Jump to content
Dogomania

Nadzieja Dobermana-aktualne info www.nadzieja-dobermana.pl - POMOZ DOBECZKOM!

Recommended Posts

• Replies 7.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest Msand
Posted

:angryy: ja juz tu nawet przestalam zagladac bo osiwieję! Rozumiem, ze kwestia adopcji Borysa to OGROMNY znak zapytania ...

Posted

Wysłałam staruszka Borysa na stronę niemiecką, może tam znajdzie azyl na starość!!!

O tym 4-miesięcznym napiszę tej pani, która tak chciała małą Sarunię, może wada słuchu nie będzie problemem.
Tak czy siak szczeniaczka trzeba szybko zabrać ze schronu!

Posted

Dzieki Kasiu-szansa 1:100 ale zawsze cień nadziei...najgorzej jak się tego psa pozna osobiscie, nie chce wyjsci mi z glowy ten smutek w oczach Borysa...

jak pan szczeniaczka ogluchnie na starosc moze go dzieci tez odprowadza do schroniska:angryy:

Posted

tak niech ten facet "zapłaci" za słoje głupie wybryki , ciekawe jak ten padalec by sam stracil słuch...i jego oddac do wariatkowa !!!

debilom wstep wzbroniony na ten swiat !!!

Posted

A w szczecińskim schronie,znowu jest przerażony,smutny doberman,taki wystraszony i mocno wychudzony,na zdjęciu tego za bardzo nie widać,bo stał z daleka,przy wejściu,a że tam pracownik się kręcił,bo jakiegoś psa złapać chcieli,to był w panice i wybiegał na zewnątrz i z powrotem.

Posted

Dziewczyny, Olena godzinke temu dostała telefon, że Nero złapał za ręke właścicielke a potem właściciela:shake:. Powiedzieli że chcą sie go pozbyć.
Zadzwoniłam i dowiedziałam sie o szczegóły: pani chciała go przeprowadzić z pokoju do kuchni, żeby nie przeszkadzał mężowi - Nero złapał wtedy ją za ręke.:roll:
Po pewnym czasie, bawił się z nim piłeczką mąż i wtedy dobek ugryzł go w ręke do krwi. Chodzi cały czas w kagańcu...
Moim zdaniem pies wyczuł przewage i teraz będzie tylko sprawiał coraz większe problemy... Oczywiście jeżeli właściciele pokażą mu kto tu jest kim, to powinno być ok bo to fajny pies ale wiedzący czego jest wart.

CO ROBIĆ???
NERO MA WRÓCIĆ DO TEJ BABY??? ŚMIERDZĄCEGO, MAŁEGO KOJCA? STRACIĆ NADZIEJĘ NA WSZYSTKO, WIARĘ W LUDZI?
:placz: :placz: :placz:

Posted

Ja rozumiem, że można się psa przestraszyć. Ale wiedzieli na co sie decydują biorąc go. Wiadomo, że nie odrazu pies będzie super ułożonym grzecznym aniołkiem :angryy: Ale skoro oni mają się go bać, to lepiej żeby tam nie siedział, bo tak jak mówisz karilko, sytuacja tylko będzie się pogarszać :shake:

Szczecińskiego trzeba szybko wyciągnąć! Przecież to sama skóra i kości :placz:

Posted

Szczeciński dobek-widziałam Go dopiero dwa razy-jest grzeczny i wystraszony,jest tu od niedawna,w boksie z innymi pieskami(mniejszymi)ale nie zwraca na nie żadnej uwagi:-(:-(

A co do Pieska,o którym piszecie,to może spróbujcie porozmawiać jeszcze z tym państwem.To że ugryzł to przecież nie znaczy jeszcze że zły pies,po prostu pies po przejściach,jak go pani wyciągała z kuchni,to skojarzył to sobie z przemocą,z ciągnięciem na siłę.
Oni muszą z nim rozmawiać,tłumaczyć.Ja też jednego pieska kochanego co wyadoptowałam,w sytuacjach zagrożenia"wg.niego" tj.wkładaniu do kąpieli,zakładaniu kagańca,kojarzył sobie to z przemocą i gryzł.A teraz jest lepiej.Niech może Ci państwo skontaktują się z jakimś behawiorystą, takie gryzienie pojedyncze(nie zawzięte,że 10 razy pod rząd)to jest ostrzeżenie,nie nienawiść.

