Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ok, prezentacje sie robią, zaraz wysyłam do Maćka.
w Zielonej Górze w schronie jest brązowy doberman, potwierdzona informacja, niestety niewiele o nim wiemy i nie ma zdjęć. jest raczej nieufny, tylko z jednym pracownikiem wychodzi z boksu (do weterynarza), w klatce apatyczny, nie reaguje na nic, nie ma sierści na uszkach (???). kiepsko...

i ostatnie idzie zima, juz zaczyna być bardzo zimno...

Posted

Czy ktoś byłby chętny na napisanie tekstów do działu "O Rasie" na naszej stronie? Czyl wzorzec, historia, wychowanie, charakter, zanim adoptujesz. Przydałoby się uzupełnić braki

Posted

z dobrych wieści mam takia, ze brazowy dobus z schronu w miedarach-pewnie nawet nie zdązyl trafic na nasza strone adopcyjna-ma juz nowy domek, to dla mnie wspaniala wiadomosc bo jego wiek oceniono na 7-8 lat a sami wiecie...
to ten psiak:

Posted

pewnie chodzi o tego dwulatka-tez dostalam o nim info...niestety to łodzkie schronisko jest czynne za krótko zebytm tam podjechala ale moze ktoś z łodzkich wolontariuszy?

podobno bardzo gryza go inne psy..

Posted

[quote name='dzodzo'][FONT=Arial]niestety bardzo zła wiadomośc-trafiła do krakowskiego schroniska kolejna suczka dobermanka Luna 9 letnbia rodowodowa, łagodna do ludzi i psów, nie tolerujaca kotów!!, zrzeczona ponieważ właścicielka musiał iść do szpitala. [/FONT]
[FONT=Arial]oto Lunka:[/FONT]

Jak wiecie Luna w nowym domku juz w Niemczech sobie mieszka. Dobrze jej tam!

Posted

wreszcie szcesliwa Lunka:)
nie mam pomyslu na tego lodzkiego bidaka-jest w łodzi hotelik-ale u osławionych panstwa od schroniska w wojtyszkach, jakos nie budzi mojego zaufania

Posted

To moze byc taki tekst czy nie....

Beata

BeataJ napisał(a):
Powracajac do stronki. Czy takie tekst, ktory juz dawno sie pojawil tu na watku, mozna dac do dzialu "o nas". Pasuje Wam?

No i kazdy mial ze dwa slowa o sobie napisac.....
Dla mnie tekst fajny. Ktos ma propozycje zmiany to dawac smialo :-)

Przede wszystkim jesteśmy zwyczajnymi ludźmi, którzy wyjątkowo ukochali rasę dobermana. Postanowiliśmy połączyć siły i zadbać nie tylko o psy tej wspaniałej rasy, które są członkami naszych rodzin, ale też o te, którym w życiu szczęścia zabrakło. Stworzyliśmy zespół osób, które w gąszcz swych codziennych spraw wplatają pomoc dla dobermanów w potrzebie.

Staramy się działać szybko, rozsądnie i sprawnie. Szukamy dobermanów, które tkwią uwięzione w schroniskach. Zabieramy je zza krat, odżywiamy, a jeśli jest taka potrzeba to leczymy. Dajemy im wiarę w to, że będą jeszcze cieszyć się spacerami, ciepłym leżem i drapaniem za uchem. W miarę możliwości pokrywamy koszty transportu i różnych zabiegów. Potem szukamy dla nich domów, takich odpowiedzialnych, na całe życie. Praktyka pokazała, że warto. Coraz więcej osób zgłasza się do nas z informacjami o dobermanach w schroniskach. Są też tacy, którzy wprost mówią, że chcą psa oddać. Każdy z tych psów ma wyjątkowe znaczenie i w każdego z nich wkładamy maksimum sił, wiary i czułości. Walczymy o dobro rasy, która nas urzekła mądrością, wiernością i przepięknym wyglądem

Posted

Dzodzo - na stronie schronu go nie było wcale, bo teoretycznie on ma właściciela. Jednak gdyby był domek dla niego, to zostanie wydany...
Właściciel do tej pory sie nim nie zainteresował, bo ma do zapłacenia mandat i opłate za wykup psa ze schroniska.... to ile to jest win przecież :p

Posted

BeataJ napisał(a):
To moze byc taki tekst czy nie....

Beata

Proponuje do tego fajnego tekstu dodac że szukamy osób zakochanych w tej rasie jak i my do pomocy w ratowaniu dobermanów. Każda pomoć sie przyda.

Wróciliśmy z Toni od lekaża. Waży ten pulpiet już nie 8 i coś tylko 11, 350 kg. Doktor był zadowolony stanem ale zastrzyki kontynułujemy bo przeziembienie zostało. Nu i my z Viką zaraziliśmy od Toni.

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Mam Pania chetna na dobermana. Pani mieszka w Bornym Sulinowie. Zainteresowaly ja takie psiaki z naszej stronki:[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]1) Kaja z Łodzi, 2) Ares z Elbląga, 3) Ken z Mielca i 4) Bruno z Olsztyna.[/FONT]

[FONT=Comic Sans MS]Wszystkie sa aktualne?
[/FONT]

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Bruno z Olsztyna aktualne.

w sprawie Bruno pisał do mnie wczoraj jakis facet z allegro ale nic konkretnego-taki pytacz...odpisłam i cisza...
A jak ta dziewczyna zainteresowana Luckym??porażka pewnie?