Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wiem, że dobrze ale trudno mi się z tym pogodzić, że nie mogłam więcej :(

są jeszcze na świecie dobrzy ludzie, jak Go zobaczyłam to zatrzymałam się na poboczu, wzięłam linkę żeby odłowić to okazało się, że na przystanku stoi kobieta i wabi go swoimi kanapkami żeby szybciej zszedł z DTŚ, pomogła mi załżyć mu linkę, zaprowadzic i wsadzić do auta, całe kanapki, które miała na noc do pracy pochłonął... i na nic :( dałam Pani nasz plakacik, może się do nas podłaczy kolejna dobra dusza, bardzo dziekuję za pomoc!!!

Posted

oj smutne to:-( , ale Klementynkaa on dzięki Tobie nie umierał na ulicy, samotny, wystraszony, opuszczony. Miał przy sobie kogoś, kto do końca go glaskał, był przy nim. Myślę, że to bardzo ważne!

Posted

to niesamowite, że dobeczki mają tylu aniołów które nad nimi czuwają. sama wiem że to kochańskie piesiule.

dziwi mnie natomiast jedna rzecz. kiedy moi znajomi lub inne osoby widzą moją dobcie zachwycaja sie jaka jest piekna i rozbrykana. a kiedy odpowiadam na pytanie jaka to rasa (wybaczcie laikom) i pada "doberman" natychmaist odganiają ją od siebie i trzymają się od niej z daleka. faktycznie Ivi nie należy do najgrzeczniejszych ale to dramatyzowanie mnie wkurza.

dobki nie maja latwego zycia

Posted

Jest Pan chętny na szczeniaczka dobermana z Gdyńskiego Ciapkowa, Pan mieszka w okolicach Olsztyna może ktoś z tych okolic sie z nim spotkać i sprawdzić domek?

Posted

Anashar- tak, Roza jedzie do Niemiec!

Klementynka-to bardzo smutne! <*> I tak dobrze, że nie odchodził w cierpieniu, zapomniany...Bardzo mi przykro, że musiałas to przejść...:(

Fox india-to tak jak bullowate, rottweilery...to są rasy na które ludzie dziwnie reagują, nie znając tych psów...

Posted

Słyszałam o tym "schronisku". To mordownia, jakich w naszym kraju jest zatrważająco dużo...Kogo to interesuje? :(:(:(
Klementynka, możesz mi wysłac, ale ja i tak już dzisiaj nie wejdę do internetu.

Posted

czeka hotel i miejsce w hotelu, czekaja niemcy na wiesci-jest propozycja pomocy dla niej na jednym z niemieckich forum dobermanich, tylko nie ma jej kto przewieźć do hoteliku na razie...

wlasnie się dowiedziałam, ze została wydana dzisija bezpośrednio ze schroniska do nowego domu...mimo ze była zarezerwowana -oby tylko do dobrego domu

Posted

Dziewczyny, nie znam Waszego wątku, przyznaję, nie mam czasu poczytać:-(
więc jeśli wklejając tu tego linka strzelam jak kulą w płot, wybaczcie proszę
ale chciałam tylko Wam pokazać tego psiuta
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=77303

fotki nowe wstawię po południu
trochę załamana jestem po dzisiejszej wizycie w tym schronie (okolice Poznania) i tak próbuję gdzie mogę go pokazać, bo się boję trochę o tego psa.
Kastrację jakby co załatwimy.