Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

BeataJ napisał(a):
Wolontariuszka zaklepala juz tego dobermana rocznego wiec mam nadzieje, ze do jutra nie zniknie :angryy:
Beata

Udalo sie - NERON ze Szczecina juz w nowym domku!
Szczesliwy, prawda?

Posted

Pamietacie Hetora z gdanskiego schronu? Dzieki Kasi mamy kontakt z jego nowymi wlascicielami!!! Ma sie swietnie!! Jak uda mi sie na spacerek umowic ( bo Hektor mieszka w Gdansku ) to beda fotki oczywiscie!!!

HEKTOR - trafil do schroniska niedawno, gdzies w polowie czerwca. To mlody ( maks 1.5 roku ), fajniutki doberman. Ma ciety ogon i uszy, jedno uszko klapie.

Beata

Posted

niestety, mam zla wiadomosc:do schroniksa w Miedarach przywieziono 1-1,5 dobermanke z urazem nózki tylnej, byc moze jest to zwichnięcie stanu biodrowego"Doberman, czarna, podpalana.Tolerancyjna dla psów. Przyjazna dla ludzi.Jest w złym stanie - prawdopodobnie ma zwichnięcie prawego stawu biodrowego (zdaniem weterynarza). 17.09. będzie miała dokładne badania - wtedy będzie więcej wiadomo. Ma duże problemy z poruszaniem się - nie wiem jak to opisać - trochę kica jak zając. Jest strasznie przerażona, cały czas chowa się za budą. Próbowaliśmy ją przywołać - niestety wystawia tylko główkę i patrzy smutnym wzrokiem. Przywieziona z interwencji ze Strzelec Opolskich. Jeżeli właściciel jej nie odbierze - sunia szuka odpowiedzialnego i dobrego domku. Na pewno będzie wymagała leczenia oraz rehabilitacji.kwarantanna: 2007-09-27;fotki sa ale w sumie mało co na nich widac

Posted

Pragnę bardzo poodziękować wszystkim tutaj za pomoc Diance a przeważnie AsiaK ktora napisała tekst i wysłała go do niemieckiej organizacji i która to organizacja chce wziąć Diankę do siebie i dac jej kolejne chwile szczęścia:loveu:. Rownież chcę podziękowac VikaBari i jej mężowi za karmę dla Dianki. Dziękuje z całego serca!!!:Rose:

Posted

Gonitwa napisał(a):
Jaki on uśmiechnięty!

Musi byc usmiechniety bo trafil do swietnych ludzi! Pisza do mnie maile, dziela sie wiadomosciami co tam u Neronka, juz wybrali na allegro poslanie dla niego. W pazdzierniku mysle, ze uda mi sie ich odwiedzic to poznam przystojaniak i jego opiekunow.

Tu dzis na spacerku

Beata

Posted

Dzwoniła, dostane fotki, szukamy mu domku! Nie mamy dużo czasu, bo do 4 października! Pies jest w Ozorkowie województwo Łodzkie. Jak nic nie znajdziemy-schron albo uśpienie :(

Posted

dzodzo napisał(a):
no pisze ze z rodowodem ale on ma biała krawatkę, chyba pan sie troche rozpedzil...koleja bieda

Moze miec rodowod ale z wpisem, ze nie jest wystawowy/hodowlany. W hodowli Spartana byl taki przypadek, ze psiak ma biala krawatke. Notabene piekny dobek z nigo wyrosl.

Beata

Posted

Pies nie jest rodowodowy. Dla jego właściciela wystawiał allegro ktos znajomy i tak napisał. Pies jest bardzo łagodny,ułożony (zna komendy:siad,waruj,leż,do nogi...), podobno jak właściciel zasnął a wcześniej dzwonił budzik to pies go budził, ma 2 lata i mieszkał w domu, jest nauczony czystości, jak chce siusiu to sam otwiera sobie drzwi. Szukamy mu dobrego domu!

Posted

dziołszki, poproszę o opinie specjalistów....
czy to moze być dobek?????

bo na takiego mi wyglada a inni mówią, ze to pinczer :D

przecież ma gruuubaśne łapska ;)