Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gonitwa napisał(a):
Kasza? To za dużo! Raz w tygodniu!

Jak raz w tygodniu wystarczy na dłuuugą wegetację, to ok, bo za szybko odejść nie mogą, niech pocierpią!:angryy:

Posted

[SIZE=4]:placz::placz::placz::placz::placz:
Właśnie dowiedziałam sie że na mojej wsi jest trzymany w okropnych warunkach, znaleziony doberman! Ide to sprawdzić TERAZ.
Zaraz zdam relacje ale myśle że będzie nie ciekawie bo znalazł go człowiek nie dbający o psy.... Postaram sie zrobić zdjęcia z telefonu ale nie mam kabelka - może komuś wyśle mms i wstawi?

Posted

[quote name='Karilka']

[SIZE=4]:placz::placz::placz::placz::placz:

[SIZE=2]Właśnie dowiedziałam sie że na mojej wsi jest trzymany w okropnych warunkach, znaleziony doberman! Ide to sprawdzić TERAZ.
Zaraz zdam relacje ale myśle że będzie nie ciekawie bo znalazł go człowiek nie dbający o psy.... Postaram sie zrobić zdjęcia z telefonu ale nie mam kabelka - może komuś wyśle mms i wstawi?

Jeśli nie będzie możliwości szybciej, to ja mogę wstawić około godz. 20-ej... Powodzenia na akcji!!!

Posted

Pies został oddany do kogoś tam... do budy:angryy::angryy::angryy:.
Za to na tym podwórku była sznaucerka olbrzymka, domowa, przywiązana na łańcuchu (z wrzynającym sie łańcuchem)..
Obiecałam tej babce że dam jej obroże nylonowe dla psów... Bardzo miła ale prosta babeczka.

Posted

:(:(:(Nie mam zawiele czasu aby was czytać i nie wiem co nowego...:(:(ale z tego co widzę, jest sporo nowych psów, nawet szczeniak i ta chudzina w Szczecinie!:( Brakuje sił!
Karilka-jak sobie radzisz?Wytrzymasz jeszcze trochę?

Posted

Jest dom dla dobermana w Krakowie, do pilnowania domu, wiem, że Państwo miei psa i musieli go niestety uspić jak miał 10 lat. Psiak może być tak do 2-3 lat i nie podobny do dobermana tylko dobek. Nie wiem nic więcej, ale moge komus podac nr do tych ludzi.

Posted

Krakowska Roza to pies ideał! :loveu: Jedyna jej wada to to, że ciągnie na smyczy. Jak wyciągneliśmy ją z boksu zaczeła cieszyć się, skakać jak dzika, dawać buziaki naokoło :loveu: A jak bawiła się ze schroniskowym Gonziem! Cud miód :loveu: Ona jest taka delikatna, nawet nie wykazała w stosunku do niego cienia agresji! Odkurzyłem jej futerko i się błyszczała. Jest piękna inteligentna i kochana :loveu: Zdjęcia wieczorkiem.

Posted

Wczoraj naszymi Olsztyńskimi dobkami zajęła się jedna z wolontariuszek Kasia, która za wyczaj zajmuje się bulowatymi. Wyszła na godzinny spacer z każdym z dobków po kolei. Poznała je lepiej.

Lucky okazał się strasznie grzecznym psem. Co prawda początkowo skakał i gryzł smycz, jednak po kilku stanowczych NIE i pociągnięciu za obroże uspokoił się. Pies zna komendy siad, waruj i daj łapę. Uwielbia aportować i co najważniejsze sam oddaje patyk. Lucky jest bardzo łagodnym i skorym do współpracy psem.

Bruno początkowo jak każdego obszczekał za krat Kasie jednak gdy zobaczył smycz zaczął merdać ogonkiem. Na spacerze pędził przed siebie jak szalony. Na Kasię nie zwracał większej uwagi. Jedynie parę razy podszedł do niej i domagał się głaskanie. Zna komendę siad., Musiał być jednak uczony jej za pomocą przemocy ponieważ na stanowcze siad pies siada po czym kuli się i kładzie na ziemi jakby czekał na cios. Jest psem bardzo silnym i zdającym sobie sprawę ze swojej siły. Przez cały spaxcer nie wykazywał najmniejszych oznak agresji.

Rocky z całej trójki ma się najgorzej. Jest potwornie chudy. W boksie cały czas biega w kółko. Na spacerze jest bardzo grzeczny, idzie przy nodze. Co chwilę nastawiał łeb do głaskania.

Wszystkie dobki są już po szczepieniach, odrobaczeniu i odpchleniu. Są wykastrowane i zaczipowane.