ARKA Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 ata napisał(a):Arko -gdzie Twoja wrazliwosc:helo: dla szczeniaczkow:cunao: A gdzie Twoja wrazliwosc dla szczeniaczkow, ktore juz potrafią rozpoznawac czlowieka, lgnac do niego, bezgranicznie ufac, a potem schron i umieranie tylko. Quote
ata Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Calego swiata nie zbawimy niestety...... Do tych konkretnych szczeniaczkow usmiechnelo sie szczescie :loveu: i tyle. Quote
Karilka Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 Walczymy przecież z bezdomnościa...ARKA co ty tu piszesz.... Beatko, taki tam. Nic o nim nie wiadomo - nie podawać kontaktu czy podać na... siebie:cool1:. Ja nic o nim nie wiem no ale ...nikt nic nie wie raczej. O tego 6 mies - tak. Quote
ata Posted August 8, 2007 Posted August 8, 2007 LALUNA-...wlasnie tak:sweetCyb: usmiechnelo sie szczescie :angel: zasmiecilismy tylko watek....ja juz nic nie pisze... niektorzy nie potrafia sie cieszyc...choc przez chwile...smutne to... Quote
GoniaP Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 ARKA napisał(a): EDUKACJA to rownie wazne jak prawo. Ale dlaczego nie edukujesz gdzie indziej, pytam po raz setny? Tu wszyscy są wyedukowani :roll: Quote
aisaK Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Karilka-ja jak nic o psie nie wiedziałam , tylko miałam jego zdjęcie, to nie dawałam na stronę. A jak ktoś zadzwoni to co powiesz? Aż wstyd co się tu na wątku porobiło... Quote
BeataJ Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Mam nadzieje, ze teraz juz na 100% sie uda i Pan przyjedzie po Karmi 16 sierpnia! Plan wstepny jest taki, ze Karmi przyjedzie do mnie do Tczewa dzien wczesniej ( Sandra najpewniej ja przywiezie ), wykapiemy ja i 16 sierpnia nowy Pan odbierze ja z Tczewa. To zaoszczedzi im z 3 godzinki na calej trasie. Quote
BeataJ Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Drodzy, mialam telefon od wlasciciela tego szczylka Ramzesa, niedoslyszacego dobka. Wiec sprawa zrobila sie bardzo pilna. Pan wyjezzda we wtorek i pies do tej pory musi opuscic jego dom. Pan mowil, ze nigdy nie oddalby psa do schroniska ale tu nie bedzie mila innego wyjscia - odwiezie go do schronu w Zywcu. Zgadza sie aby psa zabrac od niego, jest w stanie dolozyc 100PLN do kosztow paliwa. Pies znajduje sie w Lekawicy kolo Zywca ( 10 km pd Zywca ). Pan zgodzil sie aby osobie podac jego nr telefonu osobie, ktora bedzie mogla psa zabrac. Co robic???? I prosze, bez komentarzy jaki to Pan jest nieodpowiedzialny etc. Wszyscy wiemy o co chodzi, teraz trzeba myslec jak psiaka uratowac od schronu. Beata Quote
karusiap Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 zabranie psa to pol biedy,mozna poprosic dziewczyny z Zywca...ale co dalej... Quote
BeataJ Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 karusiap napisał(a):zabranie psa to pol biedy,mozna poprosic dziewczyny z Zywca...ale co dalej... No wlasnie gdzie go ulokowac? Karusia, znasz schron w Zywcu? Czy to, ze tak to ujme, mniejsze zlo niz schron w Krakowie? Beata Quote
dzodzo Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 a czy Patrycja, ktora chciala adoptowac suczke do 3 lat ma juz psa?ta co miała brac Arisę? bo ta katowicka ma chyba 3 lata Quote
karusiap Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 BeataJ napisał(a):No wlasnie gdzie go ulokowac? Karusia, znasz schron w Zywcu? Czy to, ze tak to ujme, mniejsze zlo niz schron w Krakowie? Beata hmm bylam w Zywcu po Maxia..Maja bardzo dobra kobiete za kierowniczke i zalezy im na psach.Niestety problem polega na tym,ze maja przepelnienie jak wszedzie i nawet ostatnio pytalam dziewczyn i nie ma sznas by dostal osobny boks:(poprosze bubu by napisala jaka maja aktualnie sytuacje... w Krakowie jest tez przepelnienie na maxa... Bede tam w niedziele,tylko pewnie nie bedzie kierownika a moim zdaniem konieczny jest dla Ramzesa osobny boks,nie wiem jaka u nas jest sytuacja ,bo wszystkie pojedyncze chyba zajete... sama nie wiem co lepsze...wydaje mi sie jednak,ze w Zywcu dziewczyny maja wiekszy wplyw na to gdzie trafia pies..a w Krkaoiwe,jak pojdzie w tyg to sie nie dowiem gdzie... Quote
