aisaK Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Przeszukałam wszystko i nie mam...:( Przykro mi. Zrób mu allegro, napewno ktos się zgłosi, bo on jest sliczny... Quote
dzodzo Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 no to jak sie zgadza, to moge mu jutro zrobic allegro-tylko potzrebne namiary na kogoś kompetentnego w temacie psa.no i na tej fotce to on jest ewidentnie czarny....jak mam pisac ze jest brazowy jak jest czarny???;) Quote
Dea Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 pisz, że jest brązowy inaczej:evil_lol: Quote
dzodzo Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 hihi-pozostaje jeszcze obróbka zdjęć na brązowo:)no i kwestia kastracji...jak oglosimy takiego pięknego, papierzastego psa to będą telefony od roznych pokemonow,jakos ich trzeba odsiac Quote
Klementynkaa Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 czekam na telefon do pana własciciela, poprawka - pies jest rzeczywiście czarny, wyszkolenie PT, kastarcję zasugerowałam. jestem z panem w kontakcie telefonicznym, poprosił o czas na zastanowienie do jutra, powiedział, że musi przemysleć nasza propozycję pomocy (włączyła sie solidarność jądrowa przy te,acie kastracji, w schronie tez go wykastrują a opieki miał tam nie będzie :( ), dałam namiar na stronę i pozostaje czekach, chwilowo pies jest zaopiekowany bo pan chory i siedzi w domku ;) Quote
BeataJ Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Mam Pania ze Slupska, ktora bardzo byla Neronem zainteresowana. Chce psa spokojnego, ma dzieci ale juz starsze. Cale zycie miala dobermana, suczke chora musiala uspic. Szuka psa w miare ulozonego, aby z dziecmi byl OK i potrafil chodzi na smyczy. Klementynkaa - a ten o ktorym Ty piszesz skad jest? Beata Quote
Klementynkaa Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 z Katowic, ułożony, spokojny, bez agresji ! Quote
BeataJ Posted September 27, 2007 Author Posted September 27, 2007 Klementynkaa napisał(a):z Katowic, ułożony, spokojny, bez agresji ! To moze ta Pania ze Slupska skontaktowac z wl tego biedaka? Magda - Ty go widzials? Beata Quote
Klementynkaa Posted September 27, 2007 Posted September 27, 2007 nie, ale człowiek, do którego mam trochę zaufania w temacie zachowania psów (psiarz, hodowca) zna go od szczeniaka. ale myślę też, że pan nie miałby nic przeciwko temu żebym jako zobaczyła i oceniła... tyle, że od wczoraj milczy, nie wiem jak mam to rozumieć, może woli jednak działać na własną rękę bo wystraszył się kastracji? Quote
karusiap Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 aisaK napisał(a):Czy mamy dobermana, który lubi koty? oj tez szukalam keidys,,,ze swieca:roll:ale rotacja pewna byla...a nuz .... Quote
aisaK Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 karusiap napisał(a):oj tez szukalam keidys,,,ze swieca:roll:ale rotacja pewna byla...a nuz .... Wiem, bedzie ciężko :roll: Czy ktos widział dobermana lubiącego koty:lol: Quote
Ania_i_Kropka Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani zainteresowana adopcją Bruna. Ponieważ Bruno właśnie jedzie w pociągiem do nowego domku zaproponowałam jej pomoc w znalezieniu innego dobcia. Pani szuka psa do 4 lat. Najlepiej żeby był to piesek o znanym pochodzeniu, ponieważ w domu jest małe dziecko. Kobieta miała wcześniej dobka. Dom jest na dolnym śląsku. Oczywiście do sprawdzenia, nie znam tej Pani. Rozmawiałam z nią telefonicznie. Quote
Klementynkaa Posted September 28, 2007 Posted September 28, 2007 MAF będzie miał pięć... ale pozostałe warunki spełnia! Maciek - publicznie Cię wołam ;) Quote
Klementynkaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Witam, Miło mi poinformować,że baner o naszych kochanych dobermanach jest już na stronie www.asroma.pl . Pozdrawiam i życzę miłego weekendu. Kintuszek jak miło! dziękujemy :) :) :) Quote
dzodzo Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 ciekawe co u Bruno???Mateusz-jego nowy pan jest przemiła i sympatyczna osobą i chyba żadne trudności go nie zniechęcą,nie mógl sie doczekac jego przyjazdu i pierwszego spaceru:)))a teraz pewnie juz sa razem.tzrymajmy kciuki zeby to byl dla Bruna szczesliwy dzień! hihi-u Bruna wszystko jak najlepiej, mail od Mateusza mnie rozbroil, przesylam zainteresowanym-bo to dobre wiesci:)kolejny pieso ma dom! dzięki dziewczynom z olsztyna za poświęcenie, zorganizowanie podrózy i doprowadzenie akcji do szcześliwego zakonczenia! Quote
dzodzo Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 a to zla wiadomośc, i bardzo pilne, poniewaz jak koncza dobermany w szczcinskim schronisku wiemy doskonale, najlepiej byloby psa zabrac natychmiast stamtad: pies zostal przywiązany do bramy schroniska z listem na szyi: jak bardzo trzeba byc nieczulym i nie miec odwagi?zrobmy coś, bo za tydzien moze byc za poxno:( może ta pani byłaby chętna na tego pieska? tu jego wątek na dogo: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85251 Quote
karusiap Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 cudownie,ze Bruno sie udalo:) a Roland:(biedny pies....kuzwa same ^&%*&^ cisna mi sie na usta Quote
aisaK Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Yeti został wyadoptowany i poszedł gdzieś, wiec nie pojedzie do Niemiec. A co za tym idzie można by zastąpić go Rolandem? Tylko dom tymczasowy, przygotowanie i potem transport! Jej, przeciez on nie ma książeczki zdrowia, co z tego, że na kartce jest napisane, że był szczepiony :roll: Wiem, że tam właśnie spokojny, ułożony pies (Yeti ) miał tymczas z dziećmi. Quote
graszka Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Z dobrych wiadomości, Atenka już jest wyciągnięta ze schroniska, za jakieś 12 godzin wyrusza w podróż do mnie a rano będziemy sie już razem cieszyć:lol: Co do tego psiaka ze Szczecina to też mi się parę rzeczy samo ciśnie na usta:angryy: Quote
Klementynkaa Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 jeżeli nie Roland to może MAF? on ma książeczkę a chipa może mu zrobią, pan wprawdzie sie nie odzyw ale mogę do niego zadzwonić zapytać jaką podjął decyzję :razz: Quote
aisaK Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 OK, ja i tak nie decyzuję. Mogę im przesłac i MAFA i Rolanda i zobaczymy. Quote
BeataJ Posted September 29, 2007 Author Posted September 29, 2007 Mam info od wlasciciela Toniego - tego szczeniaczka z Gdynii. Wiec maluch jest przekochany i wazy juz 15kg! Mam dostac fotki i zaraz wklejem oczywiscie. Nero ze szczecinskiego schroniska tez ma sie wysmienicie. Jestem z jego wl w stalym kontakcie. Ponizej fotki: Beata Quote
aisaK Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 SUPER!!! Beatko! Chociaż tyle dobrych wieści na dzisiaj! Quote
aisaK Posted September 29, 2007 Posted September 29, 2007 Mam juz odpowiedz w sprawie Rolanda- mamy go przygotować, jego też wezmą. Czy mam tez wysłac Mafa? a jak się właściciel nie zgodzi?Omówisz to z nim Klementynka? Quote
Recommended Posts