Posted

o 2 w nocy zadzwonili do mnie i rozmawialiśmy dłużej. Wiem już wszystko.
Wywnioskowałam że pies mógł być przez wcześniejszych właścicieli bity i gryzie ze strachu - ugryzie i ucieka w kąt. Nie warczy, nie szczeka.
Coś tam ten pan mówił, że on na niego skacze i gryzie no ale nie wiem - nie widze tego...

Państwo nie egzekwowali komend, które wielokrotnie powtarzali i dzięki temu moim zdaniem pies zrozumiał że nie musi być posłuszny i że jest górą.
Powiedziano mi że jeżeli tak będzie dalej to pies trafi do schroniska, bo nie mają pieniędzy żeby psa przywieźć spowrotem a już wydali 300zł - powiedziałam o podpisanej umowie i że ma to moc prawną.

Jednak gdyby była możliwość, że pies stanie sie normalny i posłuszny, to chcieliby żeby został z nimi bo bardzo im na nim zależy.

Posted

takie info dostalam:
Witam, Pani Dagmaro aby pomóc w szukaniu suczki zaczełam przeglądać strony ze schroniskami. Znalazłam po prostu pięknego rocznego dobermana w schronisku w bydgoszczy. Gdyby to była suczka to już bym wsiadała wsamochód po nią. Nie wiem czy jest to mozliwe aby przy pani pomocy mozna go było zaieścić na stronie nadzieja-dobermana. Wówczas może szybciej znaleźliby się chętni na jego adopcję
Wabi się DUDI nr katalogowy w schronisku 9594 496
tel do schroniska
52/372 21 30 meil www.schronisko.org.pl

wiemy o nim?
Numer katalogowy: 9594 496Data dopisania: środa, 11 lipca 2007Imię: DUDIPłeć: piesWiek: 1 rokWielkość: dobermanowa - normalnaSterylizacja: TAK
Znaleziony na OKOLU W BYDGOSZCZY. Jak na dobermana ma super usposobienie. po prostu cudowna przylepa!!!

Posted

Ja byłam tam na wizycie przedadopcyjnej i proponowałam tej Pani zabranie 3 miesięcznej suczki dobermanki ze schroniska w Rudzie Śl.jeżeli nie czują się na siłach opiekować starszym psem,do którego trzeba mieć podejście i odpowiedni charakter,ale pani ta zapewniła mnie,że oni doskonale zdają sobie sprawę z tego i chcą Nero.W Jastrzębiu nie ma nikogo,kto zna sie na tej rasie i ogólnie na zachowaniu psów,skontaktujcie się z Ania_w z Zabrza ona się tym zajmuje.
Dodam,że jastrzębskie schronisko to umieralnia,więc mam nadzieje,że Nero tam nie trafi!!!W ostateczności jest hotel w Żorach za 10 zł doba w Azylu,gdyby faktycznie go chcieli oddać.

Posted

ja im z przyjemnością pomogę pod warunkiem, że będą chcieli tą pomoc przyjąć!
uważam, że decyzja przyjęcia pod swój dach psiaka po przejściach jest godna podziwu i szacunku, ale też powinna być przemyślana. osoba, która przeprowadzała rozeznanie domku na pewno uprzedzała o kłopotach, jakie mogą się pojawić, prawda? czekam na informację jak Państwo widzą szansę popracowania nad przyszłością Nera i wspólnym życiem.

