Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no to jak sie zgadza, to moge mu jutro zrobic allegro-tylko potzrebne namiary na kogoś kompetentnego w temacie psa.no i na tej fotce to on jest ewidentnie czarny....jak mam pisac ze jest brazowy jak jest czarny???;)

Posted

hihi-pozostaje jeszcze obróbka zdjęć na brązowo:)no i kwestia kastracji...jak oglosimy takiego pięknego, papierzastego psa to będą telefony od roznych pokemonow,jakos ich trzeba odsiac

Posted

czekam na telefon do pana własciciela, poprawka - pies jest rzeczywiście czarny, wyszkolenie PT, kastarcję zasugerowałam.
jestem z panem w kontakcie telefonicznym, poprosił o czas na zastanowienie do jutra, powiedział, że musi przemysleć nasza propozycję pomocy (włączyła sie solidarność jądrowa przy te,acie kastracji, w schronie tez go wykastrują a opieki miał tam nie będzie :( ), dałam namiar na stronę i pozostaje czekach, chwilowo pies jest zaopiekowany bo pan chory i siedzi w domku ;)

Posted

Mam Pania ze Slupska, ktora bardzo byla Neronem zainteresowana. Chce psa spokojnego, ma dzieci ale juz starsze. Cale zycie miala dobermana, suczke chora musiala uspic. Szuka psa w miare ulozonego, aby z dziecmi byl OK i potrafil chodzi na smyczy.

Klementynkaa - a ten o ktorym Ty piszesz skad jest?

Beata

Posted

nie, ale człowiek, do którego mam trochę zaufania w temacie zachowania psów (psiarz, hodowca) zna go od szczeniaka. ale myślę też, że pan nie miałby nic przeciwko temu żebym jako zobaczyła i oceniła... tyle, że od wczoraj milczy, nie wiem jak mam to rozumieć, może woli jednak działać na własną rękę bo wystraszył się kastracji?

Posted

karusiap napisał(a):
oj tez szukalam keidys,,,ze swieca:roll:ale rotacja pewna byla...a nuz ....

Wiem, bedzie ciężko :roll: Czy ktos widział dobermana lubiącego koty:lol:

Posted

Dzisiaj zadzwoniła do mnie Pani zainteresowana adopcją Bruna. Ponieważ Bruno właśnie jedzie w pociągiem do nowego domku zaproponowałam jej pomoc w znalezieniu innego dobcia.
Pani szuka psa do 4 lat. Najlepiej żeby był to piesek o znanym pochodzeniu, ponieważ w domu jest małe dziecko. Kobieta miała wcześniej dobka. Dom jest na dolnym śląsku. Oczywiście do sprawdzenia, nie znam tej Pani. Rozmawiałam z nią telefonicznie.

Posted

ciekawe co u Bruno???Mateusz-jego nowy pan jest przemiła i sympatyczna osobą i chyba żadne trudności go nie zniechęcą,nie mógl sie doczekac jego przyjazdu i pierwszego spaceru:)))a teraz pewnie juz sa razem.tzrymajmy kciuki zeby to byl dla Bruna szczesliwy dzień!

hihi-u Bruna wszystko jak najlepiej, mail od Mateusza mnie rozbroil, przesylam zainteresowanym-bo to dobre wiesci:)kolejny pieso ma dom!
dzięki dziewczynom z olsztyna za poświęcenie, zorganizowanie podrózy i doprowadzenie akcji do szcześliwego zakonczenia!

Posted

a to zla wiadomośc, i bardzo pilne, poniewaz jak koncza dobermany w szczcinskim schronisku wiemy doskonale, najlepiej byloby psa zabrac natychmiast stamtad:

pies zostal przywiązany do bramy schroniska z listem na szyi:

jak bardzo trzeba byc nieczulym i nie miec odwagi?zrobmy coś, bo za tydzien moze byc za poxno:(

może ta pani byłaby chętna na tego pieska?
tu jego wątek na dogo:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=85251

Posted

Yeti został wyadoptowany i poszedł gdzieś, wiec nie pojedzie do Niemiec. A co za tym idzie można by zastąpić go Rolandem? Tylko dom tymczasowy, przygotowanie i potem transport! Jej, przeciez on nie ma książeczki zdrowia, co z tego, że na kartce jest napisane, że był szczepiony :roll:
Wiem, że tam właśnie spokojny, ułożony pies (Yeti ) miał tymczas z dziećmi.

Posted

Z dobrych wiadomości, Atenka już jest wyciągnięta ze schroniska, za jakieś 12 godzin wyrusza w podróż do mnie a rano będziemy sie już razem cieszyć:lol:
Co do tego psiaka ze Szczecina to też mi się parę rzeczy samo ciśnie na usta:angryy:

Posted

Mam info od wlasciciela Toniego - tego szczeniaczka z Gdynii. Wiec maluch jest przekochany i wazy juz 15kg! Mam dostac fotki i zaraz wklejem oczywiscie.

Nero ze szczecinskiego schroniska tez ma sie wysmienicie. Jestem z jego wl w stalym kontakcie. Ponizej fotki:

Beata

Posted

Mam juz odpowiedz w sprawie Rolanda- mamy go przygotować, jego też wezmą. Czy mam tez wysłac Mafa? a jak się właściciel nie zgodzi?Omówisz to z nim Klementynka?