karusiap Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 piekny chlopak:loveu: jeszcze mu sie poszczesci w zyciu!!:) Quote
dzodzo Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 no i drugi pabianicki dobek-pojawił sie juz na naszym watku-dzis odwiedziłam go osobiście.Nazwałam go Figo na uzytek ND.Naprawdę zrobił na mnie wrazenie urodą-jest bardzo wysoki, postawny, ma piekny duży pysk(bardzo z pyska przypomina mi Olenki Vike!)Uszy chyba kopiowane ale nieklejone i przez to oba leża na boku, piękne migdałowe oczy.Wiek ok.4 lat.Szczupły ale ładnie zbudowany.Jego historia jest tragiczna-ma włascicilea ale pan rzadko ma trzeżwy kontakt z rzeczywistościa i pies jest zaniedbany i nie wróci do niego.nie jestem specem a w schronisk trdno to stwierdzic ale uwazam z tej dzisiejszej obserwacji ze nie powinnien byc w domu z drugim psem-dośc mocno reaguje na inne psy, ma chyba dość dominujący charakter(cały czas obsikuje boks).Poza tym nie wiadomo jak traktował go "pan', więc pies dla kogoś doświadczonego.Tzn palcy mi przez krate nie odgryzł, ogonem tez merdał ale obserwowałam go trochę i takie wrażenie odniosłam.No i świruje w boksie strasznie-chodzi w kólko...czy możemy posłac go na strone niemiecką? Quote
Mido Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Może to z nerwów mały boks wkoło szczekające psy( może chałas szczekania odbiera jak wrzaski swego pana i jego kolegów) i sie chłopak denerwuje.A co do staruszka to może był u psiego fryzjera i tak kazał sobie pyszczek zrobić hahaha A mnie zastanawia o co chodzi na tym 3 zdjęciu, hmm nauka tanca czy co Quote
dzodzo Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Mido napisał(a):Może to z nerwów mały boks wkoło szczekające psy( może chałas szczekania odbiera jak wrzaski swego pana i jego kolegów) i sie chłopak denerwuje.A co do staruszka to może był u psiego fryzjera i tak kazał sobie pyszczek zrobić hahaha A mnie zastanawia o co chodzi na tym 3 zdjęciu, hmm nauka tanca czy co no boks ma malutki i siedzi w nim sam-zapewne nieprzypadkowo(chyba nie lubi towarzystwa innych psów:razz: )i łazi w kólko , na chwile sie nie zatrzymuje-widać że rozpiera go energia i nerwy... Mido-czy ty sie nabijasz z mojego ulubionego Boryska???????czeka Cię sroga zemsta:diabloti: Quote
Mido Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Ja patrzac na to zdjecie mam taka sama mine jak Borysek :roll: zastanawiam sie czego ta dziewczyna od niego chce :lol: :lol: uczy go tanca czy co Quote
Dea Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Kasiu wielkie wielkie gratulacje!:loveu: Mamy nowego, maleńkiego dogomaniaka:multi: Quote
BeataJ Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Info od wl gluchego dobka: Piesek wabi się : Ramzes Nie posiadam żadnych wyników badań, pies był leczony na podstawie zachowania sposobu poruszania się oraz wnikliwej analizie. Z tego co pamiętam weterynarz powiedział że choroba taka powstaje gdy suka po porodzie jest wycieńczona i może przylegnąć pieska. Beata Quote
BeataJ Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Info od Pana, ktory chce adoptowac Karmi. Ma byc po nia w weekend. "Dziękuję za zdjęcia aż żal paczyć na tak wychudzonego pieska zrobię wszystko co w mej mocy by bylo jej u nas dobrze byle zechciala zaakceptować malš Sonie to ma już dom. " Beata Quote
Dea Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 BeataJ napisał(a):Info od wl gluchego dobka: Piesek wabi się : Ramzes Nie posiadam żadnych wyników badań, pies był leczony na podstawie zachowania sposobu poruszania się oraz wnikliwej analizie. Z tego co pamiętam weterynarz powiedział że choroba taka powstaje gdy suka po porodzie jest wycieńczona i może przylegnąć pieska. Beata :shake: jakoś mam wrażenie, że nie za bardzo przyłożono się do tego leczenia... jak można leczyć bez zrobienia badań, bez wyników, diagnozy? Nie jestem weterynarzem, nie znam się, ale dla mnie to dziwne, tak jak i to lekarstwo:crazyeye: Quote
Klementynkaa Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 w temacie głuchego Ramzesa - konsultowałam się z kolezanką wetką, niestety w Polsce nie diagnozuje się ani nie leczy wad słuchu u psów :( czym innym sa te wtórne wynikające np z zapalenia ucha, ale takie które sa od początku niestety są nie do ruszenia. pozostaje domek z kimś baaardzo rozsądnym i cierpliwym! Quote
BeataJ Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Klementynkaa napisał(a):w temacie głuchego Ramzesa - konsultowałam się z kolezanką wetką, niestety w Polsce nie diagnozuje się ani nie leczy wad słuchu u psów :( czym innym sa te wtórne wynikające np z zapalenia ucha, ale takie które sa od początku niestety są nie do ruszenia. pozostaje domek z kimś baaardzo rozsądnym i cierpliwym! Mozliwe, ze ten pies nie jest gluchy do konca, moze cos tam slyszy - tak wl twierdzi. Czy jest wogole wet ktory moglby to skonsultowac w PL? Beata Quote
