aisaK Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Ja już widziałam :( Niestety...ehhh. wstydze sie za ludzi! Quote
aisaK Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 Słuchajcie!!Czy mamy kogos w Gorzowie Wlkp? Potrzebujemy kogos kto wyciągnie szczeniaka ze schronu :( Quote
Rybc!a Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 A my w Elblągu mamy takie dobcio- podobne szczeniaczki, wrzucone do schroniska w worku na śmieci. Quote
BeataJ Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 BeataJ napisał(a):Wolontariuszka zaklepala juz tego dobermana rocznego wiec mam nadzieje, ze do jutra nie zniknie :angryy: Beata Udalo sie - NERON ze Szczecina juz w nowym domku! Szczesliwy, prawda? Quote
BeataJ Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 Pamietacie Hetora z gdanskiego schronu? Dzieki Kasi mamy kontakt z jego nowymi wlascicielami!!! Ma sie swietnie!! Jak uda mi sie na spacerek umowic ( bo Hektor mieszka w Gdansku ) to beda fotki oczywiscie!!! HEKTOR - trafil do schroniska niedawno, gdzies w polowie czerwca. To mlody ( maks 1.5 roku ), fajniutki doberman. Ma ciety ogon i uszy, jedno uszko klapie. Beata Quote
dzodzo Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Jezu, jak super!!!!!!dwa szczesliwe psyi najwazniejsze ze udalo się ze Szczecinem, bo jak mysle o tym schronie to mnie dreszcze przechodza Quote
dzodzo Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 niestety, mam zla wiadomosc:do schroniksa w Miedarach przywieziono 1-1,5 dobermanke z urazem nózki tylnej, byc moze jest to zwichnięcie stanu biodrowego"Doberman, czarna, podpalana.Tolerancyjna dla psów. Przyjazna dla ludzi.Jest w złym stanie - prawdopodobnie ma zwichnięcie prawego stawu biodrowego (zdaniem weterynarza). 17.09. będzie miała dokładne badania - wtedy będzie więcej wiadomo. Ma duże problemy z poruszaniem się - nie wiem jak to opisać - trochę kica jak zając. Jest strasznie przerażona, cały czas chowa się za budą. Próbowaliśmy ją przywołać - niestety wystawia tylko główkę i patrzy smutnym wzrokiem. Przywieziona z interwencji ze Strzelec Opolskich. Jeżeli właściciel jej nie odbierze - sunia szuka odpowiedzialnego i dobrego domku. Na pewno będzie wymagała leczenia oraz rehabilitacji.kwarantanna: 2007-09-27;fotki sa ale w sumie mało co na nich widac Quote
romenka Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Pragnę bardzo poodziękować wszystkim tutaj za pomoc Diance a przeważnie AsiaK ktora napisała tekst i wysłała go do niemieckiej organizacji i która to organizacja chce wziąć Diankę do siebie i dac jej kolejne chwile szczęścia:loveu:. Rownież chcę podziękowac VikaBari i jej mężowi za karmę dla Dianki. Dziękuje z całego serca!!!:Rose: Quote
BeataJ Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 Gonitwa napisał(a):Jaki on uśmiechnięty! Musi byc usmiechniety bo trafil do swietnych ludzi! Pisza do mnie maile, dziela sie wiadomosciami co tam u Neronka, juz wybrali na allegro poslanie dla niego. W pazdzierniku mysle, ze uda mi sie ich odwiedzic to poznam przystojaniak i jego opiekunow. Tu dzis na spacerku Beata Quote
Rybc!a Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Widziałyście mojego Cymesa? http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77765&page=9#post6983191 Quote
BeataJ Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 I jeszcze foteczki Nerona szczesciarza! Quote
Sandra Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Na allegro pojawiło sie nowe ogłoszenie o dobku do oddania podobno z rodowodem http://www.allegro.pl/item245466012_piekny_i_spokojny_doberman_poszukuje_domu.html Quote
dzodzo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 no pisze ze z rodowodem ale on ma biała krawatkę, chyba pan sie troche rozpedzil...koleja bieda Quote
graszka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Co się z tymi ludźmi porobiło. Co to pies jakaś zużyta rzecz, którą sobie można oddać tak ot sobie? :shake: Quote
aisaK Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Dzwoniła, dostane fotki, szukamy mu domku! Nie mamy dużo czasu, bo do 4 października! Pies jest w Ozorkowie województwo Łodzkie. Jak nic nie znajdziemy-schron albo uśpienie :( Quote
BeataJ Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 dzodzo napisał(a):no pisze ze z rodowodem ale on ma biała krawatkę, chyba pan sie troche rozpedzil...koleja bieda Moze miec rodowod ale z wpisem, ze nie jest wystawowy/hodowlany. W hodowli Spartana byl taki przypadek, ze psiak ma biala krawatke. Notabene piekny dobek z nigo wyrosl. Beata Quote
dzodzo Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 ok, mysłałałam ze nie zdarzają sie takie przypadki w hodowlach-a jednak Quote
aisaK Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Pies nie jest rodowodowy. Dla jego właściciela wystawiał allegro ktos znajomy i tak napisał. Pies jest bardzo łagodny,ułożony (zna komendy:siad,waruj,leż,do nogi...), podobno jak właściciel zasnął a wcześniej dzwonił budzik to pies go budził, ma 2 lata i mieszkał w domu, jest nauczony czystości, jak chce siusiu to sam otwiera sobie drzwi. Szukamy mu dobrego domu! Quote
Karilka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Dea, zjechałam tekst troche:oops:. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=7003756#post7003756 Quote
Dea Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Nic nie szkodzi, piękny domek dla kotka:loveu: Proszę podnoście bazarki dla Klarneta - i te moje, i ten Karilki:razz: Quote
Ania_i_Kropka Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Dzisiaj dostałam wiadomość ze schroniska, że Lucky pojechał do nowego domu.:multi::multi::multi: Zamieszkał w domku niedaleko Olsztyna. Quote
Asior Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 dziołszki, poproszę o opinie specjalistów.... czy to moze być dobek????? bo na takiego mi wyglada a inni mówią, ze to pinczer :D przecież ma gruuubaśne łapska ;) Quote
Recommended Posts