Posted

oj Neruś Nerus co Ty ochanie najlepszego zrobiłes???
przeciesz tak nie wolno ;(

p.s.
Moj Dobek który był kupiony ze schroniska z Palucha..też był po przejsciach, robił jakiesdziwne akcje...raz mojego tate tez ugryzł...razpokazał ze jest silniejszy, bo złapał Go za reke a pożmniej uciekł do budy...i wiedział ze źle zrobił .........ale nigdy Nam nie przyszło do głowy zeby Go oddac...:shake: :shake: .....
i tak Dubi jest u nas ponad 7 lat szczesliwy :multi:
tylko jego syn....hmmm Kraw nie wiadomo gdzie jest :placz:
i Kraw sie znajdzie -musi ;D

Posted

Witam. Byłam w schronisku. Rozmawiałam z panią tam pracującą/ pomagającą. Gdy zobaczyła dziesięcioletnie dzieci i dowiedziała się, że w domu często przebywają mniejsze zwierzęta, stanowczo odradziła nam adopcje dobermana. Przyznała, że do takiego psa trzeba mocnej ręki i charakteru a ja z moją posturą nie poradziłabym sobie z pieskiem. Powiedziała, że nawet nie wydałaby nam psa. Zdecydowaliśmy się wziąć małą sunię, która wydaje się być bardzo zadowolona ze swojego nowego domku ;). Lgnie do ludzi, lubi się bawić i chce się zaprzyjaźnić z pieskiem siostry, który mimo większej postury, wciąż się jej boi...
Wahaliśmy się jeszcze co do adopcji bokserka, który widać bardzo tęskni za domkiem. Przymilał się do nas i każdemu dawał buzi.
Mimo wszystko bardzo cieszę się, że uratowałam choć jedno psie życie.
Pozdrawiam!

Posted

nowy dobek:śliczny, młody Amor

"Amor to około 2 letni doberman.

Strasznie chudy widać na nim wszystkie żebra :-( , ale jest wesoły.

Uwielbia być głaskany i drapany i chce dawać całusy.

Na razie mogę napisać o nim tylko tyle bo mój kontakt z nim był krótki, być może w najbliższym czasie wezmę go na spacer i zobaczymy jak wtedy będzie się zachowywał.Od wolontariuszki wiem, że jest bardzo posłuszny, ładnie chodzi na smyczy, na spacery mogą go wyprowadzać nawet dzieci. "
"
psiak jest w Ostrowie wlkp.kontakt 693-545-982 i GG 4619464

watek:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75109

Posted

Mamy więc dwa nowe psy.
I strasznie wkurza mnie taki tekst:
Jak na dobermana ma super usposobienie. :roll:
Dobermany to psy-mordercy-uważajcie!!!! :lol:

Posted

MARCHEWA napisał(a):
Vika Bari,państwo napisali mi maila,że chcą ODDAĆ Nero!!!Co teraz zrobicie?

no a jak ma się to do umowy adopcyjnej? czy taka sytuacja jest tam przewidziana? no i jeszcze jedno pytanie - czy tacy Państwo jesli zechcą będą mieli możliwość adopcji kolejnego psiaka?

pewnie trzeba będzie go odebrać :-(

Posted

Uważam, że jeśli oddadzą Nero nie powinni już od nas dostać dobermana. Niech sobie kupią pluszaka, w kiosku, napewno nie ugryzie. I w umowie adopcyjnej jest wyraźnie napisane: że nie wolno im psa oddać do schroniska bez naszej wiedzy. Co za nieodpowiedzialność...:(

Posted

[quote name='aisaK']Uważam, że jeśli oddadzą Nero nie powinni już od nas dostać dobermana. Niech sobie kupią pluszaka, w kiosku, napewno nie ugryzie. I w umowie adopcyjnej jest wyraźnie napisane: że nie wolno im psa oddać do schroniska bez naszej wiedzy. Co za nieodpowiedzialność...:(

Jak odebrać od nich Nero i jak dostarczyć do mnie? Lub do kogoś kto mi przetrzyma Nero lub przetransportuje go do czwartku do jego koszmarnego kojca ale bezpiecznego?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Wyezdrzam w piątek a czwartek zarezerwowałam dla Dianki (zabranie z Bydgoszczy od Beatki jerzeli wypali ta wysyłka do Niemiec). W piątek planuje zawiezc ją i przekazać Tanie i Konradowi z Niemiec. Dalej wyjezdrzam za granice na 3 tygodnie. Pomocy ! Boje sie za Nero! Boje sie tak zostawic sytuacje! I nie mamy kasy na hoteli bo tyle chorych i potrzebujących psów.

Może jakiś szybki transport Katowice- Poznań? Do Poznania pojadę po niego!
Dobermaniaki pomocy!