BeataJ Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 dzodzo napisał(a):a czy Patrycja, ktora chciala adoptowac suczke do 3 lat ma juz psa?ta co miała brac Arisę? bo ta katowicka ma chyba 3 lata Tak, ma. Tzn nie wiem na 100% czy juz ma ja u siebie, ale juz ma zaklepana. Beata Quote
dzodzo Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 ok, szkoda-no ale dobrze,ze jakis psiak znalzl u niej dom Quote
karusiap Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 karusiap napisał(a):hmm bylam w Zywcu po Maxia..Maja bardzo dobra kobiete za kierowniczke i zalezy im na psach.Niestety problem polega na tym,ze maja przepelnienie jak wszedzie i nawet ostatnio pytalam dziewczyn i nie ma sznas by dostal osobny boks:(poprosze bubu by napisala jaka maja aktualnie sytuacje... w Krakowie jest tez przepelnienie na maxa... Bede tam w niedziele,tylko pewnie nie bedzie kierownika a moim zdaniem konieczny jest dla Ramzesa osobny boks,nie wiem jaka u nas jest sytuacja ,bo wszystkie pojedyncze chyba zajete... sama nie wiem co lepsze...wydaje mi sie jednak,ze w Zywcu dziewczyny maja wiekszy wplyw na to gdzie trafia pies..a w Krkaoiwe,jak pojdzie w tyg to sie nie dowiem gdzie... dobra musze sama siebie poprawic...nie cofam tego co napisalam,ale do Zywca nie jest dobrym pomyslem...maja przepelnienie maxymalne...wiem wiem jak wszedzie,ale odradzam...zreszta kazdy schron odradzam:(ale co my zrobimy?:( Quote
BeataJ Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 dzodzo napisał(a):ok, szkoda-no ale dobrze,ze jakis psiak znalzl u niej dom Doma znalazl dobek, suczka, ktora wl "musieli" oddac. Szybka akcja byla - mialam telefon, skontaktowalam sie z Patrycja, podalam nr do tej osoby i ....Patrycja zabral dobeczke. Nawet chyba info na sieci nie zostalo puszczone na jej temat. Beata Quote
_bubu_ Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 w żywcu jest nieciekawie, szczerze nie polecam. Przepełnienie, ciasne klatki po kilka psów. warunki bardzo biedne. Do tego kierowniczki w sierpniu nie ma , ja wyjeżdzam jutro, Ola tez na urlopie i nie mialybysmy nawet jak go doglądać. A na pracowników niestety nie ma co liczyc.. oni tylko karmią i sprzątają. Psa wydadzą każdemu. Na to niestety my nigdy też wpływu nie mamy. Quote
BeataJ Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Ten Pan mowil mi, ze tam sa klatki 2x2 i to z buda jeszcze. Nie mam pomyslu co robic.... Moze Niemcy by go zabrali jak przyjade po suczke z maluszkami do Freda? Beata Quote
Dea Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Ten Pan zanim zadzwonił do Beaty dzwonił też do mnie. Zaproponowałam mu, że spróbuję załatwić miejsce w hoteliku dla niego na ten tydzień wyjazdu, tylko żeby opłacił, ale pan powiedział, że go nie stać, i że go odda do schroniska w Żywcu, bo on po tym tygodniu już go i tak nie będzie mógł zabrać, bo nie wie, co z pracą itd. Uświadomiłam mu co to znaczy oddać psa do schroniska i dał nam dwa dni na załatwienie czegoś:-( Quote
BeataJ Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 Dea napisał(a):Ten Pan zanim zadzwonił do Beaty dzwonił też do mnie. Skad wiesz do ktorej najpierw dzwonil :-) Zartuje. Nie ma co tam gdybac nt owego Pana. Hotel odpada, facet chce go oddac i tyla. Ile tam u WAs w okolicy kosztuje hotel? Beata Quote
Dea Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Bo go spytałam, czy dzwonił już do Beaty i co ona na to:evil_lol: chciałam rozmawiać jednym głosem jakby coś;-) Hotelik blisko mnie czyli okolice Cieszyna mogłabym wynegocjować na 15 złotych, ale pod warunkiem, że są miejsca. Nie wiem, ile bierze ten znajomy z Bielska ale pewnie też coś koło 20 złotych. Quote
_bubu_ Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Dea napisał(a):Bo go spytałam, czy dzwonił już do Beaty i co ona na to:evil_lol: chciałam rozmawiać jednym głosem jakby coś;-) Hotelik blisko mnie czyli okolice Cieszyna mogłabym wynegocjować na 15 złotych, ale pod warunkiem, że są miejsca. Nie wiem, ile bierze ten znajomy z Bielska ale pewnie też coś koło 20 złotych. który hotel znajomego z Bielska masz na myśli? Quote
Recommended Posts