posted October 30, 2007 [quote name='aisaK']eee, musiałaby mieć wszystkie szczepienia, bo to za krótki czas... Bo myslalam o Ariel,ale nikt mi nie odpisuje. Dalej szukam suczki, bo jest wolne miejsce...:( mix pewnie nie moze być...? bo jakby mógła byc zmiksowana to u nas jest Moria :roll: Quote
dzodzo Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 zwierzaczki-pluszaczki od Oleny na bazarku:razz: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=94056 Quote
aisaK Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 modliszka84-zapytam, już wysyłam zapytanie. dostałam takiego meila-chodzi o Kario, ale może być inny piesek: Jestem zainteresowana zaopiekowaniem sie pieskiem rasy doberman KARIO. Mialam kiedys takiego psa i jest to piesek o ktorym nigdy nie zapomne. Na dzien dzisiejszy poszukuje wlasnie dobermana ktory szuka kochanych ludzi dla ktorych doberman bedzie szczesciem :) Moje poszukiwania zaczelam niedawno, poniewaz przez jakis czas po stracie swojego dobermana (zmarl na raka) zaopiekowalam sie kotkiem, ktory na dzien dzisiejszy ma 2 latka. Wiem, ze doberman chowany od malego z kotem nie stanowi zadnego zagrozenia natomiast biorac odchowanego dobermana musze wiedziec jaka jest jego reakcja na inne zwierzeta w moim przypadku jak juz wspomnialam chodzi o kotka. Jeżeli piesek, dla ktorego szuakcie Panstwo domu, jest nastawiony pozytywnie do przebywania z innymi zwierzetami to bardzo bym prosila o mozliwie jak najwiecej informacji (oczywiscie w miare mozliwosci). Mam nadzieje ze uda mi sie znalez bezdomego dobermana, ktory w zgodzie bedzie zyl z moim kotem a zarazme bedzie radoscia calej Naszej rodziny. Serdecznie pozdrawiam KASIA z Poznania. Podałam w meilu kontakt do pan od Kario i mamy kogos w Poznaniu(GosiaP?) to może by domek sprawdziła? Co sądzicie? Quote
Goska76 Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Miałam wczoraj telefon w sprawie Kario. Państwo z Wrocławia myśleli, że to jest ich zaginiony Dobek –dzisiaj sprawdzili w schronisku czy ma chipa (tamten piesek miał) ale niestety nasz Kario nie jest zachipowany. :-( Tak, więc w dalszym ciągu Kario szuka domku. Nie wiem jaki ma stosunek do kotów. Nie mam możliwości sprawdzić. Jak będę w schronie w piątek,to może uda mi się "złapać" jakiegoś kotka i mu pokazać – zobaczymy. :cool3: Quote
Apbt_sól Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Sorki za offik- nie bijcie :( Prosimy o glosiki na Fundacje AST w krakvecie - juz prawie kniec glosowania ... :( Quote
t_kasiek Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Apbt_sól napisał(a):Sorki za offik- nie bijcie :( Prosimy o glosiki na Fundacje AST w krakvecie - juz prawie kniec glosowania ... :( nie zdarzyłam...juz koniec bo juz dzis listopad :( Quote
dzodzo Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 dzięki za podnoszenie bazarku z pluszaczkami, wystawialm jeszcze jeden z róznymi pierdołami na dobki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88821 Quote
aisaK Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Mam chętnego na Daffiego, ale trzeba sprawdzić dom w Olkuszu. Czy mamy tam kogoś? cos mi to mówi...hmmm... Quote
Anashar Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Pisałem już do Klementynki ale napiszę także tu. Padły moje wszystkie serwery, a hosting na którym mam je wykupione ma w głębokim poszanowaniu klienta niestety... Dlatego też wykupiłem dziś inny serwer, na sprawdzonym hostingu, stabilny i dziś/jutro planuję przeprowadzkę wszystkich danych i przepięcie domen. Aczkolwiek tu będe się musiał zwrócić do Mido aby przestawił DNSy nadzieja-dobermana.pl Przez ten czas mogą wystąpić problemy z korzystaniem strony, najpóźniej pojutrze powinno się wszystko ustabilizować. Quote