Karilka Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Ojeku! Ja sie zabieram za aktualizacje stronki w takim razie - Kasiu trzeba było puścić tego głuchego:cool3:. Super! Ciesze sie że na świecie mamy kolejnego dogomaniaka! Kasiu:loveu::loveu::loveu: Quote
Karilka Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index.php?co=psy&nr=1517&PHPSESSID=9b62ea007bacce406c15752406b2043e New doberman w łodzi. http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76398 Dobermanka z Legionowa. Quote
BeataJ Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Ja dzis jade do Karmi. Zakupilam jej 6 sztuk puszek po 420gr tego Roylal dla anemikow - mam nadzieje, ze bedzie jej to smakowalo i choc troszke jak podtuczy :-) Beata Quote
BeataJ Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Osoby zainteresowane Karmii, chca tez innego dobka - bo Karmi bedzie miala od weekendu dom! Pisa tak: "to nasz adres bardzo prosimy o inne dobki mamy syna 9 lat i coreczke przysposobiona ma 3 latka chodzi nam zeby piesek tolerowal dzieci mamy duze mieszkanie na bulwar 15 minut do lasu mamy 5 minut lubimy jezdzic na rowerach a weekendy spedzamy w domku nad jeziorem nichcemy szczeniaka wolimy psa doroslego nawet lepiej gdyby to byl piesek a nie suczka pozdrawiamy i czekamy na wiadomosc " Ktorego mozna im polecic? Sa z Gdynii. Beata Quote
karusiap Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 kurcze rewelacja,ze kolejny dobek ma szanse...szkoda ze tak daleko bo ja mam Mxa w hotelu,ktory nadaje sie do mieszkania.. najwazniejsze te dzieci...dziewczyny jakiego psa znamy pod tym wzgledem?? Quote
BeataJ Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 A Max na dzieci jak? W hotelu w Krakowie, tak? Beata Quote
dzodzo Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 nie mamy zadnego psa na dt-a w schronie cięzko stwierdzic jak z dziecmi...moze ten młody Lucky z Olsztyna znaleziony w lesie?nie jest zbyt daleko, a dziewczyny moga go ewentulanie przecwiczyc na dzieci .tylko pies i suka-to kastracja obowiązkowa Quote
BeataJ Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 dzodzo napisał(a):nie mamy zadnego psa na dt-a w schronie cięzko stwierdzic jak z dziecmi...moze ten młody Lucky z Olsztyna znaleziony w lesie?nie jest zbyt daleko, a dziewczyny moga go ewentulanie przecwiczyc na dzieci .tylko pies i suka-to kastracja obowiązkowa Jesli ktos moze go sprawdzic to super! Kogo prosci o sprawdzenie? Napisalam juz do Ania i Kropka a rodzinkce wysle Luckiego zaraz. Beata Quote
dzodzo Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 super, wlasnie szukalam do niej namiarów-przyszedl mi do glowy jeszcze Ares-ten co jest na dt u Ani+milva+ulver w Brodnicy.On byl w domu z nastolatkami co prawda, ale dogaduje się nawet z psem i ogólnie chyba jest spokojny i przyjazny Quote
BeataJ Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Do Ani tez juz napisalam. Moze oni mogliby sie np do Ani wybrac z dziecmi i zapoznac z psem.....No zobaczymy. Beata Quote
Mido Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 BeataJ napisał(a):Osoby zainteresowane Karmii, chca tez innego dobka - bo Karmi bedzie miala od weekendu dom! Pisa tak: "to nasz adres bardzo prosimy o inne dobki mamy syna 9 lat i coreczke przysposobiona ma 3 latka chodzi nam zeby piesek tolerowal dzieci mamy duze mieszkanie na bulwar 15 minut do lasu mamy 5 minut lubimy jezdzic na rowerach a weekendy spedzamy w domku nad jeziorem nichcemy szczeniaka wolimy psa doroslego nawet lepiej gdyby to byl piesek a nie suczka pozdrawiamy i czekamy na wiadomosc " Ktorego mozna im polecic? Sa z Gdynii. Beata Dziewczyny niech najpierw zobacza czy dadza rade z jednym dobkiem a pozniej niech biora drugiego. A czy on bral pod uwage ze 2 szalejace ze soba dobki przez przypadek moga miec kolizje z 3 letnia corka i jak sie dowie o tym pewna instytucja to moze miec problemy bo z ta instytucja roznie bywa. Quote
BeataJ Posted August 7, 2007 Author Posted August 7, 2007 Mido napisał(a):Dziewczyny niech najpierw zobacza czy dadza rade z jednym dobkiem a pozniej niech biora drugiego. A czy on bral pod uwage ze 2 szalejace ze soba dobki przez przypadek moga miec kolizje z 3 letnia corka i jak sie dowie o tym pewna instytucja to moze miec problemy bo z ta instytucja roznie bywa. A gdzie tu jest mowa o dwoch dobkach :-) Oni chca jednego. Beata Quote
Klementynkaa Posted August 7, 2007 Posted August 7, 2007 aaa bo ja też zrozumiałam że dwa.... czyli oni chcieli Karmi a ponieważ ktoś inny ją adoptuje to chcą zobaczyć pozostałe i adoptować, tak? fajnie :) Quote
Recommended Posts