Mido Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Anashar nie ma sprawy przesli dnsy i zaraz beda przestawione. Quote
Anashar Posted November 4, 2007 Posted November 4, 2007 Dzięki Mido! Wiemy coś o tym dobku? http://dogomania.pl/forum/showpost.php?p=8546156&postcount=494 Quote
dzodzo Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 ta sunia już kiedys tu była pokazywana:crazyeye:-ale potem znikneła z watku, czy ktos moze się coś bliżeszego dowiedzieć? Quote
Goska76 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Kochani, załączam kilka nowych fotek Kario. Piesio jest fajny. Posłuszny - aczkolwiek, po wyjściu z kojca trochę rozkojarzony. Przychodzi na zawołanie. Ktoś z nim zapewne pracował. siada, przychodzi do nogi. Nie chce jeść na terenie schroniska. Dopiero jak wyprowadziłyśmy go dalej zjadł trochę suchej karmy. Na razie chłopak jest w dobrej kondycji - chociaż chyba jakieś zapalenie krtani mu się wdało - strasznie charczy. A oto nowe fotki - jest prześliczny!! Quote
Goska76 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 ja nie umiem ogłaszać na allegro, jak możecie to zróbcie mu - piesio nie może zostać w tym schronie. Tam jest okropnie. Ostatnio policzyłam psy i mniej więcej obliczyłam powierzchnie przypadającą na jeden pyszczek. Wynik: 0,84 m 2/pyszczek. Tragedia. Musimy go jak najszybciej wyciągnąć!! Quote
dzodzo Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 ok, w takim razie poprosze namiary na kogos kogo moge podac jako kontakt w sprawie psa w aukcji i w skrocie jak mozesz zebrac to co wiemy o piasku, wiek etc..to potem zrobie allegro Quote
Goska76 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Kario: Wiek szacowany: ok. 3 lata Chip: brak Kastracja: brak Szczepienie: brak (ale to się da zorganizować) Miejsce pobytu: Myszków, woj Śląskie Usposobienie: Pies łagodny, ale nie jest wylewny. Zrównoważony. Będzie psem posłusznym. Ale na pewno trochę pracy trzeba w niego "włożyć". Widać, że ktoś z nim pracował. W dobrej kondycji fizycznej – widać, że w domu miał dobrze, odkarmiony. Trochę zaniedbany – sierść w tragicznym stanie!. - Do innych psów zdecydowany, ale nie jest zaczepny. - Do suczek bardzo w porządku. - Do kotów – nie wiadomo – nie było kota w schronie i nie mogłam go przetestować. Ale to jeszcze zapewne sprawdzimy. Telefon kontaktowy: do nie: 0503 188417 (gadu:5191967, e-mail: malgorzata.janich@gmail.com) lub do pani Marty w schronisku: 0608637198 Dzięki wielkie!!! Quote
dzodzo Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Aukcja Kario tak na szybko, jak cos będzie nowego to dodamy albo poprawimy!!! http://www.allegro.pl/show_item.php?item=265444040 Quote
Asior Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 ludziska sprawa pilna..porozsyłajcie gdzie się da!!!! Quote
dzodzo Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 dostałam zapytanie z allegro odnośnie Kario...z Nowego Sącza-mamy tam kogos ew? zapytanie takie sobie-ale nie kazdy musi byc mistrzem pióra:roll: odpisałam króciutko i poprosiłam o kontakt z Goska76-ciekawe czy zadzwoni???? tak jak pzrypuszczałam zreszta -bo pies piekny-od razu jest 3 obserwatorów-czy w schronisku moga go wykastrowac? Quote
Goska76 Posted November 5, 2007 Posted November 5, 2007 Zapytam o wykastrowanie psiaka. Ale, z tego co wiem, nie kastrują tam psów. (za to sterylizują suczki:)) miałam też jedno zapytanie o Kario. Okolice Częstochowy. Pan może przyjedzie do schronu go zobaczyć w niedzielę. Zapytanie takie sobie - pan kręcił trochę nosem jak usłyszał o wykastrowaniu pieska. W dodatku na placu ma inne dwa kundelki - nie wiem co by to było jakby się nie zgodziły...Chyba damy sobie tu spokój nie? Quote
Recommended Posts